Var inte så snål, våga handla!

Det är inte summan utan det är handlingen som räknas, en av meningarna som går varma i Musikhjälpen i år! Och det stämmer ju, det är inte summan det handlar om när man ska hjälpa andra, utan det är faktiskt själva handlingen.
Om det är några som missat vad Musikhjälpen innebär så är det bara att klicka här.

I år handlar det i alla fall om kampen mot människohandel - Barn är inte till salu! Och 50 kr som är det lägsta du kan bidra med i en låtönskning gör mycket för dessa barn som är utsatta varje dag för denna hemska slavhandel.

Jag har haft många diskussioner med vänner om varför man ska skänka pengar. Vissa tycker det är onödigt och känner att man kan lägga de 50 kr på något annat, så som ett paket cigg. Men vad gör cigaretterna för dig eller någon annan? Ingen nytta egentligen.



Och tänk er om varje människa i Sverige skulle skänka 50 kr var, för det är inte mycket pengar och de flesta har faktiskt råd med 50 kr, vad mycket pengar det skulle bli! Vi är över 9 miljoner invånare i Sverige och då skulle det alltså bli 450 000 000kr! Tänk er vad mycket denna summa skulle göra då ca 200 kr kan få ett barn att få gå i skolan en hel termin.

Musikhjälpen är, i skrivande stund, uppe i 4 082 427 kr och det tycker jag är oerhört starkt med tanke på att det är två dygn kvar av sändningen. Och på två dagar kan vi alla tillsammans göra en ännu större skillnad!

Sluta snåla och våga handla! För vi alla tillsammans kan göra en skillnad! Och vill du göra en skillnad redan nu när du läser det här, så kan du ju sms:a in en önskelåt och det enda du behöver göra är att skriva en summe på 50, 100 eller 200 kr, låt och artist samt motivering till numret 72 999! Och tänk nu inte att du kan ju lyssna på låten på Spotify, so what? Här går pengarna till något vettigt istället!

Kommentarer
Postat av: GUESS WHO?!

- i already did :)

2010-12-17 @ 13:33:13
URL: http://dajeroma.blogg.se/
Postat av: fia

tack!:)



Skulle precis göra ett inlägg om musikhjälpen faktiskt, riktigt jädra bra grej, brukar oftast vara så att allt jason lägger händerna på fungerar fin fint!

2010-12-17 @ 13:34:56
URL: http://josefinefia.blogg.se/
Postat av: MK*

sv: haha tack så mycket, lite bara små pinsamt men hey måste bjuda på sig själv. :D

2010-12-17 @ 14:32:13
URL: http://victoryintro.blogg.se/
Postat av: Amanda

Sv; Tack vad gulligt! kram

2010-12-17 @ 17:46:15
URL: http://amandagibrans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback