2011 - Året som gått, part I

Det har varit ett väldigt händelserikt 2011. Mycket som hänt, både bra och dåligt.. Men om vi börjar om från början så kunde det se ut såhär.

Vi hade finfin tjejmiddag med massa knäppa händelser!




Jag och älsklingen tog en tripp till London för att mysa med varandra.


En annan gång åkte vi till Stockholm tillsammans.


Och firade morfars födelsedag tillsammans med familjen.

Och jag och mamma gick på klubbkväll på Make up Store

Vi började ta longboarden på riktigt stort allvar och var ute varje kväll när värmen infann sig.

Jag bakade över 100 cupcakes och sålde på öppet hus till Nyföretagarcenter i Nyköping.

Och vi lagade fantastisk mat, som t.ex. fiskgratäng!

Gustav började spela Kornett och hade uppvisning i skolan.


Och vi umgicks med fina vänner utomhus och hade det härligt hela kvällarna.


Lärde mig dricka rödvin på balkongen.

Och gick på kurs tillsammans med pappa och Lottis, i hur man skär grönsaker lite sådär fint.

Mycket grönsaker blev det!


Fotograferade vackra Elin, med min gamla kamera.


Jag och älsklingen åkte på roadtrip till Italien!

Kan vara en av de finaste resorna jag har gjort.

Italien var underbart, fick ju spendera underbar tid med min älskling och hans släkt!


När vi kom hem åkte vi monsterbil.

Och sommaren hade börjat på riktigt.

Familjemiddagar blev det också

Och en resa till Eskilstuna Zoo med vännerna.

Vi var ute och grillade en del, vid sådana här vackra platser.

Var och såg Americo och Chico Trujillo i stockholm med min papi.

Årets sista longboardfredag!!


Frozen Wave from Juan Rayos on Vimeo.


En bild från i söndags, vem kunde tro att ...

fxcam_1324903399 (MMS)

En bild från i söndags, vem kunde tro att man kunde åka longboard i slutet av december?


Lite sen Longboard fredag!

Japp, jag missade att lägga upp ett glassigt longboardklipp i fredags. Så vi säger att det är fredag idag, för det känns ändå lite som fredag. I alla fall inte en söndag. Men som sagt, vi kör på en longboardfredag idag!


Endless Roads 2 - The Island from Juan Rayos on Vimeo.


När Looptroop Rockers befann sig i Nyköping

En av Sverige bästa grupper, hur bra som helst! Och jag är glad att jag tog mig till spelningen trots att jag inte hade någon att gå med.

Ville bara önska er en god jul

God jul till er fina som läser min blogg! Har haft en mysig julafton med familjen i Södertälje. Vi grillade och åt gott. Men det kändes inte som ett julfirande och jag kände att min jul inte var fulländad... Saknar min bror och min älskade farmor för mycket för att känna att julen just nu är något att fira.

Hade även en fin kväll igår med familjen i Stigtomta. Där vi smååt lite av julmaten, pratade och myste. Lillebror fick även öppna julklappen från mig, Tommy, Brorsan, Pappa och farfar, farmor också såklart.. En synth som det spelades på resten av kvällen, han kommer bli bra en dag, otroligt grym!! Tackar även för den fina julklappen som jag och Tommy fick. .

Har ni haft ett fint julfirande?

Denna kväll såg jag Looptroop Rockers



En kväll med musik som pumpade i mina ådror. Looptroop Rockers stod på scenen, och de var magiska.

En dag fylld av godis

I söndags var vi hemma hos ett par vänner och gjorde massa julgodis, det var helt galet mycket julgodis! Två hushåll och vi fick ca 7 påsar med olika sorters julgodis....!

Vi gjorde snickers, chokladkola, knäck, rispuffar, rocky roads och daim. Så nu är kylen fylld av julgodis som kommer räcka hur långt som helst.



Tävling tema julbak!

Tvspelsweb har som vanligt grymma tävlingar och jag är med. Temat är julbak/godis, och vad passar bättre efter mina två dagar med julbak tillsammans med fina vänner? Här är mitt bidrag i alla fall



Bilden från vår pepparkaksdag, vi samlades hos en vän och spelade skön musik och bakade pepparkakor tillsammans. Mycket skratt med brända, bleka och helt perfekta kakor. ja vi lyckades med alla tre. Och skulle jag vinna skulle jag välja ett close-up filter för att komma ännu närmre maträtterna jag gör, svårt att göra det med endast ett fast objektiv på 50mm..


Mysig brunch med älsklingen

Såhär såg våran mysiga brunch ut idag, raggmunk, bacon och äggröra.. Lite kaffe på det och det blev en riktigt mysig brunch tillsammans med min älskling.


Endless Roads part I

Endless Roads 1 - Yellow Horizons from Juan Rayos on Vimeo.


Lite lite julstök med fina vänner

I Söndags hade jag och Terese bestämt oss för att baka pepparkakor, och så blev det. Gjorde egen deg i fredags och oj vilka goda pepparkakor det blev! hääärligt.

Nästa söndag ska vi göra godis, massor med godis!


Musikhjälpen är igång i år igen!

Även detta år stödjer jag Musikhjälpen och deras arbete de gör. Temat för året är att alla flickor ska ha rätt att gå i skolan! Ett ämne jag tycker är oerhört bra, då det inte alltid hjälper att skicka resurser hela tiden. Vi behöver även långsiktiga mål och en utbildning kan göra stor skillnad.

I år sitter Jason, Kodjo och Gina i Glasburen som står i Göteborg.


En del av mina vänner har ifrågasatt temat med varför man lägger så stor fokus på flickor. Men oftast så prioriterar man män och får fler flickor gå i skolan så kan man göra stora skillnader. Denna text har jag tagit från Musikhjälpens hemsida

Naturligtvis ska ALLA barn gå i skolan. Men eftersom det är flickorna som faller ur skolsystemet först har vi i den här insamlingen valt att fokusera på dem.

Ju längre en flicka får gå i skolan desto senare gifter hon sig, desto färre barn skaffar hon och desto bättre kan hon ta hand om sina barn.

Dessutom avtar spridningen av hiv samtidigt som barnadödligheten minskar när flickor utbildas. Detta gynnar den ekonomiska utvecklingen, som i sin tur är bra för alla. Därför handlar den här insamlingen om flickorna.


Tillsammans kan vi alltså göra skillnad! Jag känner att jag vill bidra till något också och har därför startat en egen insamling för Musikhjälpen, där även DU kan skänka pengar för att bidra till skillnad i denna värld. Så kika in här för att lämna ett litet bidrag!

Longboardfredag!




En av mina favoritfilmer, den är rolig, snygg och de är för jäääla grymma!

Praktik, still..

Äter frukost, rågflingegröt med äppelmos, hääärligt start på morgonen! Sedan iväg till Norrköping för praktik, hej och hå! Idag är det även fredag, det är fint tycker jag. Då blir det mys ikväll och tjejkväll med en vän imorgon. Pepparkaksbak på söndag också, hur jag ska hinna göra pepparkaksdegen?

Jag bjöd på maten, de bjöd på sällskapet

Igår var jag och Tommy hos mormor och morfar och bjöd på middag. De hade köpt en ny tv som Tommy installerade medan jag fixade med maten. Det blev panerad torsk med potatis, pepparrotssås och spenat. Första gången jag lagar det och jag kan ju bara säga att det blev huuuur smarrigt som helst!

Satt ett bra tag och bara pratade om massa trevliga saker, bl.a. om Nyköping på 60-talet, intressant när man får se bilder också! Och sedan om hur mormor och morfar träffades första gången. så fint.
En riktigt fin kväll var det, och tack mormor och morfar så enormt mycket för sällskapet. ♥


Här befann jag mig hela kvällen nästan.

Fina katten Ramses som gärna också åt av torsken.

mormor och morfar bjöd på maränger och saft sedan.


Systemet ger dig en enda chans..





Sötvovven

En väns mamma har min drömhund. Världens finaste lilla valp - en fransk bulldog. Hon är så söt och fin, och hur gosig som helst. I framtiden kommer jag och Tommy också att skaffa oss en liten valp. Längtar så efter en!

Longboard fredag, med ett par svenska pojkar!


Tro på det, för det finns här intill.



Denna låt är grym, riktigt grym. Det som gör den ännu finare är att varje gång jag hör den så tänker jag på en underbar vän som jag saknar något så enormt mycket. Alice. Vi har varit på två livespelningar med Syster Sol tillsammans, vi köpte skivan på den första, lärde oss låtarna utantill och sjöng högt och falskt. Så synd att vi bor så långt ifrån varandra, men det ska inte behöva vara ett hinder. Bara vi ser till att träffas så, vi tror ju på det.

Älskar dig vännen min.

En natt såg vi upp mot stjärnorna

Var ute i en helt fantastisk stuga idag, umgicks med vänner och min älskade och såg på stjärnorna.