Thank you, Cesar M.

The Dog Whisper, Cesar Millan, har hjälpt mig oerhört mycket. Tittar mycket på hans program som går måndagar kl. 20.00, på tv4+. Jag önskar bara att resten av familjen kunde kolla på det, ta till sig och för en gångs skull fatta!
Skrev nyss till Cesar, där jag i ett mejl förklarade situationen om vår hund, men att jag själv visste att det problemet låg i våra händer. Att alla inte är tillräckligt dominanta och så vidare.

Vi har då en hund, som snart fyller fyra år, tror jag. Han har alltid varit en glad och sprallig hund, men jag har alltid tyckt att han är för glad. När han var liten kom folk alltid fram och klappade honom och busade med honom, utan att ens fråga om de fick lov. Det gjorde att han hoppade och jag ville inte att folk bara skulle komma fram sådär, utan de vet ju inte hur hunden är, oavsett om det är en valp eller inte. Men det sket dem i, speciellt när farfar var ute med Pillin, vilket han oftast är. Han påstår att vi inte kan ta ut hunden och att vi aldrig tar hand om honom, men när vi ska gå ut med honom så brukar farfar ta över och säga att hunden vill gå ut med honom istället.

Det har alltid varit så och då blir det svårt att försöka vara dominant hemma, gällande hunden. Vi är fem personer hemma, oftast sex stycken med Robin. Två av oss, pappa och jag, är dem dominanta och bestämda och gör Pillin något fel, då man måste ta i honom för att han ska förstå, skriker han till och direkt kommer farmor eller farfar.. De skäller istället ut oss för att vi gör illa Pillin, vilket vi inte gör, utan han skriker bara för att han vet att farmro eller farfar kommer dit och skyddar honom.

Detta har gjort honom agressiv, han morrar och skäller åt folk, speciellt barn, hoppar när man kommer innanför dörren (inte på mig längre.), rymmer, skäller på andra hundar och "vill leka" med dem. Han visar ett beteende som är helt fel och inte friskt, men jag vet att det går att bota. Men alla måste ha samma strategi och inte uppfostra honom på olika sätt, för då vet han inte vad han ska göra!

Jag har många gånger försökt prenta in i deras huvuden vad som ska göras och vad som inte FÅR göras, men ingen fattar något, utan de bara skrattar... För snart kommer hunden göra något som kan göra oss tvunga att ta bort honom....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback