fullt upp hela dagen!

Har haft fullt upp hela dagen. Började dagen med att skriva om och fixa med ca 19 st personliga brev som jag behöver skriva ut. Sedan for jag förbi Lisa för att åka vidare och luncha med Jonte. Mycket trevligt och vi satt ett bra tag och bara pratade och skrattade åt allt och inget.

Vidare igen mot stan för att fixa en grej med Lisa och handla lite målarfärg. Målat lite i sovrummet och gjort fint, det sista som behövde fxas. Eller nu är det bara taklisterna kvar sedan så är det helt färdig! Kollade lite serier och sedan vidare igen för att kolla efter sällskapsspel och handla lite käk. För ikväll blir det tacokväll och umgänge. God mat, härliga vänner och roliga spel!

Underbar dag med andra ord.

Ur akrivet - Illustration



En av mina första illustrationer jag gjorde. Var grymt nöjd med denna och ibland längtar jag tillbaka till skoltimmarna då vi bara satt och lekte i illustrator. När vi får upp den stationära datorn hemma så tänker jag nog fixa illustrator igen, för där kan jag sitta och pilla i många timmar!

När middagen består av supergoda mackor oc...

s__t3163 (MMS)

När middagen består av supergoda mackor och inget blir över till matlåda så får en frysrätt funka. Så nu är det lunch och till det en tidning för lite inspiration!


Kanske den snyggaste dansen jag någonsin sett?!



Som jag skrev igår om filmen Step up 2, goosh alltså. Den dansen och koreografi - oooufh! I wanna dance like that. Här har ni i alla fall finaldansen, kan det bli bättre än sådär?

Satt ärligt talat med gåshud under hela den där scenen i filmen, måste börja dansa!

Nu ska det jobbas lite

dags att ta sig ut till landet för lite jobb då. Blir ett pass på 10.30-18.15. Underbart med söndagar också! Sitter och småkikar på smyckesdelar också, ska se till att ta upp det igen så när jag kommer hem ska jag beställa lite och hoppas på att det levereras fort. Vet exakt vad det är jag ska göra! woooho!

Men nu måste jag åka.
Ha det fiint allesammans!

Dans dans dans, dans överallt!

Jaaa, det har skett något Dancemania i min värld, eller i mitt huvud kanske. Jag är helt såld på dans, lyrisk när jag ser schyssta dansare och det har varit väldigt mycket dans runt om mig. Kanske är det ett tecken att jag ska ta upp det igen?


bild tagen här


Igår kollade vi som sagt step up 2, och inatt drömde jag att jag tog upp dansen och började gå nybörjarkurser igen. Är riktigt sugen och vet att det finns här i Nyköping. Har flertal vänner som dansar, bl.a. Liza, och det gör mig mer sugen också. När jag lyssnar på musik ser jag bara rörelser till musiken och känner pulser i kroppen i takt med basen.

Dans, dans, dans, DANS! Jag vill dansa...!


Jag vet, jag vet..

Blir inte mycket bloggande för mig när jag jobbar, fy skäms, men ett jobb är alltid ett jobb och det går självklart före bloggen. :-)

Har dock inte så mycket att säga idag egentligen. Har haft en riktigt lugn och skön kväll nu efter jobbet, något som verkligen behövdes. Kikat på en film som var heelt fantastisk och jag förstår inte hur jag har kunnat dissaden så hårt tidigare och valt att inte se den.. Step up 2! Det har även gjort att jag starkt funderar på att ta upp dansen igen, grymt sugen nu.

Men nu ska nog jag och älsklingen fortsätta spela lite tv-spel innan jag somnar.

Någon mer än jag som blev så glad av dagens solstrålar och plusgrader?

sneakpeak



En sneakpeak på foton jag och Cissi tog igår. Inte hunnit redigera allt för mycket, så ni får nöja er med denna bild än så länge. Och i torsdags var jag och hade en gravidfotografering. Sjuukt fina bilder men får se om jag kanske slänger upp någon här. Blev ju rätt naket och i respekt mot familjen tänkte jag.


jobb för hela helgen

Oj vad sent vi vaknade och vad folk har försökt kontakta mig, eller jaa.. Fick ett samtal 03.35 inatt från ett okänt nummer, självklart svarade jag inte eftersom jag ville fortsätta somna.

Men men, antar att det är sådant man får räkna med när folk är ute under löningshelg och är sugna på att umgås ;-) Idag är det jobb som gälleri alla fall och vad som händer ikväll får jag se, eftersom jag är solo idag. Tommy ska på firmafest eller liknande, så jag får väl se till att hitta på något skoj..

Ska nog ta och ordna lite lunch nu och göra mig iordning, snart dags att åka.

Vad ska ni hitta på denna helg?

det här var dagens



Klänning - Nelly
Kofta - H&M
strumpbyxor - Dunno!?
Skor - Din Sko

Idag var jag inte fotograf

Hade en trevlig dag på stan med Cissi idag, började med en fotografering vid slottet. Galet kallt och när vi hade så ont i musklerna av kylan bestämde vi oss att ta en sväng på stan istället och äta lite lunch. Men idag var inte bara jag fotograf utan jag ska även lära Cissi hur man hanterar en systemkamera, och det här är två foton av hennes resultat. Riktigt nöjd med bilderna och jag får väl säga Välkommen till fotovärlden Cissi, snart är du lika beroende som oss andra!





Vad tycker ni om fotona då?

Jag kom vidare till final!



yeej, jag kom vidare till final i en av tävlingarna jag ställde upp i. Så nu tycker jag att ni ska rösta på mig och mitt bidrag hos Emmieniemelaa! Ni får en puss och en kram då!

God morgon.

Hej på er alla kära läsare! Hoppas ni har sovit gott, för det har jag gjort i nya rummet. Var såå skönt!

Sitter och äter frukost och ska alldeles strax iväg och jobba, fota bilar! Känns som att det var en evighet sist. Men det ska förhoppningsvis gå bra! Ska få med mig en praktikant också som jag ska lära upp, eftersom jag är borta om två veckor.

Sedan hem och softa ett tag och sen blir det iväg på nästa fotografering. Ska bli riktigt spännande! .

Men nu måste jag slänga i mig frukosten.
Har ni några skojiga planer denna iskalla morgon?

Sugen på nytt soffbord!



Spanat lite efter nya soffbord då jag inte är riktigt nöjd med det vi har, blir så trångt vid soffan. Men detta tror jag skulle passa bra då det är lite mindre, och så är det så sjuukt snyggt också!

Skulle gärna vilja åka ned till butiken Ilva i Malmö också, men det får väl bli längre fram I guess.

vackra hemmagjorda ljusstakar!


Lite tråkig bild, men glömde damma basen där ljusstakarna står...

Här är de snygga ljusstakarna vi har hemma, som jag dessutom gjort själv! Frågade mamma om hon hade några tomma fina flaskor hemma och självklart hade dem det. Så jag fick tre tomma champange-flaskor som jag tyckte hade vackra former. Sedan spraymålade jag dem i en matt svart färg och lät dem torka på balkonen i något dygn.

Sedan blev det att pynta dem med något fint uppe vid halsen och jag har använt mig av glitter till den ena, vanligt snöre med en pärla till den andra och den tredje fick stå tom. Är riktigt nööjd med dessa ljusstakar och de står sig fint här hemma. Får bli en bättre bild längre fram när jag vet exakt var de ska stå och sådär.

Enkelt att göra och kostade nog inte mer än 50 kr?

Skulle vara nice med lite shopping...



Hittade lite snygga outfits jag inte skulle säga nej till. Inspiration för eget mode och detta är ju hur snyggt som helst! Får se om man kanske har råd att shoppa lite snyggt i London sedan då! :-)

pyssla och sova lite

Oj vad länge vi storhandlade, och oj vad lång tid det tog att packa in allt i kyl och frys, främst frysen. Men nu ska vi pyssla lite här hemma och sedan kryoa i sängen.

Så jag säger god natt!

Forever feels like home



how can you be in love with me we only just met tonight

gårdagens


idag är jag trött

Trött som jag vet inte vad idag, lite sego ch sådär. Började dagen med en timme hos jobbcoachen också, kändes bra. Och sedan har jag ringt runt lite och kollat lite annonser under dagen. Men nu tänker jag göra mer vettiga saker och städa lite hemma, innan Tommy slutar. Så kanske jag hinner ta en powernap och om jag börjar städa nu.

Sedan blir det förmodligen storhandling och matlagning och bara mys med min älskling. Precis vad jag behöver just nu.

Vad har ni för planer för veckan förresten, kära läsare?

Yes to the dress


Igår var en fin dag

Igår hade jag en mysig och lugn dag, som samtidigt var fylld med aktiviteter. Sådant gillas!. Började dagen med frukost hos Lisa, sedan åkte vi ut med bilen, gjorde egen sushi och umgicks med vänner. Fick titta på bilder från en vän som varit och backpackat i Australien. Blev senare bortbjudna på mackmiddag och bullfik hos andra vänner.









En fin dag som sagt

Du hittar oss i trakterna!



Bästa just nu!

Ännu en ny vecka

Nu är det måndag igen och jag känner mig något trött, riktigt trött rättare sagt. Men fick sova ut imorse trots galna drömmar!

Är precis iordninggjord och ska ta mig till Lisa för lite brunch eller sushilunch. Hoppas mer på sushilunch då vi tänkte laga själva, mumma!!

Men nu tar jag kameran och går iväg.

Vad ska ni hitta på denna måndag?

Mitt bland änderna



Tvspelsweb.se ordnar en tävling på facebook där man kan vinna ett Close-up filter , trevligt tycker jag! Och temat är djur, så jag slänger väl upp detta foto igen med de mysiga änderna som var efter mig när jag var nere vid forsen i Nyköping. Och det är ju så enormt vackert där, speciellt med snön och när solen lyser.

Nog om forsen, här är i alla fall mitt bidrag i tävlingen.

White rabbit



En av mina favoritlåtar, den är så grymt skön och sådär härligt seg

Liten besvikelse + nytt rum

Filmen vi såg igår var väl helt ok, tycker att Seth Rogen har gjort betydligt bättre roller och han kändes så elak i denna roll så det var svårt för mig att tycka den var rolig. Sedan var det ingen större cool effekt med 3d heller, ibland tänkte jag inte ens på att det var 3d.. Nästa gång jag ser en 3d-film får bli något intressant på Cosmonova i sthlm. ;-)

Roligt hade jag i alla fall och det blev en riktigt rolig kväll tillsammans med älsklingen, Calle, brorsan och Robban. Strosade runt lite på Heron City och bara hade det allmänt trevligt och sådär.

Snart dyker mamma och familjen upp, och Roger (mammas sambo) ska hjälpa oss att få upp tapeterna. Så vi får äntligen ett rum till. Kommer kännas galet och så grymt skönt! Spännande och självklart kommer det bilder längre fram när det är inrett och klart.

Nu ska jag börja lite med lunchen.
Pusspuss

Jag är såld på dans!



Har haft en helt underbar eftermiddag hemma hos Cissi och hennes sambo. Lirat Dance central till Kinect/xbox, som galningar! Och fyyyfasen vad roligt det var. Inte allt för svårt, men svettigt och extremt roligt. Har suttit och pratat med Tommy om spelet i en timme nu och varit lika exhalterad hela tiden!

Jag vet i alla fall vad jag önskar mig nu!

Bullar i solen




Härligt underbart så mysigt solen lyst nu under förmiddagen! Hoppas den lyser upp hela min dag också.
Här är bullarna jag bakade igår, eller jaa ett par av dem i alla fall. Tycker de blev riktigt fina, har inte hunnit smaka än heller!

dagens musikåååh!



Pass this on - The Knife.

Ohooo-oh-oh-wooho

Meningen att det ska vara melondin till Barbra Streisand hehe.

Dags att göra sig iordning, ta en dusch äta lite brunch och sedan ta sig ut mot Oxelösund! Blir att testa Kinect och dance central och sedan förhoppningsvis fotografera lite. Häärligt!

Och vet ni vad det bästa är, att jag inte är bakis idag, vilket känns underbart skönt! ;-)

Ikväll blir det bio också, då ska vi kika på The green Hornet!

Börjar jag bli gammal eller bara klok?

Kom precis hem från krogen, spiknykter! Drack endast ett glas vatten när vi kom dit, tittade på alla nyblivna 18-åringar som var ute och latjade. Skrek, hoppade, flängde runt och jaa.. Det kändes patetiskt, var jag också så? Efter två år på krogar i Nyköping har jag tröttnat på att gå ut, ialla fall här där det ändå inte händer mer än krogbränder. Ursäkta om jag verkar negativ, men det är jag inte, jag bara tänker till. Vi stirrade där vi satt vid ett bord, fyra tjejer med sällskap av ett gäng killar som tittade förbi då och då.

Ett gäng som stod en halvmeter från oss tyckte det var skönt att vädra lite och släppte sig så det luktade apa där vi satt, Tackar så mycket!.

Haha nää men nu är jag i alla fall hemma och tänker krypa ned i sängen med min älskling, pussa och krama lite extra på honom!

Me at the moment



Här leker vi lite med webcamen jag aldrig använder. Men här har ni mig och så ser jag ut idag. Snygg blommig klänning och kavaj till. Snart blir det middag med älsklingen då jag lagat tacopaj, och sedan drar vi iväg till ett par vänner där det tydligen är fest.

Vad ska ni hitta på denna fredagkväll?

För det är helg!


God morgon alla trötta och pigga!

Här vaknar jag pigg och glad och nästan inte ens med hjälp av väckarklockan! Har packat väskan och är redo att ta mig till gymmet, så det blir lite morgonträning för mig med idag!
Sedan ska det bakas bullar till helgen och så drar jag nog vidare en sväng till en  vän också.

Mer som händer i helgen då, hehe.. Jag skriver en lista sedan! För nu måste jag rusa.

krypa till kojs?

Dags att ta sig till sängen och sova lite. Imorgon ska jag upp tidigt, ta en promenad till gymmet och sedan träna träna träna!! Får bli ett tufft och svettigt pass har jag bestämt, och jag är taggad som tusan! Och så är det ju dessutom fredag också! Ska vara lite duktig och baka mer bullar också till helgen.

Men men, sängen var det visst..!

Oops en till tävling..!

Hittade en till tävling, eller rättaresagt så var det tävlingen som hittade mit. Här är prischansen ett presentkort på Runns.se värde 300 kr och jag hittade självklart en grymt snygg klocka jag vill ha!



Så nu är jag med och tävlar hos PhotoFrame också, blev visst många tävlingar såå ni får väl önska mig lycka till!

En chilensk måltid


Dagens middag ser ni ovan, churrasco palta heter den och är en rätt som serveras väldigt mycket i Chile. Jag tycker det är enormt gott och oftast blir man väldigt mätt på själva "smörgåsen" så man behöver inte servera med pommes eller klyftpotatis.

I alla fall, det du behöver till detta är:
Frallor (brödet)
Lövbiff eller annan tunn köttbit
avokado
hushållsost
tomat
olivolja
salt och peppar
citron
vitlökspulver

1. Mosa avokadon med en gaffel, häll i lite olivolja och lite salt och vitlökspulver. Häll i lite citronsaft och rör om till en röra. 2. krydda lövbiffen med lite salt och peppar och stek på. 3. Dela brödet i halvor och rosta i ugn, lägg på en skiva av lövbiffen och sedan smälter du lite ost snabbt i stekpannan på låg värme och lägg sedan på osten över köttet. På med avokadoröran och smack - där har du en Churrasco palta.

and she is beautiful

 


Tror jag missat att lägga upp dessa fina bilder på Cissi, så nu kommer de i alla fall!

Ännu en fototävling



Hittade en till lite rolig fototävling hos Megapixlar så nu är jag med igen och tävlar. Med ett nytt tema på människor och då får denna tilltalande bild på Lisa vara med. Det är en bild som jag känner tilltalar mig på ett sätt jag inte kan beskriva. Gillar den stora tomma ytan och att hon verkligen kommer fram i bilden p.g.a det. En bild som jag mer än gärna hade gjort till en tavla!

Priset i tävlingen blir sedan ett presentkort på Qpix.se på 400 kr. Så kika in ni också hos Megapixlar!

Spänd och lite nervös

Nu har vi bokat att tapetsera på söndag. Roger (mammas sambo) är så extremt snäll och hjälper till, så jag ska bjuda på lunch och fika hade jag tänkt. Ååh, är både spänd och lite nervös för att sovrummet äntligen ska bli klart. Kommer vara så skönt att äntligen ha större plats i vardagsrummet, äntligen få sova i ett sovrum och så ökar ju möjligheterna för mig att kunna få inreda massor!

Sedan är jag lite nervös för att det kommer kännas så enormt konstigt att få sova i ett sovrum nu efter att ha bott i vardagsrummet ett tag. Har aldrig sovit i sovrummet hemma hos oss då det varit stängt ett tag. Men nuu äntligen!! Äntligen har vi fått tummen ur..!

Och självklart kommer jag fota massor nu av hur det ser ut här hemma och hur inredningen blir. Underbart!!

Tävlingsdags





Tänkte att jag skulle delta i en fototävling och temat är Fashion/porträtt. Självklart ställer jag upp med en bild på snygga Jonna som jag tog i somras! Och det är hos Emmieniemelaa som jag tävlar.

Önska mig lycka till!

en eftermiddag med nörderi!



Suttit och lirat Army of Two nu ett tag med älsklingen. Helt såld på det och det är riktigt kul. Brutalt som fan, men jag gillar sådana spel där man får spela tillsammans. Kul kul!!

Men snart drar vi vidare till ett par vänner för lite filmmys eller liknande, trevligt. :-)

shoe-aholic





Skosugen, som vanligt.. Hittade dessa snygga skor på Nelly och jaa, mina fötter skulle mer än gärna ha dem på sig!!

I looove shoes!

.ultra magnetic.


I'm going backwards through time at the speed of light


Behöver inte säga något. <3

bygga muskler- check!

Alldeles strax ska jag tar mig vidare till gymmet. Haft en jobbig huvudvärk fortfarande och det är nog för att jag har så ont i axlarna. Men jag trotsar det och tar mig upp ändå. Vad som händer senare idag får vi se, hade hoppats på bio men filmen vi tänkt se har inte premiär än.

Aja, dags att göra sig iordning nu då!

13:14

Spänningar i nacken, huvudvärk..

Massage? - ja tack!

Time to...

Nu är det dags för mig att ta mig ut till landet, blir jobb på lilla ICA idag under eftermiddagen. Skönt med lite extra cash! Under morgonen har jag plockat lite hemma, och skrivit lite på personliga brevet samt skickat in lite jobbansökningar. Är verkligen trött på att vara arbetslös, och vill verkligen ha något att göra nu.

Aja, nu ska jag kila till bussen!

Hoppas ni alla får en fin dag!
Pusspuss

Galet snygga smycken!



Jag är galen i tvåfingersringar - Check!
Jag är tokig i vackra smycken - Check!
Jag fyller mer än gärna på i mitt smyckesträd - Check!
Jag klär bäst i silver - Check!
Jag önskar att jag hade kvar min piercing i övre delen av örat - Check!

Japp, jag är riktigt sugen på dessa snygga smycken från JFR, kikade igenom tidigare idag och dessa fyra är de jag verkligen föll mest för. Hade jag haft kvar min industrial i örat hade jag kunnat ha korset med kedjorna, men tyvärr blev det infekterat och jag tog ut den piercingen för många år sedan.

Tvåfingerringar är det snyggaste jag vet just nu! Har en sådan ring med en rosett men skulle mer än gärna välja den med korset. Tycker också att JFR har väldigt vettiga priser, så när jag får lön ska jag nog kika in där igen ;-)

Vilket smycke är erat favoritsmycke?

räksallad efter träning



Nu är jag mätt och belåten, med den tallriken mat borde jag väl vara det? Blev en god räksallad som jag slängde ihop när jag kom hem. Träningen idag gick galet bra, körde ett mer konditionspass idag och sedan körde jag lite mage också. Så sprang på crosstrainern i ca 18 minuter, cyklade i 12-13 minuter(?), "trappmaskinen" i fyra minuter (Den är helt insane-jobbig!) Och sedan styrketränade jag resten av tiden och fick en timme på gymmet totalt.

Kändes gryymt bra!

Ska skriva ned lite frågor och sedan sminka mig, för sedan drar jag vidare till Nyföretagarcentrum och kollar läget. Ska bli kul!

morgonträning

dags att packa väskan och gå till gymmet!! Härligt med ett träningspass såhär på morgonen för jagbrukar kunna bli så mycket piggare än när jag sover länge. Idag blir det fokus på kondition och mage/rygg. Och jag med den sämsta konditionen ni varit med om, får se hur jag klarar det. Pressa ska jag i alla fall göra!

hur blir ni pigga och glada på morgonen?

.Ett band. En Gata.


Chile 2010

Ur arkivet



En bild från i somras, tror det var midsommar. En rolig kväll värd att minnas med god mat och roligt sällskap. Enda jobbiga är att jag inte riktigt minns var vi hamnade sedan?

Vårkänslor



Nu är jag riktigt sugen på att våren ska komma. Vill ha sol och värme, se snön smälta och blomknopp blomma... Jag längtar efter ljusare tider, för det här gör mig så trött..

Men nu är det dags att ta sig till jobbet igen.

What's my name?




För att inget finns att säga



Eftersom jag jobbar hela helgen så slänger jag in denna bild bara som ett tidsfördriv och för att jag inte hinner skriva något. Vill ut och fota, vill sy, vill göra ditten och datten, men i helgen finns det ingen tid till det och när jag kommer hem skaj ag bara lägga mig i soffan och ta det så lugnt som möjligt - För idag är jag riktigt trött.

tre timmar kvar av jobbet, och då har jag jobbat i 10 timmar idag.

don't know how much time has passed



Denna rockiga låt satte sig fint i min hjärna idag.

Borta och upptagen

Dåligt uppdaterande, I know... Men gårdagen var bara helfel och idag har jag varit borta hela dagen. Gymmade under morgonen och har sedan vandrat på stan hela dagen med Cissi. Hittade en superfin kavaj för bara 150 kr, sved i plånboken då denna månad varit lite knakig. Men jag valde att köpa den ändå och ser till att klara mig oavsett vad! :-)

Och nu ska jag ta och baka bullar och bara mysa och ta det lugnt resten av kvällen.

Vad har ni för planer för denna fredagskväll?

omnomnom...!

tuggat lite på det jag bakade innan, galet mätt och skulle nog kunna säga att jag drabbats av en ganska allvarlig matkoma. Så ska krypa ned i sängen och sova nu, visar baket imorgon. spännande! ;-)

Natti natti på er allesammans!

BLÄ!

Idag har jag en skitdag, mer än så behövs inte säga.

Ska försöka bli lite glad och ta och baka bröd nu hade jag tänkt!

tjingeling.

Bloggtips!

I en av mina favorit-inredningsbloggar hittade jag en liten utmaning som hon gjorde. Hon länkade till fem bloggar som hon brukar läsa och utmanade oss andra att göra likadant. Detta för att vi ska lyfta fram fler bloggar istället för att motarbeta varandra, och sedan är det ju alltid kul med bloggtips då man får läsa om nya människor och se nya talanger! Så här är fem av alla mina favoritbloggar som jag läser.

Och om ni gör samma sak, länka då till din blogg hos mig så kan man lätt hitta nya bloggare!











.Colors from my dreams














what will I do today?

Dagens planer består av att åka in till stan och besöka Resia ännu en gång och boka hotell. Och senare i eftermiddag åker vi till södertälje med bror. Ska säga hejdå till papi som åker till Chile imorgon och blir borta i över en månads tid.

Kan ju säga att jag inte alls är avis på honom och längtar absolut inte tillbaka.....

Mer än så är det inte planerat, blir förhoppningsvis bara en lugn och skön dag.

Let me come home


.Home is whenever I'm with you.



En doft av rengöringsmedel och citron

Nu doftar det ljuvligt i lägenheten! Har storstädat hela eftermiddagen och blev precis klar. Dammsugit, svabbat golvet, dammat av, och till och med tagit bort all skit mellan kuddarna i soffan! Doftar underbart här hemma och känns extremt rent och fräscht, precis som det ska vara tycker jag. Så nu ligger jag i soffan och njuter lite innan jag ska sätta igång med maten.

Idag får det bli lax i foliepaket med antingen klyftpotatis eller stekt potatis.. Inte bestämt mig än, och sedan någon god dressing till det. Får se vad jag hittar på för bus i köket!

Pusspuss

ännu en dag med planering



Vaknade tidigt imorse, första gången runt sju efter att ha drömt en hemsk dröm. Vaknade faktiskt upp i tårar då, helt galet. Sedan gick jag upp runt åtta och åka till jobbcoachen kl. 9. Tog en promenad kring forsen, fotade lite och sådär. Kommer bilder senare! och sedan blev det en promenad hemåt för att nu ta mig ut på ännu en promenad igen.

Nu ska jag ta mig tillbaka inåt stan och äta lunch med en vän jag inte träffat på ett tag. Ska bli riktigt trevligt. Och eftersom solen lyser tar jag med mig kameran igen och tar en promenad innan jag kommer hem också. Hemma väntar en stökig lägenhet som behöver städas och ett rum som vill bli färdigrenoverat.

Så det känns som det är mycket som ska göras idag, och så en liten notering till mig själv - Mata surdegen!

Nu ska jag ta mig ut i solen igen.

Monstersallad!



Här är gårdagens sallad som jag åt efter träningen. Var hur mycket mat som helst och ändå var jag hungrig efteråt. I salladen har jag isbergssallad, avokade, gurka, morot, kokt ägg, keso, sparris och inlagd vitlök. Ringlade över lite Balsamvinäger också, gott gott!

städning och matlagning?!

Jahopp, varit upptagen hela dagen så har inte hunnit städa upp i sovrummet, och nu är det väl strax dags att börja med maten också. Ska äta köttbullar och potatismos är tanken, så när potatisen kokar hinner jag ju faktiskt börja plocka upp i sovrummet! Vill ju så gärna ha det klart nu med en gång!

Vad som händer ikväll får vi se, kanske blir bio med lite vänner. myspys. Hade förresten en jättemysig fika med Liza också, så ser fram emot fler gånger.

På promenad

Nu ska jag på en promenad ned mot stan, möta Liza och fika lite. Treevligt!

If I’m not beside you I’m behind you



Daamn vad jag faktiskt lyckas bli hypnotiserad av denna låten. Den är het, soft och jag vet inte vad det är men den tilltalar mig så enormt mycket! Graaawr säger jag bara om den!

En enkel middag med varma mackor



Åt en supergod, enkel och otroligt mättande middag igår bestående av varma mackor. Men det var inte vilka varma mackor som helst med enkla ingredienser som skinka och ost och vad man nu har på. Detta var en mer lyxig variant som ni borde testa!

Nu har jag inte exakta mått på det vi gjorde eftersom vi gjorde fler än fyra mackor och mer än vad som stod i receptet. Men vi utgick i alla fall från detta recept som jag hittade i någon av helgens bilagor (minns inte vilken).

Lyxmackor med Bacon & Majonäs
fyra stycken

2 dl majonäs
1 msk svensk senap (
vi hade dijonsenap och funkade superbra!)
1 tsk pressad citron
salt och peppar
4 skivor formbröd (
tog en limpa surdegsbröd, godare och mer tuggmotstånd)
1 pkt bacon (
blir lite så ta två paket!)
200 g champinjoner
1 vitlöksklyfta
en näve hackad persilja
ost

1.
blanda majonäs, senap, citron, salt och peppar i en skål och bred röran på brödskivorna.
2. Skär baconskivorna, i bitar och stek dem i en stekpanna, lägg åt sidan
3. Skär champinjonerna i skivor och pressa eller hacka vitlöken. Fräs champinjonerna och vitlöken i lite matfett i stekpanna tills svampen fått lite färg. Salta och strö på persiljan - rör om.
4. lägg i champinjoner, bacon och riven ost i nämnd ordning ovanpå mackorna. Gratinera i ugn, 250 grader, i 5-10 minuter.

Gaaaalet gott!!

Gott till frukost!



Fick inspiration när jag såg blogg.se's framsida och såg Sarase och hennes mellanmålssmoothie. Så jag åkte på morgonen till affären och handlade lite ingredienser och gjorde lite som Sarase skrev i sin blogg. Sitter fortfarande och smuttar på min smoothie men inser att jag måste sätta fart snart, då jag ska möta Cissi på gymmet.

Äntligen är vi båda friska och kan ta tag i träningen igen, känns hur bra som helst! Och efter gymmet och lunch ska jag ta mig till intersport och handla lite träningskläder för att sedan ta en promenad hem i vintersolen.

senare i eftermiddag ska jag också träffa Liza för en fika, gryymt kul! Och mitt mål under kvällen blir att städa och göra rent i sovrummet så vi kan sätta upp tapeterna. Har en fullspäckad dag med andra ord!

Nu är det dags att dricka upp och packa väskan.

En rolig kväll!













Bilder från igår, som jag skrev tidigare så var det en rolig kväll hos Cissi igår när vi firade hennes 20-årsdag. Och så vill jag tacka henne för att jag fick komma!

Just close your eyes let me hypnotize you



N.E.R.D - Hynotize U

Nu är det lunch som gäller. Får bli en fin...

s__t3159 (MMS)

Nu är det lunch som gäller. Får bli en findus Lasagne eftersom vi inte hade matlåda hemma. Varit lugnt på jobbet hittills, verkar som att det är få som vill ta sig ut i halkan.


Vem? Who? Quien?

Vem är du, kära läsare? :-)

Tack för gårdags kvällen!



Här är en bild från gårkvällen med ett roligt litet gäng! Detta är då bara några av alla som var på festen. Mysigt, lugnt och riktigt kul! Avslappnad kväll med mycket prat och skratt, det gillar jag!

Sedan har jag även hunnit prova på Kinect. Skitkul och riktigt sugen nu! haha. Fler bilder får komma senare idag, när jag har tid att ladda upp dem, för nu blir det snart att dra iväg till jobbet ännu en gång.

ZzzzZzZz

Maaaao! vad jag är trött, sitter och gäspar och har mig, inte bra inte bra. Måste ju tagga till för ikväll också! Skulle göra allt för att sova en timme, men men. Jobb är pengar och det är vad jag behöver just nu.

Nu ska jag fortsätta min rast i fotöljen. :-)

Tycker ni kan kommentera lite, ni är ett par stycken som läser men aldrig lämnar ett ord. Vilka är ni?


En fundering till er läsare!


God morgon!

Är ni vakna såhär "tidigt" en lördag morgon?

Det är jag och det är pga jobb. Så idag jobbar jag hela dagen nästan, 11-18.15. Och ikväll är det 20-års fest hos Cissi också! Kul kul ska det bli! Tråkigt bara att jag jobbar imorgon också.

Vad ska ni göra i helgen då?

She ain't a child no more


Tips på vacker butik i Nyköping

Var inne i en jättemysig inredningsbutik idag med mamma. Och den passar ju de som gillar den där lite mer lantliga stilen och sådär. Skulle jag handla grejer därifrån skulle det bli kaos hemma, passar verkligen inte in. Men hemma hos mamma ute på landet har de mer en lantlig stil. Vita Rum är butikens namn och är ni inredningsintresserade och befinner er i Nyköping - besök då den butiken!!

Behöver jag säga att jag blev helt kär i hattlådorna och själva montaget med stolen och det?













Bilderna är tagna av mig.

En mysig dag på stan

har haft en helmysig dag på stan med mamma idag. Vi har ätit sushi, pratat, skrattat och vandrat runt i hopp om att hitta lite fynd. Det gjorde vi dock inte, och jag har under en längre tid inte haft något sug på att shoppa.

Men men.

Nu ska jag ta och börja med maten!







Mamma gömmer sig från kameran och vill gärna inte vara med. ;)

Kanske man ska köpa lite Tassels och fylla...

s__t3153j (MMS)

Kanske man ska köpa lite Tassels och fylla lägenheten med? ;-)


Suuuuuushi!

Sushi med mamma nu, hejpa!

Dreaming of another place



Solen lyser utanför och jag ska nog alldeles strax ta mig inåt stan. Gå en promenad och njuta av ljuset. Fast jag skulle ju inte tacka nej till att befinna mig bland ständig sol och värme, som i Chile just nu.

Hot redhead



Oj vad jag inte kan låta bli att tycka att Rihanna är både snygg och sexig i den nya hårfärgen, speciellt i videon Only Girl (in the world) . Hela viden är snygg och jag älskar färgerna, lite sådär snyggt vintage-ish och dreamy!

Helt i min stil.

till båten jag går

Eller sängen, höh, så nu blir det att krypa ned och kanske kika ett avsnitt Community innan vi somnar.

Hoppas ni har haft en fin dag allesammans!

"you won't find another one, no one like me"



Ännu en bild från fotosessionen!

Ett rykte om solsidan!

Läste på blogg.se förstasidan att Solsidan säsong två drar igång snart. Den 16e januari tydligen!! Weeeeeei vad jag ser fram emot det, skönaste svenska serien någonsin!

Såhär såg det ut när jag körde till jobbet...

s__t3152 (MMS)

Såhär såg det ut när jag körde till jobbet för en timme sedan. Galet då man i princip inte såg något. Och vägarna var nästan fyllda av snö. Jag gasade i alla fall inte på, haha. Hoppas det blir bättre när jag ska hem i mörkret :)


Morning.

Idag är det jobb som gäller, vilket betyder att jag inte kommer uppdatera allt för mycket heller. Nu när jag vaknat till ordentligt så är det första jag ser på nyheterna i Nyköping att ännu en restaurang brinner. Fan så synd, den enda indiska restaurangen som finns i Nyköping. Vad har hänt?

Blir i alla fall jobb och efter jobbet ska jag se om jag hinner baka bröd, beror på hur lång tid det tar, annars tar jag det imorgon! Kanske slänger in ett tidsinställt inlägg också, jamenvisst!

Ha en fin dag i blåsten nu.

Föräldrafritt, bra eller dåligt?



Kollar på kanal 5 och programmet Föräldrafritt. Vet inte hur jag ställer mig till det programmet men vissa scener har jag känt att jag bara vill ge något av barnen en stor kram. Sorgligt men på samma sätt är det väldigt intressant och spännande. Konstigt kanske, men sant? Det hela är ju ett stort socialt expriment och se reaktioner och så är väldigt intressant.

Har ni sett det och vad tycker ni?

London baby!




Yeeej, ny har jag och Tommy bokat resa till London, vi kommer åka på en liten semester i februari och vara borta några dagar. Första gången Tommy är där och jag tycker det ska bli helt underbart! Nu ska bara Resia leta upp ett bra hotell åt oss som ska passa. Hoppas på ett lite sådär romantiskt-mysigt hotell.

ÄNTLIGEN åker jag dit igen, som jag längtat!

(Bild tagen när jag och mamma var där 2008)

...Insnöade...

Nästan bara, eller inte alls egentligen. Men det har ju snöat hela natten och dagen hittills så vi lär väl bli insnöade snart!

Sitter och kikar på resor till London i alla fall och hoppas på att jag och älsklingen kommer bort en weekend tillsammans. Kommer i sådana fall bli grymt mysigt. Hittat lite hotell som lockar och ett datum också!

Ska kika vidare nu och kanske ta mig ned till stan och Resia.

får jag lägga mig igen?

God morgon!

Är uppe tidigt idag, vaknade redan kl. 7.30, för att jag strax behöver ta mig ut på vägarna och åka till jobbet. Helst av allt vill jag ligga kvar i sängen och sova lite till, inte alls sugen på att jobba just nu och inte alls sugen på att köra bil nu när det snöat så mycket. Blir ju alltid extra halt och jobbigt att köra med nysnön...

Aja, jag kommer fixa det. och blir säkert klar innan lunch, då tänker jag bannemig komma hem och vila lite med en bra bok!

Nää om man ska ta och äta frukost, måste ut i kylan snart!

....

God natt allesammans! Imorgon ska jag upp ganska tidigt sedan blir det första fotojobbet av bilarna. Får se hur mycket jag kommer ihåg efter julen ;-)

Fotona är här



Nu kommer det en bild, är riktigt nöjd med ljuset och sådär. Det enda tråkiga är ju bakgrunden, men vad gör man när man tar vad man har? Ska förmodligen redigera bort det själv och se vad jag kan göra, men det får bli senare. :-)

Vad tycker ni?

Bästa från south park

Jag har tidigare aldrig gillat South Park men under senare tid så sitter jag gärna och kikar. Bästa avsnittet är det som visas på tv just nu, i skrivande stund, med Cesar Millan - mannen som talar med hundar. Kan inte sluta skratta när jag ser det avsnittet. Här får ni ett litet smakprov, tyvärr inte det bästa klippet eller delen ur avsnittet, men det får funka!



Brukar ni kolla på South Park?

Snöar ganska mycket ute igen... Haha mysigt!

s__t3151t (MMS)

Snöar ganska mycket ute igen... Haha mysigt!


MODELLFOTON KLARA!!

Spännande!! nu har jag fått fotona från senaste sessionen. Riktigt snygga bilder och jag är galet nöjd! Finns en liten sak jag är missnöjd med, men det tar jag när jag visar fotona. Nu ska jag bara låta er vara lite nyfikna!


Hej-cam-på-dig!



Ojhopp, första cambilden för iår! Inte för att jag använder min cam speciellt ofta, rättaresagt aldrig. Ska plocka lite av det sista i lägenheten, och snart är den så fin, så fin. Städat hela förmiddagen med älskling, eller när vi var två så gick det fort, inte ens en halvtimme!

Tända lite ljus och ha mig för snart kommer nog Linnéa förbi också, oj vad det var länge sedan vi umgicks! Så blir te, tjejmys och prat. Haha nästan så jag känner mig som 15 igen, lite fnittrig.

Men idag är jag på ett otroligt bra humör, vet inte vad det är. Men vill bara prata och skratta och massa sådana härligheter!

Vad har ni gjort idag och var det någon som såg solförmörkelsen?

Oxfilé och hasselbackspotatis



Förra veckan, två dagar innan nyårsafton, tyckte älsklinge att vi skulle äta lite lyxig mat. Så vi tog och köpte oxfilé och gjorde en helt underbar middag med Oxfilé, hasselbackspotatis, stekt sparris och egen rödvinssås . Rödvinet som blev kvar efter såsen smuttade vi på. Och det kändes väldigt vuxet då jag aldrig tidigare t.ex. klarat av att dricka rödvin, till att faktiskt tycka att det var riktigt mysigt.

Blev en underbar middag med tända ljus och bara jag och älsklingen. Toppen tycker jag! Och köttet blev sådär perfekt rosa inuti. Lättlagad men ooj så god middag.

Recept-inspiration sökes!

En måndag såhär så är min hjärna lite trögstartad, speciellt nu efter nyår när allt alltid ska bli "nytt och bättre". Så kan inte ni Mina kära läsare ge mig lite matinspiration, skicka länkar eller recept och ge mig allt vad ni kan komma och tänka på inom matlagning!



Ikväll är jag sugen på att göra något med pasta, men är trött på den vanliga baconpastan vi brukar göra.

Tips någon, bomba mig med kommentarer!!?

Tar till vara på dagen

Sitter ute på landet hemma hos mamma för tillfället. Tog mig hit för att umgås och samtidigt låna skrivaren för att skriva ut lite CV osv. Vaknade tidigt imorse också och har väl hunnit med lite granna än så länge. Bl.a. jobbcoach och postat foton jag fått hem efter framkallning.

Så nu blir det att skriva om mitt cv, skriva ut och skicka in. Blir lite pankaks-lunch snart också, gott för jag är sjuukt hungrig nu.

Vad händer mer idag? Hem, städa och fixa och så får vi se vad som händer mer. Läsa en bok och pyssla kanske. Är ju viktigt att ta till vara på dagarna tycker jag, och oj vad mycket piggare man blir när man får uppleva lite solljus nu också!

Vad ska ni hitta på idag?

Lite julklappspyssel

En bild jag lägger upp från julen. Gjorde detta pyssel till farmor och farfar i julklapp. En enkel låda med lite mossa och växter. Slog in det i cellofan-plast tillsammans med ett jättegott te som går att hitta inne på Hellmanska gården här i Nyköping. En superfin butik som alla bör besöka när de är i Nyköping tycker jag!



Riktigt nöjd är jag med pysslet också!

Har blivit med deg



Jahopp, då har jag börjat med en surdegskultur nu då. Tänkt att jag ska prova och börja baka bröd och lite sådär, och surdegsbröd blir ju så enormt mycket godare än "vanligt" bröd. Så då har jag gjort en surdeg och det är min allra första så jag får se hur bra det kommer gå. Har planerat att göra ett grekiskt lantbröd och pizzadeg det första jag gör, så får vi se hur länge jag har kvar min surdeg.

Önska mig lycka till! ;-)

Har ni vaknat till liv?

Eller är ni fortfarande trötta och sega efter gårdagen? Jag har faktiskt varit någorlunda pigg idag, även fast det blev sent igår. Men hade en rolig kväll med matlagning, umgås med fina vänner, sett raketer och skålat i mousserat vin. Mycket trevligt och mysigt och lagom mycket dricka. Kände mig aldrig onykter och vaknade upp icke-bakis, har man blivit gammal då?

Haft en mysig segar-dag idag också, med älsklingen och två vänner. Filmmys och småprat om gårdagen, väldigt väldigt trevligt. Och så blev det lite mat över också, så vi fick oxfilé idag med. Gott gott!

Nu ska jag och älsklingen se på film.
Hoppas ni fick ett bra nyårsfirande!