Musikhjälpen är igång i år igen!

Även detta år stödjer jag Musikhjälpen och deras arbete de gör. Temat för året är att alla flickor ska ha rätt att gå i skolan! Ett ämne jag tycker är oerhört bra, då det inte alltid hjälper att skicka resurser hela tiden. Vi behöver även långsiktiga mål och en utbildning kan göra stor skillnad.

I år sitter Jason, Kodjo och Gina i Glasburen som står i Göteborg.


En del av mina vänner har ifrågasatt temat med varför man lägger så stor fokus på flickor. Men oftast så prioriterar man män och får fler flickor gå i skolan så kan man göra stora skillnader. Denna text har jag tagit från Musikhjälpens hemsida

Naturligtvis ska ALLA barn gå i skolan. Men eftersom det är flickorna som faller ur skolsystemet först har vi i den här insamlingen valt att fokusera på dem.

Ju längre en flicka får gå i skolan desto senare gifter hon sig, desto färre barn skaffar hon och desto bättre kan hon ta hand om sina barn.

Dessutom avtar spridningen av hiv samtidigt som barnadödligheten minskar när flickor utbildas. Detta gynnar den ekonomiska utvecklingen, som i sin tur är bra för alla. Därför handlar den här insamlingen om flickorna.


Tillsammans kan vi alltså göra skillnad! Jag känner att jag vill bidra till något också och har därför startat en egen insamling för Musikhjälpen, där även DU kan skänka pengar för att bidra till skillnad i denna värld. Så kika in här för att lämna ett litet bidrag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback