Hur ska man kunna växa upp?

Jag är en ung kvinna, fyller snart 19 år och har ett eget jobb. Jag betalar hyra för mig själv hemma, jag betalar dessutom allt annat själv. Alltså sådant som jag behöver och vill ha, så som kläder, prylar, resor, mat ute, träning m.m. Jag låter inte mina föräldrar betala något för mig. De försörjer mig tillräckligt, med bl.a. mat hemma, el och vatten. Och eftersom att jag har jobb och samtidigt får studiebidrag så tycker jag att det inte är mer än rätt att betala lite hyra och allt för mig själv också.

Men ibland förstår jag inte riktigt de som verkligen bara lever på sina föräldrar. De handlar i princip inget själv utan ringer sin mamma eller pappa direkt, för att be om pengar..  Liksom... Man kan inte utnyttja sina föräldrar, bara för att de är ens föräldrar. De har ju redan tagit hand om oss sjukt länge, och gör det fortfarande. Men att utnyttja dem på det sättet tycker jag bara är absurt..! Vi får ju pengar vi ska kunna använda för sådant, och har man inte pengar så får man väl försöka att skaffa sig ett jobb också?

För du kan ju inte leva på din mamma eller pappa hela ditt liv? Hur ska det bli när man flyttar hemifrån, kanske missar att man hade en hyra att betala och köper massa annat, för att man inte lärt sig att saker och ting kostar.. Ska personen då ringa till sin mamma och be om pengar? Eftersom det annars alltid har funkat.

Jag väljer att betala hyra för att känna att saker och ting kostar, jag väljer dessutom att betala allt för mig själv och vill inte att mina föräldrar köper saker och ting sådär. Enda gången jag kan ta emot det är om det är en present eller liknande.. Men att köpa för att jag vill ha det just då, accepterar jag inte..! Man får ta och klippa navelsträngen någon gång!

Kommentarer
Postat av: Carolina

Rätt så rätt!

håller med dig :)

2009-01-20 @ 22:48:43
URL: http://carolinahjelm.blogg.se/
Postat av: Ana

Min mamma får hela mitt underhåll + det min pappa lägger till frivilligt på det (runt 1000 extra/månad),men behöver jag något ibland så får jag pengar från de att ta från. Och bara för att ens föräldrar betalar nu, betyder det inte att man kommer ha svårt att klara sig, precis som att man kan lära sig nu att det svider när pengar försvinner så kan jag nog lära mig det i augusti också :) Men som min kusin vill man nog inte vara, jag vet faktiskt vart dammsugaren är ;) haha.

2009-01-21 @ 09:10:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback