Ingen sockerkaka

Drog till Emma i eftermiddags när hon lagade mat, superkocken gjorde korvstroganoff som såg riktigt god ut, men jag äter ju inte korv så klarade inte av att smaka.

Vi skulle baka sockerkaka men det hann vi inte, så vi åkte till IKEA i Linköping när Tommy kom tillbaka. Blev en helkväll där borta och lite skit hittade vi. Bl.a. en snygg lampa till soffan!









Nu blir det filmtajm!
pusspuss

Över till Emma. :)

Nu ska jag över till Emma medan Tommy är och byter däck på bilen. Baka sockerkaka och sedan får vi se vad dagen bjuder på. Den är ju inte alls lika fin som det var igår. Men men, något kommer vi alltid på att göra.

Pusspuss

Gårdagen i bilder

Igår hade jag och Lisa ingenting att göra, så vi kidnappade Terror och åkte ut till henne för att äta lite och låta hunden Tim springa lös. Något han verkade tycka var oerhört roligt!

Sedan lämnade vi av Terror och åkte vidare på en miniroadtrip till Malmköping.. Allt kan hända på sådana utflykter, vilket det gjorde.

Vi körde nästan över en hund, en cyklist, Lisa trodde hon kört för fort förbi en fartkamera (som egentligen bara var en skylt) och en bilist körde som en idiot och var nära att köra in i oss i full fart.

Men här är i alla fall lite bilder från gårdagen! Måste börja ta med mig kameran oftare och fota, har blivit dålig på det.



























Pusspuss

Filmtajm!

Nu ska vi kolla på fiiilm, You don't mess with Zohan!

mini roadtrip...

41a3d6e755f20a30d0579ad8720677dc.png

Kolla varifrån!

mini roadtrip med lisa till malmköping just nu. Det är vad vi gör på vår lediga dag. Med en påse fylld av godis och 20st kinder!


You Got The Love!

Har hittat en ny låtfavorit, You Got The Love - The Source feat. Candi Staton.



Jääklar vad den är bra! Spelat den hela morgonen nu, men nu ska jag till Lisa.


Solen strålar äntligen igen!

har det inte varit mulet under helgen? Eller är det bara jag som missat det fina vädret för att jag suttit inomhus och jobbat? Idag strålar i alla fall solen äntligen igen och det är då jag blir på extra bra humör. Härligt är detoch jag ska försöka ut och njuta så mycket som möjligt..

Men nu har jag legat i sängen alldeles för länge, till och med tagit en frukost på sängen! Lyxigt, japp japp. En dusch nu och sedan över till Lisa. Vi ska försöka hitta på något bus och ajg ska förmodligen till Blomsterlandet och kika lite och plantera för balkongen. :-) Pyssel på gång!

Pusspuss

Fler foton från Chile

Fler bilder från första dagen i Chile och från vår strandpromenad som bestod av måånga många kilometer! Saknar och vill tillbaka <3




















Städning!

Nu har jag varit flitig som fan, städat hela lägenheten! Dammsugit, dammat, torkat av, diskat, bäddat m.m. Så nu tänker jag belöna mig med en god lunch hemma hos Lisa.

Vi ska pyssla med en liten hemlighet också som vi har, men den berättar jag mer om senare. När allt är klart och så. Så jag tänker låta er ligga på sträckbänken undertiden! Hahaha.

Pusspuss

En tanke till min morfar



Han är gammal, oj oj... riktigt gammal. Hela 81 år fyllda men ändå pigg i sinnet, även fast jag vet att han blivit lite tröttare de senaste åren. Inte som när jag var lite yngre eller barn för den delen.

Nu fick jag precis ett sms om att han har åkt in på sjukhuset. Jaa Jag vet att detta kanske är för personligt, men det struntar jag i då det finns familjemedlemmar som läser min blogg också. För detta är en tanke som skickas till morfar och resten av min familj. Allt kommer gå bra, det ska gå bra. Och jag vet inte ens varför han har åkt in, om det är allvarligt eller inte.

Jag älskar dig morfar! Du betyder enormt mycket för mig...

Inte alltid pigg och glad

Jag är en sådan typ av person som nästan alltid försöker att se saker och ting positivt. Men idag har jag en mindre bra dag och jag har försökt se det positivt, men just nu är jag bara så extremt trött. Vaknade av att jag trodde jag försovit mig till jobbet, självklart glömde jag ställa om klockan och sådär.

Så jag är egentligen bara allmänt trött idag vilket gör att jag inte är så glad heller. Tråkigt men sant. Men nu är det bara fyra och en halv timme kvar på jobbet, så jag ska se till att det går fort!

Tillbaka till kassan efter lunchen nu då!
Pusspuss

Life is...



Hittade denna underbara tavla hos Isa Form som jag verkligen fastnade för! Orden som står i tavlan är så rätt och stämmer så bra in på mig.

Life is uncertain.
Live it with no regrets.
Laugh Freely. Love Fully.
Dance unshamed.

Vackert säger jag bara! Ni kan ju kika in mer på Isas hemsida, hon har massa fina saker som hon själv illustrerar. :)

Skön utekväll!

Igår var det jobb heela dagen, därav inga inlägg. Och när jag kom hem från jobbet satte jag igång att laga mat direkt. Baconinlindad Fläskfilé med klyftpotatis kryddad med Rosmarin och bearnaiesås till det. Gott som satan!

Sedan blev det en spontan utgång. Hade inte haft sug på att dra ut och dansa eller något, förutom i vårsolen i måndags. Men efter tjat från Lisa följde jag äntligen med och glad är jag för det! Var en kul kväll ute med dans, skratt och massa roligheter. Långpromenad hem som egentligen brukar kunna gå snabbare men inte inatt inte. Blev inte allt för sent heller då vi drog redan vid halv ett.

Men det var skönt ändå, en riktigt lyckad utekväll tycker jag, då jag inte varit ute på två månader ungefär. Tack alla mina fina älsklingar för igår! Ni är bäääääst.
Pusspuss (Nu är det jobb...)

Våfflor med lax och gräddfil

Igår efter jobbet åkte jag direkt till Emma & Lisa för att göra våfflor. Vi gjorde två olika sorter, chokladvåfflor och mer matiga våfflor med gräddfil, lax oc gräslök. Var riktigt gott och det är något jag rekommenderar! Ialla fall det sistnämnda. Tyvärr hann jagi nte fota de supergoda våfflorna så kan tyvärr inte heller bjuda på några bilder. Men de tog slut så fort och alla blev i alla fall mätta och belåtna.

Idag är det jobb som gäller , 8.30-18.00 Ganska lång dag men jag känner hur pengarna rullar in. Vad som händer ikväll återstår att se, kanske utgång eller kanske något annat? Får se vad jag känner för. Just nu känner jag inte alls för något drickande eller utgång överhuvudtaget... Vet ju vad som händer varje fredagkväll i lilla Nyköping.

Dags att gå till jobbet,
pusspuss

Fördelar med...

0-7ecc77103a686eeb74ce0e23c2c432b9.png

Kolla varifrån!

Fördelar med att jobba i butik är att det brukar komma provexemplar på nya smaker av godis o chips tex. Och nu ska Marabou komma m nya smaker, bland annat passionsfrukt och chilli o sedan chokladhjärtan m jordgubbssmak. Den förstnämnda smakade åt helvete dåligt o jag rekommenderar den verkligen inte. Den hade till o med en jobbig stickande lukt. Men chokladhjärtanen var riktigt goda. Fast jag håller mig nog till min påse med nötter istället, gott gott!


Mysig dag

Igår hade vi en otroligt mysig dag. Blev en sväng till olika färgbutiker för att kolla tapeter och nu har vi en idé på hur jag ska inreda sovrummet. Kommer bli hur bra som helst tror jag! Åkte och handlade och Mr. T lagade sedan grymt god mat som bestod av Kassler, ris och ananassås. Jag vet att det kanske låter helt fel i mångas öron men oj så gott det var!

Blev en runda till mormor och morfar med T och Emma för att kolla om vi inte kunde plocka på oss lite fina saker, och självklart hittade vi grejer där! Ljusstakar och krukor, härligt härligt.

Dagen avslutades med film, supermysigt och jätteroligt!

Idag har jag fikat på stan med mamma, sedan blev det en liten runda med Emma. Hittade lite smått och gott som jag är nöjd med. Basplagg självklart och en billig klänning. Men nu blir det inte mer shopping för mig under denna månad, lönen räcker inte till det. Eftersom jag var borta en månad i princip så missade jag vissa arbetsdagar. Men men, jag klarar mig i alla fall och därav prioriterar jag annorlunda.

Nu blir det jobbet och jobbar mellan 14-20.15 idag. Catchiiing säger det lagom tills jag fyller 20. Häärligt.
Pusspuss

e.l.f. cosmetics påsktävling



Är med och tävlar om ett påskägg fyllt av massa smink från e.l.f cosmetics värt 1000 kr! och tro mig det blir mycket smink eftersom sminket där är sjukt billigt och riktigt bra!

det du behöver göra är att motivera på bloggen här vilken produkt du gillar bäst och varför. SEdan är du med och tävlar.

Pusspuss

En dag med skejtarna på stranden

Första dagen i Chile tog vi en sjukt lång promenad längs stranden. Vet inte hur många kilometer vi gick, men solen brände på även fast det var mulet. Gick till en skejtramp som fanns längst bort och där träffade vi en hel del massa trevliga skejtare.



















Hej, jag har världens sämsta kondis..

Idag ville inte min kropp ut och springa... Den sa nej efter bara ett par hundra meter och jag fick en total mental spärr.. Det bara gick inte och jag kunde inte andas. Hatar när jag får mina mentala spärrar i träningen också, men jag vet vad det beror på. Så antingen är det bara att öva bort dem eller göra som jag alltid gör och tränar själv. Det funkar bäst för mig i alla fall. Jag kan bara peppa mig själv och när andra försöker sätter det bara stopp... Tråkigt men sant, tur att det bara är så när det gäller träningen i alla fall..

nu dags för en dusch.

Chile, första dagen


Bror och jag på Flygplatsen i Sao Paolo... väntan var lång tidigt på morgonen..


Vi bor i en byggnad som ser ut som den första till vänster. Biosalong, pool, takvåning för grillkvällar, gym och tvättstuga. Lyxigt tycker jag.


Sådär kunde våra mornar se ut med frukost på balkongen.


Och varje morgon stördes vi av ljudet från  byggarbetarna.. de arbetade flitigt som faan!

Morning sunshines!

Bara för att solen inte strålar lika vackert idag som den gjorde igår, så betyder ju inte det att vi inte kan stråla. För stråla, det gör jag i alla fall och jag tror att jag skulle kunna ge minst lika mycket värme idag som solen gav igår. hahaha.

Hade en fin dag igår, med strålande sol. Började med att jag och Lisa tog och joggade 3 km på morgonen. (ska upprepas idag, med en sträcka på 5km...) Sedan gick vi på en promenad till affären med hunden Tim, som Lisa tar hand om. Han följde även med på vår joggingrunda.

Blev bullbak och pannkakor och oj vad gott det var! Satt ute på balkongen och njöt i fulla drag. Gick hem och städade lite och gjorde det fint och sedan tillbaka till Lisa. Under kvällen blev det film också, men minns inte vad den hette, Will Farrell är med i  den i alla fall.

Men nu tänkte jag lägga upp lite bilder från resan, äntligen! Har ju sjukt mycket bilder att visa, men lägger bara upp de absolut bästa om sevärda.

Pusspuss

pannkaks lunch...

-a149f89b56d80c1b7876163eb9ef944.png

Kolla varifrån!

pannkaks lunch for sure! Och under duken har vi en fin bulldeg på jäsning :)


Pysselsugen

Suttit och bläddrat i diverse inredningstidningar när det inte funnits några kunder i butiken. Och snacka om att jag har fått inspiration. Känner att min kreativitet och mitt pysselsug legat nere under en längre tid , men nu är den nog på väg tillbaka. Och jag känner ett annorlunda driv än tidigare också, denna gång kanske jag inte ger upp så lätt.

Sugen på att göra om på balkongen och göra den lite mysig nu när våren börjar närma sig. Kanske med ett par krukor med fina b lomarrangemang? Skulle i alla fall vara trevligt och då kanske man utnyttjar balkongen mer nu än vad man gjort tidigare.


bild från styleroom.se

Japp, jag har massa idéer och jag känner bara för att pyssla just nu, helt på inredningsvis!

äntligen lunch!...

4977d86174c2472821024a7c43c79e94.png

Kolla varifrån!

äntligen lunch! Inte ätit på hela dagen. Så fick bli Risifrutti o "nybakt" bröd. Har inte Risifrutti bytt design förresten?


När surgubbarna får sitt sagt

Jag undrar lite vad som händer när man blir gammal, blir man automatiskt bitter/butter på livet? Jag tror egentligen inte det, utan man väljer själv hur man vill leva och väljer man att se saker och ting positivt så kommer man vara gladare i längden.

Idag kom det i alla fall in en lite småsurig man. Jag pratade med chefen om att många köpte engångsgrill och var ute och myste i solen och att det därför var så tomt i affären idag.

Det första mannen säger då är: Du kan ju hälsa alla de där optimistiska idioterna att det inte går att vara ute och grilla nu.. Jävla idioter....

Och självklart kontrar jag tillbaka med något: Joo klart man kan vara ute nu när det är så fint vårväder. Det finns ju inga dåliga väder, bara dåliga kläder. Fick vi lära oss i skolan, haha.

Mannen hade inget att säga om saken utan muttrade och gick ut ur butiken.

Helgjobb

Nu är det dags för mig att cykla till jobbet, blir en kort dag mellan 13-18.15. Vad som händer sedan vet jag inte riktigt, men förmodligen blir det mysa med Mr. T.

Började dagen med att gymma, var grymt länge sedan! Men som jag skrev i tidigare inlägg är det dags att ta tag i det igen.

Igår var det också jobb, men sedan åkte jag in till stan för att träffa folket. De alla skulle ut, men jag stannade kvar. Hade en nykter kväll och tog det bara lugnt och sådant. Skönt som fan!

Me nnu måste jag rusa.
Pusspuss

- 3 kg?!

Vad har hänt? Ställde mig precis på vågen, som visar att jag gått ned mellan 2-4 kg undertiden som jag befann mig i Chile. Vanligtvis är det lätt att gå upp där för att man äter en jävla massa. Men jag har lyckats gått ned på ngåot konstigt sätt. Var ju inte meningen att jag skulle gå ned heller eftersom jag är nöjd med min vikt så det känns lite fel när jag upptäckte det idag.

Jaja, kom precis hem från gymmet och nu ska jag börja ta tag i träningen igen. Så förhoppningsvis bygga lite muskler så jag kan gå upp de kilona kanske? Eller så tar jag med mig Lisa till McDonken och äter feta menyer, haha.

Nej nej, nu ska jag leta rätt på mina kilon och äta lite lunch.
Pusspiuss

inte jobbat på länge!

Idag är det jobb, börjar om en halvtimme men jag ska börja ta mig ned nu. Prata lite med chefen och sådär. gött mos.

Igår blev det en runda till Lager 157 under eftermiddagen, kul att vi fick punktering precis utanför butiken också. haha. Men det gick bra tillslut och vi kom hem. Hittade lite grejs som jag köpte också, men bara basplagg!

Nu måste jag rusa.

5 timmar

Oj faan vad vi har varit hurtiga idag. En promenad på ca fem timmar blev det för mig och Lisa. Starkt jobbat!

Citat om tjejkvällar

Jag - Jag saknar våra tjejkvällar, var tog de vägen?
Lisa - Du åkte ju till Chile...
Jag - Nee, de försvann ju tidigare ju.
Lisa - Aah juste.. Det var väl när Rappe åkte till Åre då.
Jag - Jaa fan, så var det nog!


Sunny day!

Ännu en dag med strålande sol, äälskar det! Sitter hemma hos Lisa och väntar på att hon ska göra sig iordning, sedan blir det nog en promenad i solen. Underbart. Bjussa henne på fika på stan hade jag också tänkt. Blir i alla fall en långpromenad, sedan kanske jag kikar på stan och handlar lite basplagg också, behöver det!

Igår hyrde vi film och tog det lugnt, kollade på Vuxna Människor och Zack & Miri make a porno. Första har jag sett tidigare så jag somnade och den andra var riktigt rolig. Helflippad film ju!

Åt första glassen för iår ute också, jag och Lisa kände oss lockade av solen så vi köpte varsin sandwich som ingen orkade äta upp. Blev mysmiddag med god sallad igår också och Dexter-tittande. Trevligt som vanligt tycker jag då.

Nu ska jag göra en inbakad fläta i Lisas hår, höres senare!
Pusspuss


Pannkaks stekning...

3be7f6c66d8090501b498aa3cdbbe7a0.png

Kolla varifrån!

Pannkaks stekning pågår för fullt. Blir en härlig lunch med lisa och viktor :)


Sverige, stadigt nu

Tillbaka i Sverige nu, lugna stillastående Sverige. Kom hem i lördags efter en lååång jävla flygresa. Totalt med väntan och så tog den drygt 26 timmar. Hur mysigt som helst att bli uppmött av familjen, Tommy, Lisa och Emma på Arlanda. Snacka lycka! Åkte med Tommy och de hem, handlade snabbt och sedan en myskväll á la always.

Så resten av helgen har också varit mysig. Jag, Tommy och Lisa blev bjudna på en tidig middag hemma hos Mamma. Var riktigt trevligt och gott med grillat!

Idag är det måndag igen och jag börjar jobba lite smått på torsdag, då blir det jobb tors-sön. Hopp hopp! Solen lyser enormt mycket idag, jag njduuuter som fan. Lyckades vakna vid sex imorse för att det var så ljust ute. Jobbigt läge.

Blir en hitte-på-dag idag med Lisa som är ledig tillsammans med mig. UNDERBART! Ska se till att ladda upp lite bilder senare under veckan också.. har ju över tusen foton efter resan.

Nee nu vill jag hitta på något kul. Kan inte sitta här och ruttna när solen lyser utomhus.

Pusspuss

jordskalv, släktträff och sol!

Här har vi det soligt och varmt, underbart att jag fatt lite färg tillslut. hahha. Fran att ha gatt fran blekfis till sommarbrun sa trivs jag mycket mer.

Jordskalv varje dag, oj oj. Ibland upp till 6.5 pa richterskalan, helt tokigt! Men inte rädd eller orolig längre. Nu känns det mer som att det hade varit coolt om jag verkligen hade fatt uppleva själva jordbävningen. Men men , tur i oturen att vi befann oss nagon annanstans.

Har varit med om en hel del och denna resan har verkligen tagit energi och varit enormt känslosam. Pa manga sätt, dels for jordbavningen och for allt man fatt varit med om här.

Släktträffar har vi varit med om, och oj vad mycket nytt folk man fatt träffa ocksa. Sa jävla kul att festa med chilenare, mycket dans och grejer da, haha.  Och Chile som är ett macholand, vi fick se männen grata efter lite för mycket alkohol. Visa upp pistolhylsor i pasar m.m. Sedan aka bil med dem ocksa. men det gick bra alltihop! haha.

Nu skaj ag snart ut i solen igen. Mysigt värre.
Hemma pa lördag ifall nagon undrar. Med blandade känslor, eftersom jag gärna befinner mig i solen lite langre..

Puss och kram alla

daligt uppdaterande

har varit dalig pa att uppdatera, men inte haft tid nar vi varit har i Chile. Akt runt och gjort massa saker sedan har det, som manga sakert vet, varit en kraftig jordbavning har. Hemskt men sant. Jag och familjen klarade oss da vi befann oss langre upp i Chile och vaknade av ett kraftigt skalv pa niva 4.5.

Men vi hare hunnit med massor, nu aterstar det bara att se sa vi kommer hem nasta vecka da flygplatsen ligger nere just nu. Men men , det ordnar sig alltid.

Oroande ar det fortfarande efter jordbavningen da vi ionte kunnat fa kontakt med vanner som bodde i en av de mest drabbade omradena efter jordbavningen. Sa jag skickar en varm tanke till dem <3 .

Sitter pa ett internet kafe med pappa nu, men de ska stanga sa jag maste rusa igen.
Hoppas pa att kunna skriva nagot mer snart igen.

Imorgon blir det formodligen annu en stranden-dag, forhoppningsvis utan jordskalv denna gang. ;)

puss och kram pa er alla och varma solhalsningar!