Gårdagens middag - bacon och ädelostsås med pasta



Igår åt vi supergod pasta tillsammans med en bacon och ädelostsås. Riktigt smarrigt blev det och snacka om att man blev mätt! Men här kommer i alla fall receptet, eller jaa.. Vi körde mest på känsla så har inga mått!

Pasta med bacon och ädelostsås

* Pasta för antal portioner
* Bacon
* salt och peppar
* persilja
* 4 dl crème fraiche
* Ädelost 30%

Koka upp pastan såklart, efter anvisningarna. Skiva eller tärna baconen till små fina bitar, stek på tills du själv känner att de är klara. Vi körde på knaperstekt eftersom det enligt oss är godast! När baconen är klar, lägg på fat med papper så fettet rinner av. I med creme fraichen i stekpannan och smula ned lite ädelost i taget. Smaka av med salt och peppar. Behöver du mer ädelost så har du i det.

Vi hade nästan en hel bit ädelost och det gav lagom mycket smak då, eftersom creme fraichen ger en surare smak. När ädelostsåsen är klar är det bara att hälla i bacon och blanda. Dags att servera och toppa gärna med lite färsk persilja!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback