Nudity





Fotosession med Feliciahogboms.blogg.se , Vad tycker ni om bilderna?

Kritik är varmt välkommen.

Här ska det bakas!

Nu ska jag baka, äppelkaka eller äppelmuffins, svårt val!?

Godmorgon people!

Har ni alla sovit väl?

Jag skulle vilja sova längre, men om en halvtimme(!) blir jag upplockad och vi åker till Tullinge för att fota förskolebarn. Hoppas på en inte allt för lång dag där ute, eftersom det är så kallt. Och jag hade gärna sovit lite mer... buhu!

Men Men, måste skynda mig att göra mig iordning nu ser jag, uscha uscha!

Hero och Lisa

Tre bilder från fotosessionen med Lisa och Hero. Myyspys och jag är galet nöjd med bildresultatet!


Rottweiler-valp



Idag har jag efter jobbet haft en fotosession med min vän Lisa och hennes söta lilla Rottweiler-valp - Hero. Hur söt och go som helst och det blev många riktigt fina bilder. Så här kommer en liten teaser tills jag är färdig med alla andra bilder. Blev många, så jag har många att välja mellan.


Jobbläge - på, knappar på datorn som en ga...

s__t3079 (MMS)

Jobbläge - på, knappar på datorn som en galning. Kommer hinna färdigt med en skolkatalog om max en timme. Lite krångel på jobbet idag, då vi inte har något bredband, servern funkar inte som den ska, en av datorerna är nu borta med bilder jag skulle behöva kika på. Bilder som ska Packas och skickas till alla har ännu inte kommit, så det är inte mycket att göra idag. Men jag mår bra ändå och har faktiskt sett till att ha en bra dag!! Ikväll blir det även lite fotografering, underbart! <3


Fler smycken!

Här kommer två till smycken jag gjort. Det första är armbandet jag gjorde för länge sedan, och det andra är ett snyggt halsband med en fin mening. "Själar säger aldrig farväl" En beställning från en vän till mig.


Jag har äntligen pysslat!

Har äntligen tagit tag i mitt pysslande och smyckestillverkande! (kan man säga smyckestillverkande?) Gjort tre smycken och hittade även ett armband i min lilla låda som jag inte visat er än. Är riktigt nöjd med allt, men lite osäker på pärlhalsbandet med rosett. Känns lite som att det fattas något, ett större silversmycke skulle jag nog vilja ha men vet ännu inte vad.



Vad tycker ni om dessa två halsband?
Det andra halsbandet får ni se vid ett senare tillfälle, tillsammans med armbandet jag även gjort.

Kan Dee it is!





Fick hem ett paket idag som jag beställe i helgen! Snacka om snabb leverans. Kläder från Kan Dee, och hur snygga är inte de?!

Heart Beat linne, Wanted part 2 och en liten välgörenhetströja som jag tänkt ge till min bror. Och jag måste ha varit en av de 50 första som beställde, för jag fick en grymt snygg tygväska också!

Och har ni inte läst hennes blogg så borde ni i alla fall klicka in den --> Här!


Idag är jag med barn

Och många är dem också!

Nej då, jag ska bara iväg till en förskola för att fota småttingarna. Vet inte hur många dem är och vet därför inte hur lång tid det tar. Men solen skiner i alla fall mot oss och det gillar jag! :)

Nu blir det att åka iväg då.
Ha en underbar dag!

"Godaste hemlagade pizzan"



Citatet är taget direkt ur Tommys mun, pizzan gick med andra ord hem. Den godaste hemlagade pizzan han någonsin ätit - stolt jag känner mig!

Blev en god och onyttig Bacon, lök och salamipizza. Enkelt och alldeles mumma!
Enda du behöver är en pizzadeg och jag köpte en sådan färdig på rulle, funkar och smakar riktigt bra.
Hade även salami, stekte lite bacon och skar upp lök i ringar. På med osten och in i ugnen i 20 minuter. Extra god är den om den serveras med b-sås.

Prova på och gör din egna pizza!

As a Queen



Gjorde detta smycke i augusti någon gång, men har helt enkelt glömt att visa det för er. Det pryder min hals nästan varje dag och jag är grymt nöjd med det. Enkelt, snyggt och skulle pryda vilken snygg hals som helst! Själva kronan är faktiskt från en ljusdekoration jag fick, men där själva nålen gick sönder när jag hade den i plånboken för att inte tappa bort den. Tänkte att jag inte kunde slänga något så snyggt, så varför inte göra ett smycke av det?

Ska se till att komma igång och göra lite smycken igen, kanske redan ikväll?

Vad tycker ni, skulle ni kunna tänka er något sådant smycke?

Underbart att lyssna på christer i p3 och ...

s__t3078 (MMS)

Underbart att lyssna på christer i p3 och höra folks historier om allt mellan himmel och jord :)


Hemma på lite lunch

Varit hemma 20 minuter nu och slängt i mig maten, ska alldeles strax vandra tillbaka till jobbet. Och OJ vad det blåser ute! Blåser ju nästan bort när jag  vandrar genom staden, så tror jag får slänga på mig en tjocktröja också. Nu dricka lite vatten och sedan knalla vidare igen.

Ikväll ska vi äta hemmagjord pizza också!

Måndag igen

dag att jobba igen!

Hemmagjorda vårrullar



Idag blev dagens middag hemmagjorda vårrullar, made by me! Riktigt goda blev det och inte alls så svåra. Det som tog tid var att rulla dem, men fina blev det i alla fall. Det rosa längst bort på tallriken är inlagd ingefära, blev sugen på det så varför inte?

Använde mig av filodeg för att rulla dem, resten av ingredienserna var;
100 g glasnudlar
ca 100 g nötfärs
en skvätt köttfond
1 gullök
2 rivna morötter
en bit finhackad vitkål

Så stek på köttet och ha i löken, släng i lök, morötter och kålen. Låt puttra och använd sedan filodegen för att rulla. Du kan ha två lager filodeg som är ca 12x12 cm. Svårt att mäta ut men kör på känsla! Lägg en matsked med fyllningen och rulla sedan ihop. Sedan är det bara att börja fritera, steka eller köra i ugn.

Jag friterade i ugn och innan jag började med friteringen gjorde jag klart riset så det inte skulle vara för mycket på en gång. Svårare än så var det faktiskt inte, och det blev himla gott!

Nu har vi god matlåda till imorgon också, både Tommy och jag. muuuums!

Fika med en fin vän



Om ca 30 minuter är hon här, min älskade vän Alice. Blir en mysig fika på stan med massa prat och planerande inför en kommande fotografering. Underbart! Tar självklart med mig kameran också. Så får vi se vad vi hittar på sedan också.

Men innan jag drar iväg tänker jag krypa ned i soffan med älsklingen en stund.

Soft snubbe! Lyssna och njut

Tommy fick skickat till sig igår om en snubbe som gör skön musik. Endast med sig själv som instrument, då han spelar in sina ljud han gör och sedan spelar upp dem igen. Grrymt bra och riktigt soft musik. Så lyssna på den här låten och förundras över hans talang!


Vad nu?



Vad har jag nu beställt då? :-D

En fika på stan



Idag blir det en mysig fika med denna kvinna, min underbara mamma. Har inte träffat henne på väldigt länge, sist måste ha varit när jag och Tommy var barnvakt åt lillebror. Men då kanske det är dags att göra sig iordning då, för hon plockar upp mig om en timme. Och jag har ju bara hunnit duscha än så länge!

Mitt dåliga bloggande

Jag ber ännu en gång om ursäkt för mitt dåliga uppdaterande, men som jag berättat tidigare jobbar jag så extremt mycket och hinner därför aldrig skriva, har dessutom sällan något att skriva om längre. Mest eftersom jobbet tar upp all min tid, att jag inte har tid för aktiviteter eller trevliga saker på helgerna. Det är jobba, hem, sova.

Men snart är den stora stressen och pressen över, när vi kliver in i oktober kommer det lugna ned sig. Sköönt säger jag! då kan jag förhoppningsvis fokusera på viktigare saker, så som Körkortet!

Idag slutade jag i alla fall tidigt, runt tre tiden. Och det behövde jag. Så hela eftermiddagen har jag vandrat runt på stan, shoppat massor. Härligt och välförtjänt tycker jag! Ska se till att visa er lite också. Har även gjort ett smycke också, som jag inte hunnit visa! Det får ni påminna mig om.

Fast nu ska jag faktiskt spackla lite i sovrummet innan älskling kommer hem från jobbet. <3

Puss på er och tack för att ni håller er fast i min blogg!

Jag säger godnatt

Haft en lång dag på jobbet som aldrig vill ta slut, så nu tänker jag göra slut på denna dag genom att gå och sova. Hoppas bara att datorn inte dör under natten då jag för över massa bilder till jobbservern. Den har ju en tendens till att dö när den vill och inte när jag tycker att det är lägligt.

Imorgon är det jobb, blev till och med tillsagd av chefen att gå hem efter lunch, sova ett par timmar för att sedan komma tillbaka till kontoret och jobba.

Men nu tjatar Tommy på mig att hoppa i sängen, så jag får väl göra det. Har ju redan varit nära på att somna ute på balkongen, så det är väl bäst att sova nu?

Pusspuss

Bjuder på en till



Bjuder på en till bild från fotosessionen som gjordes i somras. Är väl inte allt för nöjd med denna bild egentligen, då jag tycker att jag hade kunnat ge ett annat intryck, men what the fuck, första gången jag står framför kameran på riktigt.


Laxpasta med chili/lime



Gjorde en jättegod laxpasta igår med Chili, lime och champinjoner.
Inte svårt att göra heller.

Pasta för två pers
två laxfiléer
4 campinjoner
1 gullök
matlagningsgrädde
Lime
Salt & peppar
Chili Explosion


Koka först pastan enligt anvisningar. Stek på laxen och häll i hackad lök och champinjoner. Stek tillsammans och tillsätt sedan matlagningsgrädden. Använd lite redning för att få såsen krämig och god. Krydda efter smak och pressa ned en hel lime på saft. Rör runt och servera sedan med pastan!

Supergott och väldigt enkelt!

Vi firar Chile

I helgen var det som sagt firandet av Chiles nationaldag, och det firade vi med mat, musik, glädje och drinkar. Här är lite bilder från dagen som var underbar!






















Helt slut

Förstår inte riktigt vad det är med mig idag, på något sätt så vill inte min kropp samarbeta med hjärnan. Allt går trögt, jag är helt utmattad och skulle nästan inget hellre än att åka hem och sova ett par timmar. Men det kan jag ju inte heller göra då jag har ett jobb att sköta. Blir väl att köpa någon energidricka och sedan fortsätta jobba.
Ska se till att fixa gymkort idag också, verkar bli på Friskis & Svettis, så blir det träning där i eftermiddag. Kanske blir piggare då?
Jag vet i alla fall att jag skulle behöva lite semester som sagt, hoppas fortfarande på en weekend någonstans i oktober.

Men nu fortsätta jobba lite innan lunch! Puss

Jobb jobb och mer jobb, och idag är jag sl...

s__t3073 (MMS)

Jobb jobb och mer jobb, och idag är jag slut både i kropp och huvud. Skulle vara skönt med semester, så hoppas på en weekend i oktober :)


Hur kunde vi?

Hur kunde vi, Svenska folket, låta detta hända? Hur kunde SD bli valda till riksdagen?

Svensk historia har i alla fall skrivits...

Puss på er!



Här får ni en puss och jag får en puss av min hund. Mysigt mysigt. Nu blir det film och chill resten av kvällen. Fler bilder från gårdagen kommer så småningom.

Städdags

Hade en helkul kväll igår, och nu är jag hemkommen och nyduschad. Resten av eftermiddagen ska jag ägna mig åt att städa lägenheten, hoppas på att dammsugaren fortfarande funkar (motorn gick på den för ett par dagar sedan) och det ska vara sknande rent innan jag går och röstar senare i eftermiddag. Får se sedan om det blir träning också?

Alla borde läsa detta innan de röstar

Många har säkert röstat nu, jag ska rösta efter kl. 16 då Tommy slutar.. Men jag har precis suttit och läst en text, en lång lång text. Men jag bryr mig inte om att den är lång. Den var innehållsrik, viktig. En text alla faktiskt borde läsa innan ni går och rösta, för att tänka lite, öppna ögonen och se lite mer.

Jag vet i alla fall vad jag ska rösta på, det har jag vetat hela tiden. Men ni som är osäkra läs denna text, som jag skrev innan så borde alla läsa den egentligen. Den är Viktig!

Så klicka in er på denna blogg här och läs om sveket

Ostpiroger.... mmm!



Här har ni det färdiga resultatet av ostpiroger, bilder på mer mat kommer självklart. Men kan inte ge er dem nu, för jag vill fixa och redigera och så har jag fotat i raw, vilket gör att jag inte kan öppna dem hemma hos pappa.

Men oooj vad goda mina och pappas piroger blev, första gången jag gör det själv också!

Pusspuss och ha en underbar dag.

Lagas mat för fullt!

Sedan jag kom till Södertälje tidigt imorse, kl. 9, så har jag och pappa fixat inför kvällen. Vi har gjort god marinad, gjort deg till ostpiroger, fixat potatis, tomatsallad osv. Allt som hör till de goda chilenska, och för mig, typiska rätterna. Kommer bli en fin kväll känner jag.

Efter fyra kommer alla gäster och när Tommy-love anländer så blir det grillning och mat.

Pappa har även försökt lära mig dansa cueca, men det går inge vidare för mig. Jag är mer för salsa och sådant. Har svårt att förstå stegen för Cuecan även fast den ser väldigt lätt ut. Men jag har lovat släktingarna att kunna cueca nästa gång jag återvänder till Chile, får se hur det går!



Nu ska jag fortsätta med matlagningen, baka ut pirogerna kanske?

Chiles nationaldag!

Jag vill börja detta inlägg med - VIVA CHILE!!


Jag firar aldrig Sveriges nationaldag, men det är något speciellt med Chiles nationaldag, hade varit än mer speciellt om jag fått fira den i Chile. Farmor och farfar har i alla fall den lyxen då de åkte dit i onsdags.

Men vi ska fira på för fullt ändå! Det blir god och mycket mat, dans - salsa, cumbia och förmodligen den chilenska nationaldansen Cueca. (syns på bilden när de dansar med varsin servett.)


Såå grattis alla Chileenare för idag är en dag värd att fira!




god natt

natti natti säger jag. Och tack fina vänner för en fin kväll!

Idag är det dessutom Chiles Nationaldag, det gillar jag!

Nu tar jag helg!

Halloj!

Nu tänker jag korka en flaska med gott mousserat vin - Fresita såklart! För nu har jag tagit helg och nu tänker jag festa och inte tänka mer på jobb, förrän på söndag! Har jobbat hårt idag, med att sammanställa skolkatalogerna för två skolor. Oufgh, vad det är mycket att göra...!

Men som sagt, nu tar jag helg och därför blir det inte mycket mer bloggande. Har förresten fått bilderna från i somras när jag blev fotograferad. Är riktigt nöjd  med dem! Och hoppas på att bli fotad snart igen.





Trevlig helg allesammans!!

Det är fredag, Gott folk!

God morgon på er kära läsare!

Nu har jag fått vila en dag från skolbarn och fotograferat det jag brukar. Härligt att känna sig uppskattad för jobbet man gör! Det gör mig glad. Så nu känner jag mig i alla fall någorlunda utvilad, även fast jag jobbar på hårt som tusan. Idag blir det dock för det mesta kontorsarbete, men kan vara skönt det med!

Fredag idag alltså, två av mina absolut finaste vänner fyller år också. Grattis Evelina och Mikael!

När energi läggs på fel saker

Dessa tre dagar har jag och Michelle, som jag jobbar med, varit på en skola i Södertälje och fotat skolfoto. Och det är ärligt talat det jobbigaste jag varit med om. Jag har mått så extremt dåligt av att vara där, för att eleverna har varit riktigt jävliga, jobbiga och bråkiga. Jag har vaknat halv sex varje morgon, sovit dåligt om kvällarna och bara velat åka hem och gråta när dagen varit slut.

Eleverna har viskat, pekat och skrikit saker efter oss när vi vandrat runt i korridorerna. De har varit totalt respektlösa och stört vårat arbete heeela dagarna. Och när skolfotograferingarna varit över så har det varit annat jobb som varit tvunget att göras. Detta har tagit så enormt mycket på min energi.

Visst har det funnits elever som varit snälla och mysiga, som de tre små flickorna som gav oss kramar och inte ville att vi skulle åka därifrån. Men det är också det som är så tråkigt, att oavsett dessa små fina ögonblick så har den negativa energin tagit över mer och jag kommer minnas skolan i Södertälje som ett helvete jag ville ifrån. Önskar att jag hade kunnat koppla bort all den där skiten helt, men det har inte varit lätt.

Bara att dra på sig den proffessionella masken, le och vara glad. Ta den jobbiga biten efteråt, bita ihop och låtsas att man inte bryr sig. Men nu är det över på den skolan och det gör mig enormt lycklig. Nu kan jag äntligen fokusera på de bra sakerna igen, och förhoppningsvis vara lite gladare och trevligare i bloggen som jag vill vara!



Så ber om ursäkt för att jag varit disträ och inte haft något kul att skriva om, eller visa er.

Äntligen

Jag säger Äntligen för att det är sista dagen på skolan i Södertälje. I dagsläget har jag blivit så enormt trött på många av ungarna i den skolan vi varit och fotat.. Så det ska bli skönt idag då det är slut med den skolan.! Förstår inte hur lärarna pallar som är där dag ut och dag in, jag klarade mig i tre dagar...

Ring ring on the telephone!



Idag är det jobb och jag var uppe före solen, härligt! Ska alldeles strax knalla ned till kontoret för att sedan åka till Södertälje för ännu fler skolfotograferingar. Och jobb innebär ständiga telesamtal och mail och påminnelser osv! Så jag tackar min iPhone som underlättar vardagen så mycket mer, haha.

Nu värma upp innan jag ska ut och frysa..!

Roar oss lite

Idag har det varit fullt upp med fotograferingar. Efter en stressig och kaotisk morgon så har det faktiskt flytit på ganska bra. Jag och Michelle hann till och med att leka lite framför kameran under lunchen. Och dessa två bilder är lite vad det resulterade i.




iväg kl. 07.00

Idag bär det av till Södertälje runt 07.00, segt om du frågar mig men det är ju jobb så det måste göras. Regnar ute också, så får hoppas på bra väder i tälje kanske, annars blir det att åka tillbaka och göra om. Och det är väl inte det roligaste kanske.

Men nu ska jag kila, så ni får ha det så bra så får jag försöka blogga så mycket jag hinner denna vecka.

Projekt renovering

Idag vaknade vi tidigt för att renovera i sovrummet, men det blev inte riktigt som vi tänkt oss... Vi hade kommit så långt som till spackling och ja, vi började spackla också. Men det funkade inte tydligen, då materialet under tydligen inte gillar fukt och sådär..

Så vi har beslutat oss för att faktiskt hyra in någon som kan fixa sovrummet åt oss. Det blir lättare så, och efter det här så kommer det förmodligen sluta på samma summa om vi skulle fixa det själva känns det som. Rummet blir färdigt snabbare dessutom!

Aja, vi har i alla fall gjort ett bra jävla försök och lagt ned ett par timmar på sovrummet.

Nästa projekt - hallen kanske?

Middag på restaurang



Älskade Tommy hade bokat bord igår på en restaurang i Nyköping med god mat. Han visste väl att jag skulle vara enormt trött när jag kom hem från jobbet, efter att ha haft en tuff vecka fylld av arbete. Romantiskt och fint var det. Och maten var så grymt god att det knappt gick att sluta äta.

Jag åt Fläsknoisette med lökringar, b-sås och rödvinssky. Tommy åt Pepparbiffstek med chili b-sås, och till det fick vi goda pommes. Var riktigt gott och jag blev sisådär övermätt nästan.

Tack älskling för gårkvällen, mysigt som tusan!
(även fast jag råkade somna tiidgt när vi sedan kom hem)

Blir visst middag ute!

Tommy kom hem för en liten stund sedan och vi ska tydligen ut och äta middag. Var vi ska vet jag inte, får bli en överraskning. Är jag nyfiken? Om jag är!

Men nu måste jag byta om, så vi kan sticka.

Sova?

Nu ska jag nog ta och lägga mig i sängen och kika på en film tills jag somnar. Kommer inte dröja speciellt länge!

Lasagne!



Idag orkar jag inte laga mat, för jag är heeelt slut efter jobbet. Jobbat 7.14-18.05 idag, oavbrutet iprincip. Så då får det bli lite mat jag hittade i frysen. Men ingen lasagne inte, utan lövbiff och sedan göra lite pommes till.

Lasagnen gjorde jag förra veckan någon gång, och den var riktigt god!

Köttfärs:
400 g köttfärs
300 g passerade tomater
en tärning kött- eller grönsaksbuljong
1 gullök
ett par nypor timjan
Chili Explosion
salt och peppar

Ostsås:
4 msk mjöl
7 dl mjöl
3 nävar riven ost (jag använde mig av texmex ost vi hade hemma)
salt efter smak

Övrigt:
9 lasagneplattor
riven ost till garnering

Stek upp köttfärs och tillsätt allt som behövs. Smaka av och salta efter tycke. Undertiden låter du köttfärsen puttra på låg värme så gör du ostsåsen. Vispa ut mjölet med lite av mjölen i en kastrull. Häll i resten av mjölken och koka upp under omrörning. koka i ca 3 minuter och tillsätt osten. Viktigt att inte låta såsen koka med osten i för då blir den lätt grynig.

Häll sedan i lite av ostsåsen i en ugnsfast form, 3 plattor. Bred ut hälften av köttfärssåsen. Lägg på tre plattor. Bred ut resten av köttfärssåsen. Lägg på de sista tre plattorna. Häll på resten av ostsåsen och strö över riven ost.


Ställ in i ugnen på 225 grader och låt stå i 15-20 minuter tills den fått en fin färg.

Färdigt!

Lite mål för framtiden



Kan vara bra att sätta fram lite mål om framtiden, för att skapa motivation och saker att göra för att nå fram till dem. Hittade mål som jag hade satt upp för ett år sedan, och jag har väl inte gjort allt riktigt som jag velat.

Det som fortfarande står på listan för mina mål är:
* Starta eget företag
* Skaffa körkort (
har varit riktigt seg där...)
* Springa tjejmilen (
Börja träna igen alltså, fixa gymkort osv.)
* Resa mycket utomlands

Det är det jag inte gjorde från förra året, men det jag faktiskt gjort är att skaffa jobb, erfarenheter, flyttat hemifrån och framförallt må bra. I mig själv och min kropp först och främst.

Något jag också tänkt lägga till på min lilla lista är att renovera lägenheten och göra den finare än vad den är. Vi är på stor g äntligen med sovrummet, vilket känns bra.

Brukar ni skriva upp mål och drömmar?

God morgon gott folk!

Är ni lika morgonpigga som jag? Jag är väl egentligen inte morgonpigg, hade varit pigg om jag fått sova en timme till. Men nu ska jag iväg och fota om ca 10 minuter. Efter det blir det att åka hem en snabbis för att äta lite frukost och sedan vidare på nästa fotografering. Idag är det också fullt upp hela dagen, mäklarfoto, bilar och skolfoto! Kul som faen!

Men det kanske är dags att knalla vidare nu då, så får jag skriva mer sedan. :-)

Får nog säga godnatt

Funderar på om jag ska säga godnatt till er nu. Är rätt trött och jag har första fotograferingen imorgon kl. 7.15, den sista vet jag inte när den blir men kanske slutar runt 16 någon gång eller så. Jaja, det blir bra i alla fall för det är ju kul som tusan!

¨Får väl skriva målen imorgon eller så, kanske anteckna dem för mig själv först och sådär, så får vi se vad jag gör med dem här i bloggen sedan.

God natt på er nu!
Puss o kram

Det blev Flygande Jakob, men...

jag har ingen bild på dagens mat, så jag lägger upp en bild på maten vi åt häromdagen istället! Köttfärsspett medc klyftpotatis och hemmagjord Tzatziki! Allt var i och för sig hemmagjort, men ville bara påpeka extra på tzatzikin, då jag hellre gör sakerna själv än köper halvfabrikat osv.



I köttfärsen innan jag satte dem på spett använde jag mig av denna kryddblandning;
Chicken & Steak - krydda
Chilli Explosion - En storfavorit i mitt kök!
Salt & Peppar

Till klyftpotatisen hade jag bara olivolja, salt och Timjan.

Tzatziki
* Några skedar Turkisk Yoghurt efter hur mycket tzatziki ni vill göra (Gärna med den grekiska gubben)
*
en halv gurka
*
två vitlöksklyftor
*
salt efter smak
*
1 msk vitvinsvinäger

Riv gurkan i stora bitar, sila den från vattnet ett tag medan du skär eller pressar vitlöksklyftorna och blandar ihop med yoghurten, vitvinsvinägern och saltet. Smaka av innan du har i gurkan och blanda sedan ihop allt tillsammans.

För att göra köttfärsspetten så har du ca 400 g (gjorde för tre pers ungefär) nötfärs. Blanda i kryddblandningen och ha i en äggula. Blanda ihop allt och gör till korvar för att sedan trycka i spetten.

In i ugnen i 8-12 minuter.

Sedan är det färdigt!

God morgon allesammans!



Godmorgon! Idag är jag uppe tidigt, lite småtrött men vad gör det? Jobbar idag och schemat är fullt inför dagen också, kul som tusan! Kanske inte de mest roliga sakerna att göra under dagen, men allt kan ju inte vara roligt , eller vad säger ni?

Är lite stolt över mig själv också, som lyckades fixa min företagsmail igår också. Den har krånglat för alla de senaste två dagarna, men jag klurade ut allt igår och lyckades lösa det som sagt. Man får aldrig ge upp!

Mina jobbtider idag består av 8-17, jag får i och för sig välja hur jag vill jobba. Antingen 8-17 eller 9-18, då väljer jag hellre att sluta tidigt.

Ikväll ska jag sätta upp lite mål och drömmar också, skriva om det här har jag tänkt. För det är mycket på gång nu, så måste ju sätta upp viktiga mål också! Men nu blir det frukost!

Skärgården



Idag hade vi en skön dag i skärgården med jobbet. Och såhär kunde det se ut från båten, härligt i det vackra fina och soliga vädret som var! Dock lite kallt ute på havsvattnet.

Dagens rätt - Chicken Fajitas



Idag blev det en snabb och enkel måltid, Kyckling Fajitas.

Måltiden gjorde jag för två personer och här har ni receptet;
2 st Kycklingfiléer
1 st röd paprika
1 st gullök
2 msk tacokrydda (
hot)
Tacosalsa
Turkisk yoghurt eller gräddfil
1 liten burk majs
4 salladsblad
4 st Tortillabröd
En bit gurka


1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Skiva kycklingen i små tärningar, stek upp i lite smör eller olja.
3. Häll på tacokryddan och ha sedan i paprika och lök som du skurit i bitar.
4. Ta lite aluminiumfolie och packa in tortillabröden och lägg in i ugnen på 200 grader i 8-10 minuter.
5. Fyll tortillabröden med det du vill ha i, samt kycklingen, salsa och yoghurt.

Svårare än så var det inte!

Nu ska vi ut och åka båt! I skärgården, un...

s__t3069 (MMS)

Nu ska vi ut och åka båt! I skärgården, underbart. Och det är blå himmel, lite kallt i vinden men fd här blir bra :)


Idag blir det äventyr

Idag ska vi ut på äventyr, var vi ska det har jag ingen aning om. Vi ska i alla fall fota, vad vi ska fota vet jag inte heller. Och flytväst skulle vi också ha med oss, så var vi ska är förmodligen ut på sjön eller något sådant. Så jag får återkomma med uppdateringar om dagen! :)

Heltidstjänst

Från och med idag börjar min heltidstjänst, kommer förmodligen bli arbete 8-17 eller liknande, men vad jag ska göra under tiden som jag inte fotar vet jag ännu inte. Men det får tiden utvisa. Idag är det inte mycket plåtningar, endast två på morgonen och så lite bokningar.

Hur många av er jobbar och några som börjat i skolan igen?

Paket!



I fredags fick jag paaket, men jag kollade inte brevlådan förrän i lördags och hämtade ut paketet igår. Har fortfarande inte öppnat det, men ska väl ta och göra det nu. Vad det är tänker jag visa senare idag, men ni får mer än gäran gissa på vad som ligger i paketet.

:-)

Kunden som slickar på kortet

Hejdå vecka 35, du har varit utmattande, haha. Nu säger jag hej till en ny vecka och tar och sover ut länge denna natt! Därför tänker jag lägga mig redan nu. Tidigt för att vara mig.

Måste berätta om en rolig och lite konstig sak som hände på jobbet idag, när jag satt i kassan. Var en kund som skulle dra sitt kort i kortläsaren, och det funkade inte som vanligt. Så jag bad om att få kortet så jag kunde dra det istället. Precis innan han ger mig kortet så slickar han på remsan och ger det till mig. Nästan som om han trodde att det skulle vara mycket lättare att dra det då.

Jag gjorde allt för att undvika att ta på stället han slickat, så jag knölade lite med handen för att få tag om stället där han höll, för där skulle det vara säkert från saliv.

Isch isch, roliga människor det finns!

Gårkvällen var trevlig

Igår efter jobbet så hamnade jag och Tommy på en förfest, det var en lång och trevlig förfest som fortsatte senare än vad förfesterna kanske brukar (Här i Nyköping) Vi var inte hemma förrän runt halv ett inatt. Men det var trevligt, lärde känna lite nytt folk, träffade min älskade vän Cissi där av en slump och sådär. Trevligt och nostaligskt skulle jag nog säga, då musiken tilllslut byttes till gamla 90-talshits som vi alla lyssnade på som barn.



Hur kommer det sig att tjejer, oftast, blir sådär nostalgiska med lite alkohol i kroppen. Det är ofta tycker jag som många tjejer drar igång gamla låtar som väcker äldre minnen, dansar och sjunger med till - för de kan varenda text.
Så brukar du som tjej bli lite mer nostalgisk på fester?

Jag hade det i alla fall trevligt, inte mycket dricka för mig utan mest smuttande på ett gott vitt vin. Jobbar ju idag och jag är glad idag över att det inte blev krogen för mig, för jag är pigg och glad - utan huvudvärk! Härligt!

Lillebror är en vinnare!



Grattis lillebror som kom på första plats i en skejttävling som hölls i Södertälje idag. Vinsten var 3000 kr, ett xbox-spel, iPod Nano, kläder, accessoarer m.m. Häärligt brorsan! Stolt över min lillebror som tävlade bland proffsåkarna, underbart!

Grattis igen Alexander Diaz.

Working all the time

Jobbat hela veckan och nu ska jag jobba hela helgen också. Känner mig slut i kroppen, kanske utmattad är rätta ordet? Men vad gör det när jag tjänar extra cash. Jag säger ju gärna inte nej till det och vill ju spara en hel del pengar och sådär. Så i helgen är det jobb på Ica igen. Har bestämt mig för att jobba där året ut och sedan säga upp mig. Blir ju lite extra varje månad på det, pengar som jag kan lägga undan till en resa eller så.

Vila får jag göra på kvällarna, right?

The Kid Sid!



Hittat fantastisk musik via Mtv nu på morgonen. Gör att jag vill till en skön klubb någonstans, inte Nyköpings sega krogar, utan en riktig undergroundklubb av något slag. Dansa och röja till den här musiken, eller mer gärna - till Kid Sid!

Asskön snubbe som jag hittade här - > klicka!

Cuz' my mama smiles



Jag har lyckats fotografera mamma OCH hon blev nöjd med  bilderna! Jag fick henne att le under fotograferingen OCH hon blev nöjd med dem bilderna också!

Fantastiskt! <3

Riskettan om kräftor



Idag har det varit strålande sol, men svinigt kallt. Eller jag har frusit iprincip hela dagen i alla fall.

Började dagen som sagt med riskettan och det var som att slänga 800 kr i sjön. Varför började man ens med riskettan, allt står ju ändå redan i boken och alla vet att man inte ska dricka och köra. Det kändes som en kurs bara för att skrämmas, men tyvärr väljer folk ändå att dricka och köra, även fast de vet om alla konsekvenser.

Det var i och för sig inte det som var det dåliga med kursen, utan det dåliga var att kursen hade säkert kunnat vara kortare om mannen pratade lite fortare och inte om massa annat onödigt skit... så som kräftor t.ex. Japp, ni läste rätt, han pratade om kräftor och vad han skulle äta i helgen.

Jaja, nog om det där. Jobbat resten av dagen och lagat en lasagne som luktade gudomligt gott! Inte hunnit smaka på den än, eftersom det är morgondagens middag. Så får berätta imorgon istället. (litet eget recept gjorde jag också, rättaresagt att jag gjorde om orginalreceptet)

Och nu sitter jag och Tommy här i Stektomta och är barnvakt åt min sovande bror. Japp, vi nördar oss med varsin dator också!

Tröttmössa nr 1!


Gammalt foto som togs för kanske två år sedan

God morgon folks! Idag är det fredag, jippi! Kanske ni skulle säga, jag är mer trött för jag har jobbat hela veckan, upp tidigt idag för riskettan och ska jobba hela helgen + hela nästa vecka. Gosh, ingen sömn och ingen ro, jobbigt men det ger pengar.

Men nu ser jag att klockan börjar rusa iväg, så måste ta morgonpromenaden till körskolan, huuha i denna kyla som är idag!

Uäck känner mig stressad

Jag hatar att känna mig stressad, får så ont i magen och blir så galet nervös bara.  Och jag känner mig stressad idag, för att jag kl. 9 ska vara iväg på ett ställe, men jag skulle behöva ett stativ till kameran och jag har bara ett gammalt hemma hos mamma i Stigtomta, som jag inte ens vet om det skulle passa till denna fotografering. Och jag skulle behöva stativet nu, men kan inte ta mig ut dit om jag inte väcker Tommy och ber honom köra mig... Illa!!

Vill inte vara stressad, och jag tror att fotograferingen kommer gå bra utan stativ, men jag har alltid fotat med stativ där så det känns ju egentligen säkrast.... Vad göra nu då? Måste fixa ett nytt och bra kamerastativ.

Porträtt av mami



För ett par veckor sedan var jag hemma hos mamma med familj, fotade lite porträtt på henne som jag sedan skulle redigera. Men det hände inget förrän idag, så nu har jag redigerat alla foton och ska skicka vidare till henne. Hoppas hon blir nöjd, för det blev ialla fall jag.

Som ett vykort



Hade jag skickat vykort från Chile när jag var där, så skulle det förmodligen se ut såhär. Ungefär i alla fall. Blev inget fotande som jag kan använda här i bloggen, eftersom det är jobbrelaterat. Men har letat upp lite foton jag inte redigerat än från familjens Chile-resa i vintras. Det kommer bli lite vad jag lägger upp framöver, foton jag inte hunnit redigera än, och det är en hel del!

Morning in the sun

Solen väckte mig imorse och jag känner mig riktigt pigg idag. Kan det bero på att jag fick sova gott inatt nu när Tommy kommit hem? Uppe är jag i alla fall och innan jag slänger i mig frukost så ska jag ta och gå en morgonpromenad, med kameran i högsta hugg! Får se om jag hittar lite fint att fota kanske.

Sov alla ni gott inatt? :)