I woke up again this morning with the sun in my eyes



En lite småcool bild jag tog häromdagen på Lisa när vi var ute och spelade basket. Ganska cool sådär. Bollen ser äggformad ut för att jag använt vidvinkel! höh.

Hittade denna mysiga badplats ute i skogen...

s__t3356 (MMS)

Hittade denna mysiga badplats ute i skogen. Vackra kalkbrott och solen som steker.


Eskilstuna Zoo - part III




Det lilla barnet lever fortfarande kvar inom oss.








Dåligt att det knappt fanns sorbé och inte heller laktosfri glass, men slush hade dem i alla fall och jag fick mig en och annan brainfreeze.

Eskilstuna Zoo - part II


Detta var en nyfiken sköldpadda.


Piraya - papaya?










Hälsade på Herr Nilsson också.


En ap-råtta?




Just hanging around


Klänningen skapade ha-begär!



Hittade denna grymma klänning på Junkyards rea, riktigt snygg och den ser så otroligt skön ut. Älskar dessutom ryggen på den! Är det värt att lägga 450 kr för den? vad säger ni?

Eskilstuna Zoo - part I

Igår var vi sådär härligt spontana och åkte på en tur till Eskilstuna Zoo. Mycket trevligt!










Aporna var extremt söta, var de som var piggast också!






Medans många andra djur gärna låg och sov i värmen som var.






Mysa med smådjuren.




Vill ha en dag ute på brädan



Denna underbara video hittade jag idag, hur fantastisk som helst och nu vill jag börja lära mig tricksa mer och köra lite downhill! Men jag funderar starkt på knäskydd och slidehanskar innan jag kör backar. Tricksa skulle jag kunna lära mig ändå för jag har ändå fått till balansen tillräckligt för att känna mig riktigt säker på brädan.

Kan inte fatta att det blivit så galet populärt och trendriktigt med Loooongboard nu, helt galet. Men jag förstår varför, det är ju för himla underbart!

En heldag med aktiviteter. Eskilstuna zoo ...

s__t3355 (MMS)

En heldag med aktiviteter. Eskilstuna zoo var riktigt mysigt, sedan vandrade vi runt i ett köpcenter och sedan vidare till nyköping. Men vi stannar inte där utan åker vidare för att bada lite!


Känns som att vara utomlands just nu :) so...

s__t3354 (MMS)

Känns som att vara utomlands just nu :) solen värmer och det är skönt ute, vi har suttit på en uteservering och ätit lunch och druckit kaffe. Njutit av varandras sällskap och bara varit :) nu är vi på g till eskilstuna zoo för att vandra runt lite. Mycket trevligt!


En otroligt fin kväll och jag önskar jag hade kameran med mig.

I eftermiddag har jag haft det oerhört bra. Så nu är jag trött och slut i hela kroppen. Började med lite longboard efter jobbet tillsammans med Lisa, möta upp Terese när hon slutade , åka vidare på tur och longboarda lite i väntan på att Tommy skulle sluta. Sedan åkte vi ett glatt gäng på sju personer ut i en skog med en sjö och badade hela kvällen. Önskar bara att jag hade fått med mig kameran, men men den kan man inte alltid släpa på!

Nu ska jag sova, upp tidigt imorgon och jobba! Vad som händer i veckan får jag berätta lite om imorgon. ;-)

God natt på er alla!

Nu sitter vi ute på en liten strand i skog...

s__t3351 (MMS)

Nu sitter vi ute på en liten strand i skogen utanför nyköping. Tagit mitt andra Dopp och det var ganska skönt i vattnet. I veckan händer det ganska mycket, men berättar mer om det senare.


Lite mer Elin





Denna tjej är snart hemma i Sverige igen, tillsammans med min bror. De har varit ute och rest i Turkiet, och jaaa. Jag avundas dem då det varit tråkigt svenskt pissväder här hemma. Men jag hoppas i alla fall att de har haft det bra och att när de är hemma och hälsar på i Nyköping igen så kanske vi kan ta ännu en fotografering.

Godmorgon fina söndag



Nu är det dags för en liten frukost eller brunch. Seg dag igår men det blir så när man varit uppe hela natten. Idag ska jag göra lite mer i alla fall.

Hade ni en fin midsommar?

Torsdagsmiddag - Fläskfilé pasta



Köpte nya fina och stora pastatallrikar med Tommy förra veckan. Och i torsdags använde vi oss av dem för första gången. Ser så mycket mer aptitligt ut när man äter ur dem och gott var det ju självklart också!

Fläskfilépasta med champinjoner och massa parmesanost.

Små förändringar i lägenheten



Nu har jag äntligen tagit mig i kragen och sytt kuddöverdrag till våra tråkiga kuddar vi har haft i soffan. Så jag tog tag i det och lånade mormors symaskin, köpte lite tyg på IKEA och häromdagen sydde jag totalt fyra kuddar. Riktigt nöjd med dem och de pryder den stora mörka soffan riktigt snyggt.

Kudden i mitten är från H&M och deras Home kollektion.

Vad tycker ni?

Enkel mat med inspiration från Asien



I början av veckan gjorde vi en underbar måltid. Det var kycklingspett med egen marinad och sesamfrön och serverade det med en enkel sallad med morötter och rädisor. Sedan lite nudlar för att det skulle mätta lite extra och sweetchili-dressing jag gjorde.

Så det var alltså såhär som tallriken såg ut, lite somrig sådär!

Glad midsommar på er!



Jag är inte den som gillar att fira alla dessa högtider och midsommar är en av dem. Så jag är väl inte allt för taggad, men kul lär jag nog ha ändå. Blir en tripp ut på landet med lite vänner för att grilla och umgås i en stuga.

Så nu är det dags för mig att göra mig iordning och sedan förbereda allt för kvällen. Och så ville jag passa på att önska er alla En glad midsommar! Hoppas ni får det trevligt.

Ny sommarklänning?

Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min klänning här!

 

Stylade till denna klänning på nelly, där det är en trevlig tävling då du designar din klänning och kan fina fina priser! Tyckte den blev ganska söt sådär, lite somrig och pastellig. Rösta rösta rösta!


Inspiration när jag inte hinner blogga

Har inte bloggat ordentligt dessa dagar, men så blir det när jag jobbar mycket och inte har tid. Men här får ni lite inspiration på vackra saker som gör mig glad.







source.

Egen domän tack vare min älskling!

Jag har ju världens finaste man. När jag kom hem efter jobbet idag så gick han in på min blogg och bad mig kika. Jag såg det direkt! Han hade ordnat så jag fått en egen domän, så nu kommer ni bara behöva skriva mdiaz.se för att hitta mig. PERFEKT!

Twisted glass and wonderful roses

















Jag har pyntat lägenheten lite med underbara rosor. I vardagsrummet är det vackra ljusa pasteller som går i orangea toner, och köket fick lila och vita pasteller. underbart. Och sedan har jag pysslat med annat också, visar er när allt är färdigt!

Nu kan ni gilla mig på Face!

Nu finns jag även på fb, kände att det var dags att dra igång lite smått och jag kan ju alltid börja någonstans med företaget. Så där fick det bli. Känner att jag måste komma igång nu, ta mig tid till att faktiskt starta upp det och inte tänka Mañana mañana....!




Det är min tid nu, och det är dags att jag tar för mig och lever ut mitt liv!

Liten tjuvtitt av vad jag höll på med igår :)

s__t3341 (MMS)

Liten tjuvtitt av vad jag höll på med igår :)


Otroligt att jag är vaken!

Blev lite för sent igår, men vi storhandlade och sedan skulle allt packas och donas och vi skulle hinna äta. Så det är helt otroligt att jag är vaken, speciellt då jag glömde ställa in väckarklockan.

Vad som händer idag är jobb. Börjar dagen med ett seminarium och sedan blir det att ta mig ut och sälja! Eller se till att göra det, haha. Lite nervös över var man ska börja och allt det där man bör göra för att komma igång, men det går bra.

Vad har ni för planer för dagen, kära läsare?

Nu börjar jag jobba igen

Helt otroligt att jag lyckades vakna fem minuter innan väckarklockan ringde idag. Gick alltså upp innan halv sex, gaaalet! OCh har tryckt i mig den största frukosten också, bestående av yoghurt och flingor. Så nu är det dags att packa ihop väskan och alldeles strax ska jag bege mig mot jobbet.

Lite nervöst men det blir bra. Ska ha lite utbildning idag också, så det lär nog gå bra. Hoppas ni får en fin dag i detta gråa måndagsväder!

I miss the streets of Italy





Sista dagen på semestern idag då.. Imorgon börjar jag jobba igen, känns både kul och samtidigt lite tråkigt.. Synd att vi hade så dåligt väder, men jag saknar Italien ändå. Det var vackert och mysigt där. Gör att jag saknar Chile ännu mer också, underbara land!.


Effektivitet i lägenheten

Idag har vi varit gaaanska så effektiva. Vi har städat ur garderoberna, fixat med inredningen i dem så det är bättre ordning på våra kläder. Städat i lägenheten och skrivit matsedel för de fyra kommande veckorna. En del avklarat men sååå mycket mer kvar att göra. Storhandla, men det tar vi imorgon. Pyssla lite i lägenheten så som att sätta upp hyllor och sy kuddar. Har allt hemma för det, men jaa... Vi får se när det blir färdigt, haha! Visa bilder på sakerna kommer jag i alla fall att göra.

Men detta kanske är en typisk söndag, med småångest över morgondagen. Nu ska jag duscha och sedan invänta en vän för lite matlagning och söndagshäng.

Photo by my brother



Detta foto tog min bror när vi var ute och åkte i fredags.

Grillat på landet!













I fredags kom lillebror till stan och vi åkte ut till mamma och familjen på landet för en mysig grillmiddag. Jag bjöd även på en supergod morotskaka och fick smaka på massa gott vin som de bjöd på. Jag har ju, efter Italien, börjat dricka rött!

Skojiga familjebilder tog vi också, skrattade och hade oss. En riktigt trevlig kväll var det.

Gå på lina känns beiget i jämförelse till detta.

De här personerna har tröttnat lite på att gå på lina och tycker det är lite småtöntigt, så de tog det till en ny nivå!



Snacka om att ha kontroll på kroppen, både styrka, balans och kordination. Helt galet att man kan göra sådana saker!

Vi skulle bara titta och köpa en pappersko...

s__t3340 (MMS)

Vi skulle bara titta och köpa en papperskorg, men det råkade bli lite mer...


I feel nice, like sugar and spice



Elin, så bra!

Family portrait



Japp... precis!

Jag vet att jag har min familj att tacka men



Även min bror om jag behöver snacka.

Mysig middag med familjen

Precis hemkommen från en mysig middag hemma hos mamma med familj. Blev gott vin och grillat, underbart! Och sedan hade jag med mig världens godaste morotskaka!(Bild kommer senare) Och jag kan ju säga att den gick hem då det knappt fanns något kvar när vi var klara med den, hahaha.

Nu blir det en mysig lugn fredag och Alice kommer hit en sväng. Skön kväll tycker jag!

Bered dig på att underhållas och bli liite snurrig.



Såg denna fantastiska video igår, och snacka om att man blev aningen snurrig av hans fingerfärdighet! Hur coolt som helst!


Idag. En tid för vännerna


Underbart att träffa vännerna igen.







Fiina Terror!

vad långa mina ben ser ut på denna bild!



Åkt bräda halva dagen idag, tog en lång runda tillsammans med Calle, Terror och Tommy. Åkte förbi hos mormor och morfar för att svalka oss med god dricka. TACK! Sedan åkte vi vidare tills Lisa hörde av sig om bad. Så vi for direkt hem, hämtade bilen och åkte ut. Och detta blev årets första dopp för mig! Har tyvärr inget bildbevis, men jag looovar det var skönt!

Nu har vi bokat bord ute, så kl. 20.00 möts vi utanför restaurangen för en underbar middag. Fint ska det bli. En dag helt för vännerna. ♥

Nu ska vi ut och åka lite



Dags för en sväng med vännerna och våra longboards. ♥

All along the watchtower, princess kept the view


Canon 400D, 50 mm, f/22, 1,3.

Åker på tur







Vi kom hem igår till Nyköping, och nu ska vi alldeles strax på tur till Norrköping. Men inte i denna fina pärla, den lämnade vi kvar i Hässleholm. Men måste bara säga det att det är riktigt skoj att åka Hummer faktiskt. Jag har till och med provkört! Och det kändes lite småcoolt, fast jag blev lite för liten i den då jag knappt kunde se över ratten även fast jag sköt fram och upp sätet så mycket jag kunde.

När vi var ute och åkte en dag





En dag när vi var ute och åkte och kollade på den vackra naturen i Hässleholm så träffade vi lite nya vänner. Men egentligen var de inte så trevliga, utan de stod med bara och glodde på oss..

Skön reklam med sommarkänsla

Denna reklamen för Sprite såg vi många gånger när vi var i Italien. En reklam som ger mig riktiga sommarkänslor, när det är sådär varmt och svettigt och man bara vill svalka av sig.


Rolig reklam!

Ingen har väl missat Angry Birds? Denna nya reklam tycker jag är lite rolig, Tommy som visade mig.


Igår var det bal i Hässleholm



Studentbalen för Tommys lillasyster Anna. Grym tjej, och stort grattis till studenten!

Destination: Hässleholm

Nu har vi landat i Sverige, eller jaa, vi kom fram i lördagsnatt. Och igår spenderades dagen med Tommys familj och sedan ett litet mysäventyr på kvällen och satt på en strand och kikade solnedgången. Fint som tusan.

Kikade även när Tommys syster, Anna, skulle ha sin studentbal. När de klev upp för röda mattan och gick bort till slottet. Mycket fint var det och gåshud hade jag nästan hela tiden. Jag skulle så gärna vilja ta studenten en gång till!

Vad som händer idag är fortfarande aningen oklart, men ska ta en promenad till staden här i Hässleholm i alla fall. Och imorgon åker vi vidare hem till Nyköping.

Hamnade i Bayreuth!

Nu har vi åkt bil i x antal timmar, och har hamnat i Bayreuth för att spendera natten här. Och snacka om att det är svårt att hitta hotell i Tyskland, tyckte vi förra gången också då vi virrade runt ett bra tag innan vi hittade något vid vägkanten.

Men nu befinner vi oss alltså i Bayreuth och ska alldeles strax ta oss ut för att hitta något ställe där vi kan äta. Ganska sugen på en Tysk sallad! ;-)

Återkommer kanske med fler uppdateringar ikväll.

Planerna ändrade och snart brummar bilen iväg.

Sitter just nu hemma hos Tommys moster, vi ska äta en mumsig risotto med frukter från havet. GOOOTT!! Eftersom vädret inte varit det bästa under dessa dagar så har vi bestämt att planera om resan lite. Så vi åker redan idag och tar en liten roadtrip. Och är hemma i Sverige imorgon natt eller något sådant, blir många timmars bilfärd, men vad gör det?

Jag lyckades även få en grymt snygg solbränna, jiippi för mig! Lyckas alltid med dessa galna solbrännor.. Men men, hoppas på bra väder i Sverige sedan så man kan fixa till den lite, haha.

Resan här har i alla fall varit toppen och det känns lite jobbigt att lämna vackra Italien och Tommys underbara familj. Men vem vet, vi kanske är tillbaka nästa år med ännu bättre väder?

Ha det underbart allesammans, så skriver jag igen när vi befinner oss på svensk mark!

Molnen är täta men solen bränner ändå

Ligger ute på takterassen och solar, legat ute i snart två timmar, gjort armband och sovit i solstolen. Häärligt just nu! Men det ska regna hela helgen. Vi har dock kommit på lite andra planer, men de berättar jag lite senare när det är helt färdigställt.

Tjingeling så länge!

Inspiration och idéerna har blivit många

Undertiden vi befunnit oss här i Italien så har min inspiration ökat, både till fotograferingar och matlagning. Känner att jag kommer komma hem till Sverige med ny laddad energi och vara peppad till 100%. Vi har även börjat prata lite smått om att göra iordning sovrummet mer ordentligt. Så det ska bli riktigt spännande.

Kollat lite inspiration under kvällen, tillsammans med ett glas rött. Men nu blir det att vandra hem till lägenheten och kolla på lite film innan vi somnar. För imorgon är en ny dag med mer saker att göra!

När vi far runt under nätterna.



En rundtur i Viadana by night.

And I took his heart when I pulled up that gun



Ingen har väl lyckats undgå Rihannas nya låt? Daaaamn vad den är grym, skönt beat och sådär. Gillar det lilla reagge-soundet den har. Grym!

Vi bor i närheten av det som liknar ett spökhus

Detta vackra och lite spöklika hus bor vi granne med här i Viadana. Känns som att det finns liv i huset, och om nätterna lyser trädgården. Men jag har aldrig sett någon vara i närheten av huset, och jag har inte märkt av att någon varken gått in eller ut.









Vilken är bäst förresten, färg eller svart/vitt?

Mycket svart/vitt i bloggen

Ni får ursäkta för alla svart vita bilder, jag hoppas ni inte har tröttnat. Har tyvärr inte kunnat göra allt för mycket idag, mer än att sitta inomhus och tråka.. Har ju lite otur med vädret då vi endast har regn.. Så det har inte blivit så mycket fotograferande. Men ska försöka dra oss ut de kommande dagarna, även fast nyheterna lovar ännu mer dåligt väder.. Känns skittrist såhär under semestern, men vad gör man..

Handlat lite grejer idag så jag har suttit och pysslat halva dagen i alla fall. Vad det är får ni se när det är färdigt.

Nu ska vi vandra hemåt, kanske ta oss ned mot stan och ta lite nattliga fotografier. Får se hur taggad man är!

People in their own world








Det blåste bara på denna man, hela tiden..








En liten siesta

tidsinställt.





Ibland är det skönt med en liten tupplur sådär mitt på dagen. Här i Italien har man gärna siesta mellan 12-16.

where people inspire me





Verona, staden med vackra människor, inspirerande stil och underbar arkitektur.

Längtan till sommarnätter, latinoklubbar, rytmer och skakande rumpor



DENNA LÅT ÄR SOMMAR!

Verona, Italia



Canon EOS 400D, 85mm, f13, 1/125

20110606



Sveriges nationaldag, men jag är inte typen som är så förtjust i traditioner så här firas ingenting. Ska istället ut och lägga mig i solen, läsa en bok och bara njuta. Tjingeling!

I'm in this handsome guys eyes



pure love

We only said goodbye with words I died a hundred times




En dag i Verona






En arena som påminner om Colosseum.


Man var tvungen att betala en slant för att fota dessa nissar, jag tog dock ett smygfoto.












Vet ni vilken bok denna balkong finns med i?




Den underbaraste scampipastan jag ätit.


Italiensk pizza!





Haft en fin och varm dag i Verona. Vandrat längs gatorna, ätit skaldjurspasta och tittat på människor. Och wooow vad människor och byggnader inspirerar mig. Var mer intresserad av dem än vad jag egentligen var av de "riktiga" turistattraktionerna. Här är ett litet urval av bilder från dagen, fler kanske jag hinner lägga upp imorgon.

Italian love




dessa underbara middagar.


















FRUKOOOST!



Världens bästa frukoost!

När livet är som på film



Såhär har det sett ut under kvällen. Maten dukades upp, med vackert bröd, vinglas fyllda med rött vin och mysigt ljus i rummet. Vi umgås, pratar fyra olika språk för att förstå varandra och det som gör sig bäst är kroppsspråket som även läggs till. Annars är det svenska, italienska, polska och engelska.

Cigaretter röks, jordgubbar äts, vinglas dricks ur. Just nu känns livet lite som en italiensk gammal film.

Ligger och glassar i solen



Sitter på takterassen, denna underbara takterass. Stor och varm, härligt som tusan. Njuter och steker lika mycket som den här ödlan. Man kan hitta dem lite överallt stekandes på murarna. Idag ska v i iväg till något shoppingcenter och kolla lite, man ska tydligen kunna gå där i flera timmar. Och imorgon blir det en tripp till Verona.

This is life in black and white

tidsinställt inlägg.













Lite foton från min och Tommys promenad vi tog häromdagen. Varför har jag inte fotat mer streetfoton tidigare för? Så vackert och speciellt i svartvitt, eller vad säger ni kära läsare?

Vad vill ni se mer av från semestern här i Italien?

Beautiful balcony in Viadana, Italy



Kanske en fördom, vad vet jag? Men detta är verkligen min typiska bild av små vackra balkonger i Italien. Loove it!

den första "pussbilden" bland höga berg

Tidsinställt inlägg, men bara för att bjuda på fler foton från roadtripen!
















även fast ingen av oss är så mycket för det så fick det bli en allra första pussbild på oss, någonsin?






man måste ju stretcha ibland!


resan fortsätter...

now when your young, your free like a bird


frukostbuffé, spöregn och en lång bildfärd i bergen

fler bilder från resan mot Viadana, Italien.


Superfin frukostbuffé på hotellet i Tyskland.


Bjuder på en bild med roligt ansiktsuttryck,höh!


korv?




Ibland såg vi ingenting på vägarna pga. regnet som öste ned.


Vi har anlänt till Österrike. Från den där bron kunde man hoppa bungy-jump. Jag hade gjort det om det inte varit stängt just då.

Hotellnatt i Tyskland. Mörka väggar och sprakande mattor









Såhär såg vårat hotellrum ut som vi fixade på ett hotell längs vägen ned mot Italien. Var mysigt och stort, och vi fick även en god frukostbuffé dagen efter. De var trevliga även fast de inte kunde tala med oss då ingen talade engelska.

kaffe, bakelser och frukostsällskap





Imorse blev det en frukost kl. 10 på ett mysigt litet fik. Hade jag vetat att frukosten skulle bestå av söta bakelser så hade jag ätit något tidigare. Lite väl mycket att börja dagen med en sockerbomb. Men gott och mysigt var det i alla fall!

Take it from the top


Vi har skapat en tradition att alltid äta på Burger King när vi passerar Linköping


Omnomnomnom


Min semesterläsning, grym bok!


Stannade till i Jönköping och shoppade en longboard!


Efter en natt i Hässleholm åker vi vidare mot Trelleborg och färjan.




Chill i solen på färjan




Första lunchen tar vi i Tyskland, vågar vi äta salladen då?



Vi letade efter hotell och hamnade i en mysig liten by i Tyskland. Strax under Leipzig. Vi tog dock inget hotell där, utan åkte vidare någon timme till.

Nu kan ni rösta!

Besök tvspelsweb på facebook och rösta på min bild som jag tävlar med. Är fotografiet på min älskade lillebror, det svartvita. Så rösta rösta rösta!!

Greetings from Italy

En liten hälsning från Italien, vi anlände igår runt sjutiden på kvällen och efter det blev det mat, packa upp i lägenheten vi bor i och träffa släkten. Sedan dra iväg och sitta och ta det lugnt på en pub i grannstaden.

Vi bor i Viadana som ligger ca tre mil från Parma. En mysig liten stad, har dock inte hunnit se allt för mycket än men vi har ju bara varit här i en dag än så länge. Kollat på när Tommys kusin lirat rugby i alla fall, och det var faktiskt rätt så intressant.

Nu är det åskoväder och vi sitter inne och lyssnar till ljudet av det mäktiga mullret. Redigerar lite foton från resan och sådär. Så snart kommer ni kunna kika på lite foton.


Funderingarna är stora här i bilen när vi ...

Funderingarna är stora här i bilen när vi åker genom österrike. Hur fan lyckas man bo så högt upp i bergen när vi inte ser några vägar? Hur lever de här egentligen och vad gör man på fritiden? Rider bergsgetter?