Hemmagjorda vårrullar



Idag blev dagens middag hemmagjorda vårrullar, made by me! Riktigt goda blev det och inte alls så svåra. Det som tog tid var att rulla dem, men fina blev det i alla fall. Det rosa längst bort på tallriken är inlagd ingefära, blev sugen på det så varför inte?

Använde mig av filodeg för att rulla dem, resten av ingredienserna var;
100 g glasnudlar
ca 100 g nötfärs
en skvätt köttfond
1 gullök
2 rivna morötter
en bit finhackad vitkål

Så stek på köttet och ha i löken, släng i lök, morötter och kålen. Låt puttra och använd sedan filodegen för att rulla. Du kan ha två lager filodeg som är ca 12x12 cm. Svårt att mäta ut men kör på känsla! Lägg en matsked med fyllningen och rulla sedan ihop. Sedan är det bara att börja fritera, steka eller köra i ugn.

Jag friterade i ugn och innan jag började med friteringen gjorde jag klart riset så det inte skulle vara för mycket på en gång. Svårare än så var det faktiskt inte, och det blev himla gott!

Nu har vi god matlåda till imorgon också, både Tommy och jag. muuuums!

Kommentarer
Postat av: Erika - Bakglädje

Det låter jättegott. Har en förpackning vårrulledeg i frysen, ska nog ta och testa ditt recept.

2010-09-29 @ 09:33:59
URL: http://bakgladje.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback