Bloggpaus?



Jag funderar på en liten bloggpaus, för efter veckans dåliga nyheter känner jag att jag måste koppla bort lite och koncentrera mig på mer nödvändiga saker. Så det får bli en paus här, hur länge vet jag inte än men det får tiden avgöra. Kanske inte ens klarar av att hålla mig ifrån bloggen på 24 timmar, vem vet. ;-)

Men när jag kommer tillbaka ska jag ha mer inspiration och motivation än någonsin, med massa nya idéer och ny energi! Det får jag nog ta och lova er innan jag kommer tillbaka.

(Bilden togs idag i skogen, hittade skallen och tänkte att det passar ju för Halloween! Taget med Canon 400D + 50mm - F/1.8, 1/80sek - f./2  - iso-100)

Gamla foton

Letar runt på hårddisken efter lite gamla foton som kräver lite redigering. Så det har jag pysslat lite med under kvällen, förutom att ha övningskört och pluggat teori. Härligt härligt. Så nu hoppas jag på att få upp många fler foton här än tidigare.



Imorgon har jag planer på att vakna tidigt för att gå ut på promenad med hunden och fota lite frost, så jag hoppasa det är frost ute.

Guden Ramses


Ja han har i alla fall ett gudanamn den där fina katten Ramses


Foto taget med Canon 400d, F/5.6 - 1/30sek, kitobjektiv på 55 mm.

Har fått en tråkig nyhet, så nu har jag en...

s__t3099 (MMS)

Har fått en tråkig nyhet, så nu har jag en väska mina kameror och tar mig till södertälje för en lugn helg att återhämta mig på. Får bli läsande, promenader i höstvädret och körning.


Helgsplaner

Hinner inte göra en snygg lista idag, så det får istället bli en liten lista här.

Torsdag:
Foto av bilar
Möte med Chefen
Södertälje
Övningsköra och plugga

Fredag
Plugga
Hitta vinterjacka?
Övningsköra

Lördag
Övningsköra och plugga
koppla av?

Söndag
Övningsköra
Hem och äntligen få träffa älsklingen

Så ser mina planer ut för helgen. Ska köra så mycket som möjligt och plugga skiten ur mig. Därför har jag också beslutsångest om jag tar med mig min dator eller ej. Skulle vara skönt att ha den, samtidigt som jag vet att jag lätt kommer fastna framför den.

Men kan vara bra när jag gör mina "övningsprov".

Jaja har halva dagen att tänka ut vad jag ska ha med mig!


Pearls


Vad göra idag?

Idag runt fyra åker älsklingen ned till Skåne för att jobba och träffa familjen. Hade följt med om jag inte har lite jobb att göra imorgon, sedan är det snart dags för teori och uppkörning så då är det bäst att vara hemma och köra så mycket som möjligt. Tyvärr tyvärr, men får följa med nästa gång förhoppningsvis och då kan jag få köra en bit själv också. Hähä!

Nuska vi i alla fall ned på stan och äta någon lunch tillsammans. Mysa lite och bara vara, så får jagse vad som händer resten av dagen. Ikväll blir det nog lite umgänge med Lisa också, trevlans!'

Vad ska ni göra idag?

Wooho! It's done!



Nu är lampan färdig! Det enda som ska göras är att fixa en lite svagare lampa och inte så vitt ljus, var lite jobbigt för ögonen.

Men vad tycker ni då? Har gjort lampan heelt själv från grunden, så jag är riktigt stolt. Var inte allt för svårt, men lite pillergöra var det självklart.

Ungefärlig kostnad blev 378:-
Gymboll 65 cm, 149:- (rusta)
Tapetlim 5L (fanns ingen mindre) 79:-, (rusta)
Enkel liten pensel, ca 9:- (rusta)
Papperssnöre två rullar, ca 59:- st, (Panduro Hobby)
Rörnippel "lampinsats" med en rörnippel och två muttrar, 23:- (Coop bygg, finns även på Clas Ohlson)
Lampa, lampsladd, och två brickor för sladden hade vi hemma så det blev inga kostnader för de sakerna.

Som sagt, rätt lätt och väldigt kul att göra. Och nu har vi ju dessutom en snygg lampa hemma i vardagsrummet, hemmagjord dessutom!

Boll-lampan



Som jag skrev tidigare så håller jag på att göra en lampa. (Jag tror ialla fall att jag nämnt det?) Och här har ni resultatet hur den såg ut när den var på torkning. Nu är den i princip klar och ska bara hängas upp.

Hur snygg? SJUKT SNYGG!

Min matglädje är försvunnen



Jag älskar allt som har med mat att göra, no doubt 'bout that! Men den senaste tiden har min matglädje försvunnit. Vet inte om det beror på att hösten är här och jag kommit in i något form av svacka, eller om det beror på annat.



Det jobbiga är i alla fall att all min inspiration och motivation till att laga mat är som bortblåst, något jag verkligen avskyr. Eftersom det knappt finns något bättre än att laga god mat som blir uppskattad. Jag är glad i mat! Äter mer än gärna god mat också, men denna månad har det hänt något, jag äter nästan bara under middagen på kvällen, under dagarna får jag inte i mig något.



Någon som vill tipsa om lite recept eller har tips på hur jag kan få inspirationen tillbaka?

Cirkusmode? Yes Please!

Wow vad jag fastnade för den här klänningen. Den är snygg, sexig, lite rockig och bara hur läcker som helst på samma gång. Gillar den skarpt och sugen på att köpa, men är rädd att den inte kommer sitta lika bra på mig som på bilden.

Satin Lace Puffball Dress SEK 269, Elise Ryan - NELLY.COM

Hiss eller Diss?

Nya kryddor!



Köpte nya kryddor igår. Dels så tyckte jag att burkarna var galet snygga, plus att de skulle utgå. När vi kom hem och hade småsmakat kryddorna är jag glad att vi köpte dem. Ooj vad goda de var! Så självklart använde vi dem till gårdagens mat också. :-)

det är mörkt ute?

Oj vad mörkt det är ute, vaknade halv sju och det var kolsvart så trodde helt klart att jag vaknat mitt i natten. Galet galet! Idag blir det i alla fall körning och pluggande. Sedan ska jag fixa det sista med lampan jag håller på att göra. Men blir som sagt mest plugg idag.

Har väl egentligen inget riktigt speciellt att skriva om, lite trist men sant. Haha.

Haft en bra helg?

Galen tårta!

Jag har aldrig vågat mig på att göra en tårta, är väl lite skraj att den inte ska bli så snygg. Men någon gång ska man väl försöka?

Sitter just nu och kollar på Cake Boss som går på tv, där de bakar helt galna tårtor. Detta är en av tårtorna, som skulle vara till USA Air Force.



Var skulle du börja med första biten?

God mat som alltid



Hann inte ta något foto på maten när den blev klar, det var så gott så jag klarade inte av att vänta. Och hungern var för stor! Men vad vi åt var i alla fall baconinlindad fläskfilé med klyftpotatis och massa goda kryddor. Tillsammans med mitt hemliga recept på familjens majonäs. Gott gott!

På bilden ser ni i alla fall mig när jag provar nya mixern vi köpte idag, allt för att kunna göra den goda majonäsen!

Härliga helg

Haft en härlig och mysig helg. Sponsorfest för brorsan på ett riktigt soft ställe som var krogen men kändes mer som en stor hemmafest! Tagit det lugnt, tv-spelskvällar, gott att äta och bara njuta av ledigheten. Det gillar jag med helger och det är lite sammanfattad hur min helg har sett ut.

Nu ska vi iväg och handla lite, för jag ska pyssla idag hade jag tänkt! Spännande!

Vad tror ni jag ska hitta på idag då? haha.

Snart är det jul och det syns på berget av...

s__t3092 (MMS)

Snart är det jul och det syns på berget av pepparkakor vi hittade i affären.


Strax en tripp till Södertälje



Går runt och småplockar lite hemma, redo att alldeles strax åka till Södertälje för att övningsköra hela eftermiddagen. Ryktas om en hel del snö där uppe, häärligt! För jag gillar faktiskt snön bättre än den mörka hösten. Det liksom blir lite ljusare då, och på något konstigt sätt blir det lite varmare och skönare ute.

Jag har dessutom deltagit i en utmaning om att inte prata negativt om vädret. Haha, får se hur det går!

Vill ni också anta utmaningen? kika in här.

Matlagnings tips?

Jag är trött och förkyld, känns att hösten är här i hela kroppen verkligen. Ingen motivation eller inspiration till något. Vill fota, pyssla, städa, laga mat, baka, träna, plugga och mycket mer. Men inget funkar, det finns liksom ingen glöd.

Så dagens bekymmer är vad vi ska äta till middag, har ni några idéer? För jag är hungrig men vet inte vad jag är sugen på att laga. Älsklingen kommer inte med mer förslag än kött och jag vill bara ha något snabbt.

Om jag gör en potatissallad t.ex. med gräslökscrême, vad ska jag ha till då?

Snälla ge mig lite middagstips!

Helgplaner


And I’m crazy, but you like it, loca loca loca!



Ny favorit av Shakira, länge sedan jag verkligen gillade en låt av henne, men låten Loca fastnade direkt i huvudet och höfterna ville röra sig till musiken!

Så det får bli min favoritlåt för dagen, perfekt att sitta och plugga till, farligt att den är lätt att nynna med till bara.

Shakira - Loca!

Höstens vill-ha



Japp, nu gör jag en sådan där typisk "blogg-grej" och lägger upp en outfit. Var lite uttråkad så satte ihop något med kläder från Nelly. Skulle mer än gärna ha den stickade koftan, blir nog till att köpa den skulle jag tro?

Och klackarna då! Gaah, kärat ned mig i dem..!

No movietime with my honey

Blev inget biomys för mig och älsklingen, men vi har haft det mysigt ändå. Var så hungriga och inte alls på biohumör, så vi tog oss ned till Södertälje centrum och satte oss på Texas Longhorn för att äta en mysig middag tillsammans. Gott var det och mätta blev vi!

Det serveras kött, med kött och lite mer kött där. Välgrillat, medium eller blodigt. Gott gott! Och en gooood bbq-sås. Yuuuummie!

Då och nu!

Vill ni se något spännande? Jag tycker i alla fall det är lite spännande, hur mycket man kan förändras ytligt på bara två år.

Den första bilden är tagen 25 januari, och den andra bilden är från nu i somras. Kul förändring. Och kul också vad mycket som ändras med tiden, jag själv både ytligt och personligt. Men även omgivning, miljö, vänskap och kärlek. Allt ändras verkligen med tiden, både på gott och ont.




Undrar hur det ska gå

Hm, körlektionen gick inte lals bra idag, redan nervös inför uppkörning och prov... Galet då det fortfarande är ett tag kvar. Så körlektionen gick med andra ord dåligt, men ska ta mig till Södertälje alldeles strax och övningsköra lite med pappa. Hoppas det går bättre då, var ju ett tag sedan jag verkligen körde regelbundet också.

Men men, Jag ska se till att klara allt på en gång! Varför skulle jag inte klara det liksom?

This sweet summergirl



Canon 400 D + 85 mm F/1.8 - 1/500 sek F/6.3, ISO-100

Detta höstväder

huu-aah....! Vilket tråkigt väder det är ute, blir på sådant uttråkat humör när det är såhär. Grått, ingen sol så långt ögat kan nå, blåsigt, regning och kallt... Längtar till vintern så det snart blir sommar igen.

Är uttråkad och känner att jag inte har något att göra, men jag har egentligen tusen olika saker som borde och kan göras.. Varför fastnar man så lätt vid datorn då? Den är ju egentligen inte mycket roligare än det andra, haha. Någon som har en aning? För jag antar att jag inte är ensam om att göra det.

Aja, plocka undan i köket och sedan sätta mig och läsa en stund innan jag ska ta mig ut i regnet..


Att göra en regning höstdag


Allt på listan

Lyckades göra allt på listan igår, visst det var inte mycket saker men ändå! Det enda som var lite smådåligt var att jag inte hann städa mycket, så får plocka undan lite nu innan jag sätter mig och pluggar.

Spacklade rummet också, duktigt, bara två väggar kvar som ska spacklas helt då. Kolla på tapeter i helgen då kanske. Pluggade i ungefär två timmar igår, läste över 40 sidor, sedan var det svårt att få in resten i huvudet, haha så tog en paus. Kvällen bestod av mat, vänner och tv-spel! Hur kul som helst, och jag spöade nog killarna rätt hårt i Tekken 6. Det trodde dem inte om mig!

Dagens to do



Kanske känns och ser lite småtöntigt ut med min lista, men vad gör det? Den blev någorlunda cute och texten ser i alla fall handskriven ut. Så nu ska jag sätta mig med en kopp te i köket, bra musik och läsa lite.

Happy Puppy!



Fotograferade hunden Hero i skogen förra veckan någon gång. Mysigt och han var så fin också. :)

(Nikon d90, 18.0-105.0 mm f/3.5-5.6 -   F 6.3, 1/60 ISO-320)

Ny kortterminal = många frågor

Jobbet på Ica i det lilla samhället den à helg har var ganska så roande faktiskt. Vi har dels fått nya kortterminaler (äntligen) vilket gör att jag får upprepa samma svar till 70% av kunderna då de ställer samma frågor om nya kortläsaren. Det mest underhållande är när de försöker förstå sig på den utan att fråga och drar kortet i varenda springa och hörn som den nya läsaren har. Vissa blir till och med väldigt förtjusta över nya maskinen.
måste berätta att jag fick 100 kr i dricks också för att en kund tycker jag är så trevlig :)

Sushilunch

Nu ska jag alldeles strax åka iväg för lite lunch med Lisa, blir ännu en gång sushi men på Nyköpings andra sushirestaurang. Mumsigt! Efter det är det jobb som väntar, ica idag, 13-18.15. Får se vad kvällen har att bjuda på sedan också, spännande!

Shine a little light for that smile



Nikon D90 - F/6.3, 1/100sek samt studioutrustning.

Höstens musikfavorit kanske?

Efter att ha hört Elin Ruth Sigvardssons låt Is it over? på radion har jag börjat uppmärksamma henne mer. Och nu lyssnar jag på hennes album som en tok, speciellt när jag är ute och går i höstvädret. Den perfekta och fridfulla, vackra höstmusiken kanske?



Går inte att sluta lyssna på henne,verkligen!  Så därför ska ni få ta del av min Spotify-lista, endast med vacker musik made by Elin Ruth Sigvardsson <--- klicka på namnet.

Det var en gång i skogen



En dag denna vecka som jag promenerade i skogen med en vän och en hund, för att hitta lite svamp. Den dagen låg solen sådär mysigt fint och hunden ville nästan inte sitta still.

Viktigt - Efterlysning av låttext!

Myysiga fredagkväll, och jag sitter med stora frågetecken! Det här får bli en efterlysning om vad de sjunger om i låten Hur Högt med Nääk, Nimo Thomas Rusiak, Adiam Dymott, Jerry Hoffmaestro & Dj Vietnaam.




Det jag undrar är alltså vad de sjunger i refrängen, är det:

"Vi har gjort det sen vi var bara"?
eller
"
Vi har gjort det sen vi var baarna"?

Snälla någon som vet?

Dags att skrapa rutorna, nollgradigt när v...

s__t3090 (MMS)

Dags att skrapa rutorna, nollgradigt när vi kom ut nu. Härligt att vintern börjar nu.


To do list


Cutie pie


En snabbtur till tälje

Har varit och fotat lite nu på morgonen, jobb som vanligt torsdagar. Och det var inte mycket bilar att fota idag, endast två stycken. Så nu tänker jag ta mig till tälje en sväng och luncha med lillebror. Och sedan köra lite, gött gött.

Vad om händer i eftermiddag får vi se, men solen lyser i alla fall och det är rätt skönt ute.
Ska vara lite smart också och plugga teori på tåget till Södertälje, snart fääärdig med allt!

Vad ska ni hitta på idag kära läsare?

pusspuss

Paket från E.L.F



Köpte lite snygga nagellack, två läppstift, en pensel och en fransböjare för under 200 kr från den fantastiska sidan E.l.f cosmetics . Bra priser och jag gillar faktiskt produkterna därifrån. Ett hett tips för er sminkgalningar som inte vill lägga ut allt för mycket på det heller, eller kanske inte kan för den delen!

scones och te

Sitter hos Lisa, pratar lite och väntar på att scones ska bli klara i ugnen. Sedan blir det att dricka te och äta scones med marmelad, mums mums!

Funderar lite på vad man kan laga för mat ikväll, någon som har förslag?

har i alla fall varit duktig idag. Satt och pluggade på körskolan i två timmar, sedan var jag och lunchade med Tom och tog en runda på stan innan jag gick hem i kylan. Trevligt som tusan.

Och nu har även en efterlängtad vän kommit hem från sin Europaresa, kul som tusan!

Paket med posten!



Idag fick jag paket på posten, vad kan det vara? :o)

A'la Foto - fotoblogg

En blogg som jag läser i princip dagligen är A'la Foto, hon tar så extremt vackra foton och lägger upp där och har alltid beundrats över dessa foton. Det som var så fantastiskt idag och som gjorde mig extra glad i dessa förkylningstider är att hon hade gett mig två fina kommentarer om foton på bloggen, men mest av allt att hon gärna skulle vilja fota mig!



Glad glad blev jag jag! haha, härligt som tusan ju!

Så nu ska jag se till att ta mig till Linköping någon dag så det kan bli av, skulle vara så underbart kul.

sitter och pluggar teori, gjort i en timme...

s__t3088 (MMS)

sitter och pluggar teori, gjort i en timme nu, och fortsätta ett par timmar till ska jag göra. Gjorde frågor med en pärm på 40 frågor, hade 31 rätt, så jag är väl på god väg antar jag. Och igår gjorde jag ett teoriprov på nätet också, hade fyra fel från att bli godkänd, så jag är nog verkligen på rätt väg!! Snart dags för det efterlängtade körkortet. *Glada miner*


De 33 gruvarbetarna

Jag har följt händelsen om de instängda gruvarbetarna i Chile ganska så intensivt, varje dag har jag i alla fall kollat om det har hänt något nytt. Och snacka om lycka nu när jag såg aftonbladet och att de tagit upp den fjärde gruvarbetaren! Nu återstår bara 29 kvar!

Fantastiskt!!

Kika om mer info här!

Don't show it all



Har ju uppdaterat så dåligt de senaste dagarna, men har som sagt inget att skriva om. Speciellt inte om jag ligger hemma och är sjuk och det enda jag gör är att plugga och sova. Men jag har då bestämt att jag kan lika gärna leta upp gamla bilder jag tagit och inte hunnit publicera än, hur bra som helst ju.

Vad har ni haft för er idag då?

fin dag

lång och fin dag, kanske alldeles för kort egentligen? Men solen lyste i alla fall, jag har pluggat och varit i skogen. Lagat good mat och bara myst i höstvädret. Bilder får komma senare imorgon, för nu tänker jag krypa ned i sängen och försöka sova. Svårt utan älsklingen här.

Pusspuss

Frost, förkylning och en underbar helg

Idag vaknade jag på morgonen och kunde se frosten ligga över taken för huset mittemot, hutterhutter. Börjar bli för kallt för oktober nu kanske? Och jag har också lyckats åka på en redig förkylning, har väl känt av den länge egentligen så det är på tiden att den bryter ut. Hoppas på att den inte stannar allt för länge.

Helgen var underbar också. I fredags blev det en mysig hemmakväll med tända ljus och god mat. Och i lördags åkte vi till sthlm en sväng för lite shopping. Sedan fick det bli att fara förbi hemma hos pappa och säga hej innan vi åkte hem till Nyköping igen. Trevligt trevligt.

Här i Nyköping firade vi en vän också som fyllde 20 år, grym utekväll blev det och det var länge sedan jag vi körde på så hårt. Avslutade helgen med en heldag i soffan igår, hur underbart som helst och välbehövligt. Vi båda var väldigt döda och enda gången vi tog oss ur soffan var nog för att gå på toa och fixa mat.

Idag ska jag plugga teori hela dagen, redan börjat men musiken dog så jag var ju tvungen att starta den igen.

Tråkigt är också att Tommy befinner sig på jobbträff till imorgon, så jag blir själv hemma ikväll. Hur ska jag lyckas somna ensam i sängen? buuhu.

Vad har ni gjort i helgen kära läsare?

STHLM here we come

Idag bär det av till sthlm för en tur med älsklingen. Shopping och mys bara, äta massa gott och sådär. Senare ikväll blir det också att fira Mickis som fyller 20 år, trevligt trevligt!

Nu ska vi åka.

Usch

Blir på så dåligt humör när vädret är såhär. Blåsigt, kallt, regnigt och grått.. Vad ska man göra? Är ju inte speciellt roligt eller skönt att vara utomhus heller...

Fotosugen



Fotosugen som tusan, men inte att fota denna gång utan att bli fotad igen. Det skulle vara grymt kul och komma på lite nya idéer, öva på nya poser och stå framför kameran igen. Bli mer säker på mig själv och sådär, är faktiskt den anledningen till att jag vill bli fotad.

Bra till er som kanske har lite sämre självförtroende och så, bra övning att stå framför kameran.

Jobbar hela dagen

Iadg är det kallt och burrigt ute, som det varit de senaste dagarna. Blåser som tusan och jag har ingen lust att vara ute överhuvudtaget. Men nu måste jag det, blir en heldags jobb idag. Men ja, behöver förhoppningsvis inte vara ute allt för mycket och frysa?

Aja, måste ta mig till kontoret nu då.

Lyxig vardagsmat



Idag blev det en lyxig vardagsmiddag - Fläskfilé, hasselbackspotatis med trattkantarellsås.

Såsen gjorde jag med svamparna vi plockade igår, och jag använde mig av ett eget recept. Rättaresagt att jag tog en liten skvätt av ditten och datten. Och snacka om att det blev gott!

Hasselbackspotatis borde göras oftare egentligen, så sagolikt(i alla fall enormt) gott och så lätt att göra. Varför gör man det då inte så ofta? Tar det lång tid, är man lat eller?

Hur brukar ni göra vardagsmaten lyxigare?

Bulldeg på jäsning

Sitter och småzappar på tv:n, finns ju ingenting av de alla kanalerna vi har hemma i lägenheten. Visst är det konstigt? Undertiden är i alla fall bulldegen på jäsning och jag ska alldeles strax stänga av tv:n och plugga lite teori.

Halkan gick jättebra idag, förutom en kaotisk och stressfylld morgon. Men det gick bra tillslut. Hade det kul och skrattade en hel del när vi sladdade runt på den inoljade banan. Får man göra det igen kanske, utan att betala? Och självklart utan att halka på den riktiga vägen kanske, haha.

Men men, plugga teori nu då!

snart dags

Idag bär det av till eskilstuna, ska äntligen göra halkan och snart är det dags för körkort. Skönt som tusan att få det gjort!

"tapas" och trattisar

I eftermiddags var jag och älskling och plockade svamp, på ca 40 minuter hade vi säkert plockat 2 kg. Fixat dem för att frysa ned och imorgon ska jag även göra kantarellsås.

Åt sedan en tapasliknande middag, med massa olika plockmaträtter. Grillad kyckling, avokado, saltgurka, vitlöksbröd m.m..

Gott var det och mätt blev jag.





Guldgruva av svamp :)

s__t3083 (MMS)

Guldgruva av svamp :)


Ett rum kvar!



Lyssnar på skön musik för att peppa mig till städning och denna är en av dagens musikfavoriter.

Why don't you love me? - Beyonce

Gillar videon som är 50-talsinspirerad.

En städdag

Japp, här städas det för fullt, förutom den gången jag råkade somna i sängen och kände att jagi nte orkade starta. Men nu har jag startat och nu har jag även hittat annat roligt att göra istället. Som att sitta vid datorn, lite typiskt va? Fast jag ska nog se till att städa heeela lägenheten innan älsklingen kommer hem, så då kanske jag ska sätta fart för han slutar ju runt 16.15.

Hepp hepp, sätt fart nu Marcela!

Beware of nudity




Tid för städning?

Uhum, det ser förjävligt ut hemma hos oss just nu! Ser nästan ut som vi haft världens fyllefest, fast utan alla tomflaskor och burkar. Så det är nog dags för mig att städa lite. Och snart kommer även Tommy hem, så vi får se vad kvällen bjuder på! :)

Fantastiskt program på SVT

Jag och brorsan sitter och kollar på ett grymt program på Svt1, Musikmixen .



Två män som har gjort ett sound som de sedan åker runt med världen runt och låter musiker få lyssna på för att sedan improvisera fram musik. Underbar musik. Och de pratar om viktiga saker runt om. Får ni chansen så kolla på det någon gång, finns förmodligen på svt-play.


Skolfoto idag, färdig om ca en timme.

s__t3080 (MMS)

Skolfoto idag, färdig om ca en timme.