Dag 2 - Min första kärlek

Min allra första kärlek måste ha varit en kille jag träffade på ett sommarkollo jag gick när jag var yngre. Var ett bandkollo och vi spelade i och försig inte i samma band. Men vi umgicks och kom väldigt bra överens. Mycket bus och härliga tonårsblickar senare så var vi ett litet par. Men det höll inte så länge, för när sommaren var slut var även kärleken slut.


fotot är från kollot sommaren 2004, slakthuset i nyköping anordnar

Fast kärleken har nog aldrig varit slut mellan oss, utan den har bara gått vidare ett stadie och kärleken har hamnat på en helt annan nivå. Oavsett hur många år som gått sedan vi sist träffades, så kommer vi alltid ha samma underbara kontakt när vi träffas igen. För den kärleken vi delar tillsammans är en oförglömlig vänskap som faktiskt finns bland oss människor, vi behöver bara gräva lite extra för att hitta en sådan vän.

Men som sagt, min första kärlek var alltså den där tonårskillen med rösten som kommit i målbrottet och var lite lagom sådär töntig som tonårspojkar är. Och idag skulle jag aldrig falla för honom igen, för han är min nära och aldrig bortglömda vän.

Listan hittar ni här också

På kurs i ljusarrangemang, den här krukan ...

s__t3133 (MMS)

På kurs i ljusarrangemang, den här krukan är bara början på min kreativitet.


Grönborgs boden och ljusarrangemang



Nu ska jag ta och börja åka in mot stan. Ska på kurs med mami i en blomsterbutik, blir en kurs i ljusarrangemang. Ska bli spännande och få se vad jag hittar på för något. Sedan ska jag även agera lite vimmelfotograf.

När solen värmer på morgonen

Vaknade av att solen lyste in imorse, härligt tycker jag! Har hittills bara hunnit skjutsa T.Boo till jobbet, handlat lite för julgodis jag ska göra, samt ätit frukost. Nu sitter jag och knåpar på mitt personliga brev, dags att bli lite aktiv!

Igår var en fin och lugn dag, med träning, vandring på stan med en fin vän, matlagning och seriekväll hos ett par andra vänner med sambon. Idag ser det i princip likadant ut, det blir träning i alla fall och matlagning senare till kvällen. Men andra saker som står på listan är också att fixa gardinerna till lägenheten, gå en (kanske två) kurser, den ena i bokföring och den andra i ljusarrangemang. Passar perfekt för julen nu då!

Och sedan ska jag självklart koka lite knäck eller kola också! Ser ut som att det är en del på min lista idag, bara att se till att hinna med allt då.

Vad ska ni göra i vinterns minusgrader då?

I'll burn my tomorrows and I'll stand inside today

Jag blir som helt förtrollad när den här låten dras igång på Spotify, sitter som paralyserad och bara njuter av låten. Hans maffiga röst i refrängen - I'll burn my shadow away...




UNKLE – Burn My Shadow


Dag 1 - presentation av mig själv

Då var det dags att börja med listan, listan som kommer få er att lära känna mig lite lite mer. Låter som om det är världens grej, men det är det ju egentligen inte. Men men, dags för ämne nr 1 - Presentation av mig själv.

Jag heter i alla fall Marcela Katarina Diaz, född den 26e april 1990. Halvchilenare och därför älskar jag också att röra på höfterna då det är min favoritdel av kroppen ;-) Har förflyttat mig från Södertälje till Nyköping och det är nog ett av de nyttigaste valen jag gjort. Jag är förtillfället arbetssökande och tanken är att jag ska ha ett litet företag vid sidan av. Ni kanske kan tänka er vad det är för slags företag, men de som inte förstått så handlar det i alla fall om Fotografering.



Jag är sambo med den underbara Mr. T.Boo och hemma fördelar vi sysslorna väldigt bra, haha!

Är väl egentligen alltid glad och positiv, för det finns ju inget viktigare än att må bra!? Och bästa sättet att må bra på är att leva livet med ett öppet sinne. Och man kan inte alltid rå för att saker och ting händer, men enligt mig händer allt av en anledning. Och det budskapet har jag även tatuerat på mig själv.



Annars är jag väl rätt galen och spontan, eller så är det bara så jag tänker om mig själv och så jag skulle vilja vara. De som känner mig vet väl bäst?

Har stora drömmar och mål och tänker ge mig fan på att uppnå dem, för jag vill inte fastna i ett allt för rutinartat liv även fast jag längtar efter ett heltidsjobb!

Det var väl kort och gott om mig själv i allmänhet, vill inte skriva en allt för lång text då man inte kommer orka läsa det.

Efter ett härligt träningspass sitter vi n...

s__t3131 (MMS)

Efter ett härligt träningspass sitter vi nu och lunchar och dricker lite kaffe. Simning i en timme som resulterade i 40 längder (1000m) skönt som tusan. Blir väl en sväng på stan också, kanske hittar lite julklappar.


Michelangelo finns inte enligt Firefox

Skulle skriva Michelango förut och när jag såg att firefox ville rätta mig var jag tvungen att se hur det stavades. Men det enda jag hittade var det här


dags för julgodis!



Jag är väl inte allt för förtjust i julen, men nu när det snöar, man läser inredningstips för julen osv så börjar jag få lite julpirr i kroppen. Så jag känner att det snart är dags för det underbara julbaket! Måste vara det absolut bästa med julen, göra eget godis, baka vackra och goda cupcakes, lussebullar (utan russin såklart!), pepparkakor och all den ljuvliga doften som samlas i hemmet av allt bakande.

Oj bara tanken gör aatt jag vill hem och börja julmysa med bakning och knäck-kokning!

Bilden är förövrigt från förra julen.

Kan bloggen bli för personlig?

Har hittat en lite spännande och rolig lista med ämnen som kanske skulle kunna vara lite intressanta. Mer kanske också för att ni ska få lära er att känna mig lite mer. Det här är en lista man gör inom loppet av 30 dagar och varje dag är det ett nytt ämne. Vad tror ni, kan det verka intressant eller kommer bloggen bli alldeles för personlig för er smak?

Är viktigt för mig att veta vad ni läsare tycker och tänker. Kul att antalet ökar hela tiden, så vad vill NI läsa om i min blogg?

Dag 1 – Presentation av mig själv
Dag 2 – Min första kärlek
Dag 3 – Mina föräldrar
Dag 4 – Det här åt jag idag
Dag 5 – Vad är kärlek
Dag 6 – Ett ögonblick
Dag 7 – Min bästa vän
Dag 8 – Min tro
Dag 9 – Min dag
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig idag
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Scott Pilgrim vs the World

Som jag skrev i det tidigare inlägget såg jag en grymt bra film igår. Den var rolig, börjar som en helt vanlig komedi, tills den tillslut flippar rätt galet mycket och till en början är det svårt att förstå vad som händer. Men ju längre in i filmen man kommer desto mer förklaringar får man och desto bättre blir den.



En av de roligaste och sjukaste komedier jag sett på länge, med helt fantastiska specialeffekter (för att vara en komedi) Så kika in Scott Pilgrim vs the World!


Såhär ser väl helgen ut

Idag är det arbete som gäller, blir jobb mellan 11.30-18.15. Sedan är det tydligen fest för en vän som fyllde i torsdags. Skoj! Men lär väl bli lugnt för mig eftersom jag jobbar imorgon och börjar 10.30. Jobbigt att köra All in en kväll och sedan vara seg och må dåligt på jobbet. Man kan ju ha roligt nykter också!

Igår var det också en lugn dag, sköönt som tusan. Började med att jag gymmade en timme på morgonen, sedan drog jag förbi arbetsförmedlingen och sådär. Åkte hem, städade lite i lägenheten och gjorde det mysigt. Och innan jag åkte för att hämta Tommy blev det ett trevligt besök hemma hos mormor och morfar.

Kvällen avslutades med en rolig och helflippad film hemma hos ett par vänner. Mysfredag!

Klart att du ska med!

Den skönaste låten just nu, som inte kan sluta spelas i högtalarna här hemma. Drar upp på full volym, njuter, kroppen rör sig till musiken och tankarna försvinner bort. Denna mix är absolut skönast också!


Fritjof & Pikanen – Slussen 05:15 - (Nattbuss Edit)

Fritjof & Pikanen – Slussen 23:15



Dags att framkalla!

Sitter här och har beslutsångest över vilka foton jag ska framkalla, haha. Men har ju gjort två fotograferingar och har visat en hel del bilder. Det är dessa på min lillebror och sedan är det på den lilla sötnosen Oskar. Sedan ska jag framkalla lite foton som jag själv vill ha, vem vet, kanske blir ett par tavlor?









En liten bekännelse

Halloj på er!

Nu ska jag vara lite ärlig med er här, egentligen vill jag inte skriva för mycket personliga saker i bloggen men men.. För ett par veckor sedan fick jag i princip kicken från jobbet som fotograf. Och visst var jag enormt ledsen när det hände men nu i efterhand så känner jag mig på ett sätt bara starkare av händelsen. Jag har börjat gå kurser i att starta eget företag, idag var jag även på arbetsintervju i Stockholm för Åhléns City och jag söker just nu diverse jobb också.

Så ni som följer min blogg vet ju också att jag hade jobb som fotograf för ett företag. Så därför kände jag att det kan vara bra med ett litet bekännande över att jag inte jobbar kvar längre. En av de positiva sakerna som hänt efteråt är att jag fått lite fotojobb ändå och har ett par fotojobb bokade, så jag fortsätter så gott det går!

Så är det i alla fall och nu vet ni det, det var också anledningen till varför jag befunnit mig i huvudstaden hela dagen. :-)

Dags för en tripp till huvudstaden!

Nu ska jag till Stockholm på en tur med mig själv. Får se om jag hittar något där, men det är först och främst andra saker jag ska fokusera på i stockholm. Vad som händer kan jag dra när jag kommer hem, då jag har mer tid! :-)

Om jag någonsin skulle behöva tortera någon



Har nu under förmiddagen suttit och redigerat lite foton och samtidigt haft tv:n i bakgrunden för att kunna snegla på något roligt. Men det är galet vad lite bra program det faktiskt finns att titta på. Sedan blir jag alltid lika förvånad när jag ser att Sjunde Himlen fortfarande går på tv, kollar folk verkligen på den serien?

Skulle jag någonsin behöva tortera någon i mitt liv, så skulle jag binda fast personen framför en 60" platt-tv och sedan spela upp alla säsonger av Sjunde Himlen. Hjärntvättad, svag och uppretad skulle personen som blir torterad erkänna saker och ting direkt... Eller?

Gym och fotosession!



Ska slänga i mig lite käk sedan ska jag alldeles strax fara till gymmet och möta upp Cecilia där. Har snöat inatt vilket är perfekt och hoppas på mer snö undertiden vi gymmar. För sedan hade vi tänkt ha en fotosession ute i snön och borta bland klipporna. Får se hur bra det kan bli!

Vad hittar ni på idag?

Varför vissa inte ska ha körkort?



Hahaha ååh vad jag har skrattat åt det här klippet ett antal gånger nu! Pinsamt så in åt helvete, men jaa jag erkänner... Jag är skadeglad! Älskar när folk verkligen failar och här kan man ju verkligen prata om FAIL!
Female Parking Epic Fail - Watch more Funny Videos

Baby invasion!

Har blivit en hel del baby-bilder under de senaste inläggen, men jag hoppas ni inte tröttnat på dem! Har inte hunnit eller haft några idéer för andra fotograferingar. Så det har tyvärr inte blivit av. Men blir förhoppningsvis något imorgon med Cissi, så det ska bli spännande. Och idag blir det nog att jag fotar lillebror också!

De två första bilderna är i alla fall några av mina favoritfoton. Riktigt nöjd med dem och hans ansiktsuttryck ser så gulligt ut!

Vad tycker ni då?






Barnvakt åt lillebror



Idag har/är jag och Tommy barnvakt. Har haft min lillebror på besök hela dagen och vi har haft en mysdag med tv-spel, butiksbesök, middag och film. En bra dag har han sagt att det varit så jag är nöjd. Vi har till och med åkt rymdskepp (bilen och han är just nu väldigt inne på Star Wars).

Men nu sover sötnosen och jag och Tommy ska kika lite på tv.

Börjar dagen med träning

Nu har jag precis slängt i mig en snabb liten frukost, ska alldeles strax ta mig till gymmet för en timmes träning. Skön start på dagen säger jag!

Vad som händer sedan vet jag inte, ska spåna på något. Det jag ialla fall vet är att jag måste bli klar med babybilderna och städa lägenheten. Sedan då?

Aja, nu är det dags för mig att ta bilen och åka.

Ha en superfin fredag allesammans! :)

Lång dag

Har haft en ganska lång men rolig dag med plåtning. Så nu ska jag ta och krypa ned i sängen och kolla på en film med älskling. Imorgon väntas plåtning av bilarna som varje torsdag och sedan blir det nog att åka iväg och träffa en klasskompis från gymnasiet.

Hoppas ni har haft en fin dag.
Natti natti

cause you were born to be her baby





Färg eller svartvitt?

Tog till mig den konstruktiva kritiken och "zoomade" in bilderna lite. Blev mycket bättre tycker jag! Bara det att jag nu när jag lagt upp den svart vita bilden hittar lite småfel som jag skulle kunna ändra.

Så vad tycker ni, färg eller svartvit?

Natti natti sweeties!

Nu ska jag ta och krypa ned i sängen, eller alldeles strax i alla fall. Ska börja med att få en ryggmassage, Uuuunderbart! Sedan blir det sängen och sova. Behöver väl kanske min "skönhetssömn" (haha?) för imorgon ska jag på en fotografering jag ordnat tillsammans med en fotograf.

Kan nog komma och bli riktigt bra bilder om det blir som jag tänkt mig. Oooh ska bli så spännande och jag längtar massor! Ni får förresten ursäkta mig för jag inser nu att detta inlägg blev lite Fjortisaktigt(?) med massa "oooh" "aaah", "skönhetssömn" "fnissfniss". Jaa ni fattar vad jag menar.

Har i alla fall haft en supermysig dag idag också, med Emma och Lisa. Vi tog en tripp till Norrköping för att kolla lite i Ingelsta köpcentrum. Tack som fan för idag!


It is Venom in Vegas!



Kollade precis på ett sjukt program på Animal Planet som heter Venom in Vegas. Äventyraren Donald Schultz ska sitta i en glasbur i TIO HELA DYGN med sammanlagt 100 ormar från olika delar av världen. Han ska alltså bo med ormar som svarta mambor (en av världens mest giftigaste orm), en över 5 meter lång pytonorm och så vidare. Det var alla typer av ormar, och många som var så giftiga att ett bett lätt skulle ta död på dig.

Spännande var i alla fall programmet, och craaaazy shitzle som fan! Rekommenderar alla att se det, finns i olika episoder på Youtube tror jag, annars går det säkert att hitta via Animal Planet

Vi skyller på solen att den är ivägen när ...

s__t3125 (MMS)

Vi skyller på solen att den är ivägen när vi ska hitta till ett köpcenter strax utanför norrköping. Just nu vet jag inte riktigt var vi är, jag vet iaf att vi har åkt förbi köpcentret för länge sedan. Haha så kan det gå när tre tjejer är hungriga och kör bil.


Talking with a friend is nothing else but thinking aloud.



Idag blir det äventyr med dessa flickor. Vad som hittas på får vi se. Börjar i alla fall med ett par timmars fika på stan I guess?

besitos

Blev en thai-lunch på stan med mamma. Sitt...

s__t3123 (MMS)

Blev en thai-lunch på stan med mamma. Sitter på nyköpings bästa thairestaurang och avnjuter stekt ris, mumma!!


är det verkligen meningen att småflickor s...

s__t3120 (MMS)

är det verkligen meningen att småflickor ska se ut såhär?


fika på stan med moder

Nu blir det en sväng på stan med min maaami, ha det så fint i regnet allesammans!

Mina första babybilder

Haft annat att göra i helgen än att blogga, så jag ber om ursäkt (ännu en gång) för den låga uppdateringen. I torsdags skrev jag ett inlägg om att jag fotograferat lite i onsdags. Och här är två av bilderna jag tog. Skulle mer än gärna höra lite om vad ni tycker, om fotona, redigering och sådär också. Såå snälla, kommentera och kom gärna med kritik!

Detta är alltså första gången jag fotar babyfoton, och jag är riktigt nöjd med resultatet. I alla fall den svartvita bilden som jag tycker är übersöt!



Lite vad jag sysslade med igår



Liten sneakpeak på vad jag sysslade med igår. Kommer lite fler foton senare, när jag har tid att redigera. Men nu måste jag göra mig iordning för att dra iväg till en viktig sak! :)

I'm twenty years of snow falling



Idag har det snöat hela dagen, det har nog inte varit uppehåll en enda gång, men vad gör det egentligen? Jag har fått vara inomhus och pysslat hela dagen, spacklat som en dåre och nu har jag i princip bara en halv vägg kvar. Så ska alldeles strax fortsätta med den.

Tycker om snön faktiskt, har alltid varit en sommartjej egentligen. Men snön är faktiskt extremt mysig, får till och med lite julkänslor när marken täcks av det där vita och fluffiga.

Vad tycker ni om snön?

Välkommen till segsöndag

Ouufh vilken seg söndag det är, sitter på jobbet just nu och det har knappt varit en människa eller drag i kassan på ca en timme. Ded tre senaste timmarna har känts som en evighet och det är fortfarande två timmar kvar. Känns extremt segt i alla fall, men som sagt, bara två timmar kvar sedan ska jag hem och mysa.

Laga mat ska jag också göra, blir hemmagjorda burgare idag tror jag nog bestämt! Gott som tuuuusan! Igår åt vi ju plankstek också, eller rättaresagt min version av det. Riktigt gott blev det också, och självklart kommer det bild med, så fort jag kommer hem!

Men men, ska väl göra något vettigt av min rast, kanske ta en powernap?

It can't be too sweet!




go'dagens!

God morgon på er, har ni sovit gott?!

Idag är dert jobb på gamla hederliga ICA som gäller, kul kul! Speciellt kul eftersom det är röd dag idag och jag får 100 % ob, två dagar i rad också. Det säger jag absolut inte nej till!

Idag idag idag, förutom jobba har jag nog inte några speciella planer. uhm... ska laga plankstek ikväll, utan planka! Får se hur det blir, jag tror att det blir riktigt gott i alla fall. Längtar så enormt mycket efter potatismos, muums.

Sedan blir det bara att ta d et lugnt och mysa. Vad ska ni hitta på idag då?

Varning för sötsaker!




Shoes-a-licious

Zip It Shoe SEK 1549, Jeffrey Campbell - NELLY.COM
Skulle inte tacka nej till dessa snygga skor från Nelly.
Tyvärr har jag inte 1549:- som krävs för att köpa dessa snyggingar! Så det är bara att drömma vidare.

Men visst är de Delicious?

Sitter på en kurs just nu, för att starta ...

s__t3114 (MMS)

Sitter på en kurs just nu, för att starta eget företag. Intressant, samtidigt som jag känner att jag har mycket att lära och läsa om. Får se vad som händer i framtiden, har lite planer iaf.


Nervös

Jag är nervös just nu, snart dags.

Köttisar och mackisar

Idag fick det bli

Snart snart snart

Jag är nervös, för snart är det dags.. Men med vad, det kan jag inte säga än, men det gynnar ändå mig bäst kanske ändå. Berättar när allt är klart!

Nervös är jag också.

Paket på posten

Fick paket från posten idag, woow vad glad jag blev när allt passade så otroligt bra! Ska se till att ta bild på den übersnygga klänningen som satt som ett smäck också! Looove it!

Nu ska jag hoppa in i duschen och plugga resten av kvällen.
Pusspuss

Tävling om snygg klocka



Jahopp, jag passar på att skriva lite om en tävling jag är med i. Där man kan vinna en sådan där grymt snygg och stor klocka att pryda hela väggen med. Riktigt sugen på en sådan i vardagsrummet sedan när vi fått ordning.

Du kan i alla fall tävla om denna klocka på bloggen CarlssonKarlsson, bloggaren med egen webbutik. Hur nice som helst!

Det enda du behöver göra för att tävla är att skriva om tävlingen och sedan kommentera.

Och om jag inte skulle vinna, så kanske man ska försöka göra denna klocka själv?

På landet

Sitter ute hos mamma och familjen nu ute på landet. Tanken var att jag skulle plugga idag, men skulle tydligen bjudas på fika här. Så jag får göra det bästa av situationen och det är ju alltid roligare och trevligare med fika, Ellerhur?





Men jaa, om jag ska sätta mig och läsa lite teori nu i alla fall, medan mamma är ute och handlar. Är ju snart dags för teori och uppkörning, spännande!!

Fotona är gamla och tagna här ute på landet, tror jag tog dem 2008.

H&Ms samarbete med Lanvin

share image

SE DEN SENASTE VIDEON OM H&M:S DESIGNER-SAMARBETE.

Man kan inte låta bli att avguda den här lilla filmen och sneakpeaken för H&Ms senaste designer-samarbete! <3

Keep it as a secret



Det är väl vad skogen gör? Bevarar hemligheter. Fotade lite i helgen när jag var ute på långpromenad med hunden. Här är lite resultat i alla fall.

(Canon 400d + 50mm objektiv, 1/80 sek - F/2, ISO-100)

Dagens middag - Pestokyckling med couscous

Idag serverades det pestokyckling med couscous och kryddressing hemma hos oss. Grymt gott och enkelt att göra, hehe.



Pestokyckling med couscous och krydd-dressing
Ingredienser, 4 port:
4 kycklingfiléer
Röd pesto med soltorkade tomater
chilikrydda
couscous

När kycklingfiléerna är tinade så skär du som ett snitt över kycklingen. Där stoppar du ned ca 2 tsk pesto i varje filé och sedan kryddar du kycklingen. Lägg kycklingen i en ugnsform med lite smör, sedan in i ugnen på 225 grader i ca 40 minuter. Skär ett litet snitt för att kika om du är osäker, den ska vara vit och fin.

Couscousen kan du börja koka, enligt beskrivning på förpackningen, precis innan du tar ut kycklingen, eftersom det bara tar fem minuter att fixa. Sedan är det bara att servera med en god sallad och dressing kan du göra själv genom att ta crême fraiche och med valfri krydda.

Enkelt och gott som sagt. :-)

Struntar i det!

Hej hopp!

Jag tar nog ingen bloggpaus, sa ju att jag inte skulle kunna hålla mig ifrån bloggen under en längre tid. Hur lång tid tog det egentligen? Men nu är jag i alla fall tillbaka, och börjar också få tillbaka min inspiration. Har rättare sagt bestämt mig för att få tillbaka den, man kan ju inte deppa hur länge som helst.

Måste fixa en lista med mål jag ska uppnå också, har tänkt ut en hel del under helgen och känner mig mer taggad än någonsin.

Hej hopp, nu kör vi!