En dag när det var marknad i Nyköping

Lite gamla men mysiga sommarfoton från i somras. Det var marknad i Nyköping och jag hade en helmysig dag tillsammans med min älskade mamma. ♥












Love inspiration



Source1. source1. source3.

Bilderna är till för inspiration och jag har alltså inte tagit dem.

Jag tävlar med tvspelsweb igen!



Nu är temat något gammalt, och jag tyckte bilden från den gamla byggnaden i Sala passar perfekt. Sådär vackert inrett och det kändes som man slängdes tillbaka i tiden när jag vandrade inne i huset.

Skulle jag vinna skulle jag nog välja denna minneskortväska.

För alla Longboardintresserade!

Juan Rayos är, enligt mig, den bästa longboardfilmaren (knäppt ord, men ni fattar) jag vet. Hans filmer kan ge så extremt mycket känsla och sätter ett sug i mig där jag vill lära mig mer och åka mer.

Och nu kommer det även upp en långfilm som heter Endless Roads där ett gäng tjejer tar en Road trip genom Spanien och besöker olika vackra platser och åker bräda, njuter av livet och har kul tillsammans. Och Juan Rayos är mannen bakom kameran..

Efter att ha sett trailern här nedan så blir jag oerhört sugen på att se filmen, så ikväll vet jag vad jag ska göra!

Vill ut och åka bräda...!



satte ihop denna från våran Longboardsession i sthlm

Mdiaz photo på Flickr!

Nu finns jag på Flickr där man kan se en hel del bilder jag tar också. Men de flesta kommer ju fortfarande upp här också. Så ni som kikar i bloggen lär inte missa något egentligen!

Men kika gärna in här för att se min sida!

Ny idé för ett par örhängen, kan nog bli ...

fxcam_1317110782 (MMS)

Ny idé för ett par örhängen, kan nog bli nice. Pyssla lite ikväll kanske, efter jobbet? :-)


Good morning!

nu - Frukost!
Snart - Jobb!

Så ser mitt schema ut idag. ;P

It's like perfection



Verkligen fastnat i redigeringen från fotograferingen med Linnea. Har så mycket foton som jag inte visat er och som jag inte ens petat på. Därför blir det mycket nu. Kommer även komma fler bilder från andra fotograferingar som ajg inte hunnit med att redigera. Men det kommer så fort jag har tid.

Enjoy!

Då var det ännu en dag fylld av jobb. Jag...

Då var det ännu en dag fylld av jobb. Jag har räknat ut att jag kommer jobba totalt 24 dagar i rad nu, utan någon som helst ledighet. Visst det är kul, men också oerhört krävande.. Speciellt eftersom det för det mesta är praktik och under helgerna är det extra jobb. Så ingen vila eller tid för mig på ett bra tag. Men jag ska visa framfötterna och göra ett grymt jobb på praktiken som håller på i fyra månader, samtidigt som jag söker andra jobb. Insåg även precis att jag måste ta med mig block och skisspennor så jag kan skissa på idéer till fotograferingar, när jag har lunch. Hinner ju inte fota om dagarna, så då får jag bygga på idé-skafferiet! Men nu ska jag återgå till tidningen och soffläge den sista halvtimmen av lunchen. :-)


Like a rose waiting for a bumblebee





Woork work work

Har jobbat hela veckan, och nu ska jag iväg och jobba sista dagen för denna vecka. Nästa vecka jobbar jag hela veckan igen, måndag - söndag..! Gaaalet.....

Det är därför det blir tråkiga uppdateringar här, men jag hoppas ni stannar kvar och väntar på mig.

Dagens citat

imag0757 (MMS)

Dagens citat


Snart är denna brud myndig!

På fredag fyller vackra Linnea hela 18 år! Snacka om att hon har blivit stor, känns fortfarande som min lillasyster som man tog hand om när hon var yngre. Såå fint. Så nu kanske man kan dra ut och äta middag och ta ett glas vin tillsammans, eller dansa klackarna av oss!





Grattis i förskott snygga Linnea!

Jag saknar redan sommaren...









Lite bilder från en härlig sommardag vi hade nu i somras. Det var stekande varmt, vi badade i ett varmt och skönt kalkbrott och på kvällen blev det grillning. Varför måste sommaren ta slut?

Sötnosen!


En vän till familjens son, såå söt!

In the magic forest

En dag förra veckan tog vi oss ut i skogen för att leta svamp. Var inte mycket letande då de var överallt! Och detta har blivit min och Tommys lilla hemliga svampskog. Vacker och ljus är den också, nästan som en magisk skog när solen lyser in bland trädtopparna.

Efter att ha plockat en timme och fyllt mer än halva kassen så började Viktor tröttna och agerade fotograf istället.




Så det ser ut när killarna plockar svamp!?


Min snyggis och jag, ser dock lite sjuk ut på bilden (pga redigeringen I guess...)

"Kör varsin pose så jag kan fota" - Viktor





Lär bli fler turer till skogen i höst, plocka mer svamp och lagra för vintern.

KAOS!

Kan bara förklara dagen som hittills varit med ordet - KAOS! Aldrig varit med om sådan stress... Jobbat och det har varit så galet mycket kunder som ska äta. Heeelt tokigt, och jag har inte hunnit tänka, kissa eller hunnit andas ordentligt. Men nu är den slut och jag ska slänga mig i duschen och sedan starta igång med frostingen till min tårta jag bakade idag.

Sedan är det dags för en hel eftermiddag/kväll med firanden!

tjiiiiingeling allesammans!

För våra saknade vänner

En vacker låt, en låt om vänskap, en fin vänskap som alltid lever kvar. Till våra saknade vänner!


Lördag 17e september, 2011

God morgon allesammans, eller förmiddag kanske jag ska säga!

Har ju varit uppe ett tag, bakat och haft mig och ska alldeles strax iväg till jobbet för fyra timmars arbete. Sedan hem och göra mig iordning för sedan är kvällen fullpackad med planering. Hem till familjen i Södertälje för att fira Chiles nationaldag, underbart! och ooj vad vi ska fira också!

Sedan är planerna att kanske dra vidare om jag nu orkar och hinner. Jobbar ju imorgon också. Har haft en ganska skön vecka, trots dåligt humör. Tänk att små små ord kan irritera så otroligt mycket?!

Vad har ni för planer för denna helg?

Två timmar i skogen och nu sitter jag här ...

fxcam_1316085885 (MMS)

Två timmar i skogen och nu sitter jag här med en massa svamp att rensa.. Var så mycket trattisar att det tillslut kändes jobbigt när vi hittade mer hela tiden. Haha


Designed by Me, part II


120:-


Örhängen 80 :-, armband 80 :-


Örhängen 120:-

Halsband 100:-

Har har ni fler smycken som är gjorda av mig. Är ni intresserade, maila då mig på [email protected] eller skriv en kommentar med eran mailadress.

Mama, I just shot a man down...










Designed by Me

Nu lägger jag upp första smycket som jag säljer! Ska börja lägga upp mer av det jag gör och så småningom ska jag fixa en bättre design där det är lättare att hitta bland kategorier för det jag sysslar mer. Bloggen ska alltså bli mer professionell har jag tänkt.


Denna snygga ring säljer jag då för 100 kr och är du intresserad så släng iväg ett mail till [email protected]

We can ride it wherever you want












Fler foton från Longboardsession, Yes, I'm a fucking longboardnerd!

You gave your shuffle back in line

Under vår longboardsession i Jakobsberg tog jag en rätt soft och högupplöst bild. Riktigt nöjd med den efter lite redigering! Klicka på de små bilderna för att se hur mycket snyggare de är i större format!








Måste få tillbaka blogglöden!

Inspiration, ork och tid för att blogga har försvunnit lite. Vill lägga upp massa fina foton, men har inte haft tid för att ta mig ut och just nu sitter jag mest och redigerar foton. Så fler foton från Typ En festival kommer givetvis att komma, men vill ju inte bomba era ögon med endast de fotona!

Men jag lovar att nu till hösten ska jag ta mig tid, sätta mig ned och kunna blogga igen. Nu när man inte kan vara utomhus lika mycket som man är när det är soligt och varmt ute.

Börjar jobba om en halvtimme, och sitter just nu och väntar på att brödet i ugnen ska bli färdigt. Jag har nämligen bakat det fantastiska brödet. Spännande det ska bli att smaka det efteråt också!

Men men, dags att göra sig iordning en aning kanske?


Family portrait, på chilenskt vis











En grilldag med familjen i Södertälje.

När dans tar fram känslor

Wow wow wow, sitter och fäller tårar och har ständig gåshud när jag kikar på finalen av So you think you can dance. Denna dans som visades tidigare i säsongen är hur vacker som helst. Och alla i publiken blev gråtfärdiga. Underbara dansare och Sasha är helt klart en av mina favoriter.



Watch and be touch

Ännu ett fint linne från Kan Dee!

Förra veckan fick jag hem ett paket från Kan Dee som jag beställt några dagar tidigare under den underbara 50% rean. Ett schysst och snyggt linne med peacemärket. Passar mig perfekt, även fast det är väldigt långt. (Kanske jag som är kort) Men blir snyggt och snyggare beroende på hur man bär det. Så tack ännu en gång Kan Dee för att du gör så många bra saker, och jag älskar ju plaggen. Tror detta är mitt fjärde linne jag köper därifrån! Hade iof en t-shirt också, men den blev för liten så den har jag skänkt vidare.


Moorning!

Inatt har jag fått sova länge igen, lite mer än nio timmar! Hur fint som helst. Igår natt fick jag sova nio och en halv timme och oj vad jag var pigg hela dagen! Har man blivit gammal när man somnar halv elva - elva?

Idag är det i alla fall jobb som gäller, 11-15. Och sedan är Tommy ledig hela dagen så vi ska förmodligen hitta på något. Synd bara på det tråkiga vädret.

Dags att göra sig iordning nu i alla fall!
Hoppas ni får en fin dag idag!

Bra med rätt foundation och god parfym!

Haha hittade detta klipp från Kvarteret skatan, riktigt kul! (hon har morgonrock för att hon är på spa-kryssning btw!)


Nu händer det saker! Sitter på möte med b...

Nu händer det saker! Sitter på möte med banken och fixar lite. Spännande tycker jag! Vad det är får jag återkomma med. :-)


Longboard - slidesession!

Här är lite bilder från vår slidesession i Jakobsberg. Tyvärr finns det inte så mycket bilder på mig, men eftersom jag är fotografen så tog jag desto fler!















Ska se till att fota och filma mer när vi åker!

Trött efter en händelserik helg!

Oj oj oj vad jag är slut, i både kroppen och huvudet. Har haft en händelserik helg kan man säga. Började med en kväll med vänner i fredags. Dock var det inte allt för bra heller, tyvärr. Men även fast helgen började på ett smått dåligt sätt så slutade den otroligt bra. I lördags åkte jag och Lisa upp till Stockholm och mot Jakobsberg för att träffa lite vänner och ha en slidesession med longboard. Så nu har jag lärt mig det också, var väldigt roligt och jag ska nog snart införskaffa mig ett par slidehandskar för att kunna öva mer!

Efter det drog vi vidare till Södertälje för att träffa familjen. Där var det kräftskiva och fest. Lisa fick en snabbkurs i salsa av min pappa, då vi senare skulle ut på Clandestino, som enligt mig är Stockholms bästa salsaklubb. Så senare på kvällen hamnade vi där, dansade och skrattade hela natten. Var hur underbart som helst. Och otroligt kul att träffa Eve som jag inte träffat på snart två år.

Kom hem runt halv sex på söndagsmorgonen och somnade nog inte förrän halv sju. Vaknade igen halv tolv efter många knäppa drömmar den natten. Sedan var det grillmys med familjen och vänner till familjen. Underbart!! Träffade vänner till familjen som jag inte sett sedan jag var liten.

Efter grillningen åkte vi hem igen till Nyköping. Och jag fick äntligen mysa med min älskling som varit borta nästan hela veckan. Saknat Tommy så extremt mycket!

Så en fin och händelserik helg har det alltså varit. Sov tyvärr dåligt inatt och har varit otroligt trött hela dagen + träningsvärken från lördagens dans. Hoppas på en bättre natt inatt med mer sömn, för imorgon jobbar jag igen!

Pizza made with love

Nu är det länge sedan jag gjorde ett inlägg med recept, men har inte orkat eller hunnit laga bra mat under sommaren. Känns som att man bara varit utomhus och gjort andra fina saker.

Men här kommer i alla fall ett recept på den supergoda pizzan jag gjorde!


Häll upp mjölet på ett stort bord eller på köksbänken. Gör en liten skål i mitten där du kan hälla i vätskan. Strö över saltet.

Värm vattnet så att det blir fingervarmt. Smula ner jästen i en skål och tillsätt socker och olivolja. Häll över vattnet och se till att jästen löses upp.

Häll ner lite vätska i taget i ”mjölskålen” och arbeta samman till en deg försiktigt – utan att spräcka mjölväggarna. Tillsätt mer vätska eftersom och arbeta ihop pizzadegen. Lägg degen i en stor skål och låt jäsa till dubbel storlek under en kökshanduk (ca. en timme).

Knåda degen något och dela degen i så många bitar som du önskar. Kavla ut pizzorna (riktigt tunt, cirka 5mm) 15-20 minuter innan du lägger på fyllning.



Jag gjorde även tomatsåsen själv, med hjälp av krossade tomater, en näve basilika, salt och peppar. Ett par vitlöksklyftor och lite olja. Fint som tusan!

Marcela - Pizzabagarn'!

Pizzabak pågår, bilder och recept kommer senare!

Nu är hösten snart här

Det är redan 1:a september och jag slår vad om att jag inte är den enda som bloggar om det. Men daaaamn vad tiden går fort! Helt galet, vi är redan inne på höstmånaderna och sommaren är snart slut. Även fast solen värmer på ganska skönt idag så känns det att vi går mot kallare perioder och det blir mörkare snabbare nu än vad det blev för bara några veckor sedan.

Men det är med både glädje och sorg som hösten kommer. Jag är en riktig sommarmänniska har jag insett denna sommar. Jag älskar att vara utomhus och tar chansen så fort solen lyser, det gör mig lycklig. Och speciellt när man kan ta sig fram på longboarden, har blivit en riktig longboardnörd! Men jag älskar det.

Kommer ju självklart kunna åka en del i höst så fort vädret tillåter, men vad ska jag göra i vinter då? burrburr, kommer ju inte ens kunna se asfalten.. Men som sagt, tiden går fort så vintern är förhoppningsvis över också.

Samtidigt känner jag en mysig känsla över hösten, när det blir mörkare och man kan sätta på sig varma snygga kläder, sitta inne och njuta av mörkret med tända ljus och fina vänner.

Jag är redo för en mörkare tid.