Pizza made with love

Nu är det länge sedan jag gjorde ett inlägg med recept, men har inte orkat eller hunnit laga bra mat under sommaren. Känns som att man bara varit utomhus och gjort andra fina saker.

Men här kommer i alla fall ett recept på den supergoda pizzan jag gjorde!


Häll upp mjölet på ett stort bord eller på köksbänken. Gör en liten skål i mitten där du kan hälla i vätskan. Strö över saltet.

Värm vattnet så att det blir fingervarmt. Smula ner jästen i en skål och tillsätt socker och olivolja. Häll över vattnet och se till att jästen löses upp.

Häll ner lite vätska i taget i ”mjölskålen” och arbeta samman till en deg försiktigt – utan att spräcka mjölväggarna. Tillsätt mer vätska eftersom och arbeta ihop pizzadegen. Lägg degen i en stor skål och låt jäsa till dubbel storlek under en kökshanduk (ca. en timme).

Knåda degen något och dela degen i så många bitar som du önskar. Kavla ut pizzorna (riktigt tunt, cirka 5mm) 15-20 minuter innan du lägger på fyllning.



Jag gjorde även tomatsåsen själv, med hjälp av krossade tomater, en näve basilika, salt och peppar. Ett par vitlöksklyftor och lite olja. Fint som tusan!

Kommentarer
Postat av: MOLLIE

mums så gott!!

2011-09-05 @ 19:01:22
URL: http://mollieabrink.blogg.se/
Postat av: Constance

Those pics look so cool!



http://www.afrenchinlosangeles.com/

2011-09-07 @ 22:50:28
URL: http://www.afrenchinlosangeles.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback