Hejdå 2010, välkommen 2011!

Året har varit ett toppenår. Härliga middagar, matlagningsdagar med vänner, fester, fotograferingar m.m.
Har hunnit fylla 20 år, resa utomlands, vara med om en jordbävning, haft matlagningskvällar med fina vänner, roliga fester, en toppensommar. Fått nytt jobb och hunnit få sparken från det också, blivit sambo och mycket mer!

Har med andra ord varit ett händelserikt år. Och det nya året, 2011 ska jag se till att det blir mer händelserikt. Jag ska våga ta för mig mer.

Har alltså varit ett toppenår under 2010, och det ska 2011 också bli!

Gott nytt år på er allesammans!!


















































































Dag 26 – Mina rädslor



Jag vet inte riktigt vad som skrämmer mig mest, att bli lämnad ensam eller att jag inte följer mina drömmar.

Lite svårt...

Hejsan kära bloggläsare!

Verkar ha lite svårt med att komma med något att skriva om här i bloggen. Just nu har det väl inte hänt allt för mycket i mitt liv som är värt att skriva om. Mest tagit det lugnt under julhelgen och sådär. Men idag ska vi fira in ett nytt år, och det blir med middag hos ett par vänner.

Dagens meny kommer bestå av

Varmrätt:
Oxfilé men hasselbackspotatis, grillad sparris, rödvinssås och bearnaiesås (hur stavas det egentligen?)

Efterrätt:
Ljuvligt god och mörk chokladkaka med kaffeglasyr.

Verkar som det blir en trevlig kväll med goda vänner i alla fall, och så hoppas jag på en bra ny början på 2011

Hejhopp!

Nu är jag vaken tillsammans med min älskling som är ledig idag, underbart! Kom hem igårkväll och har, som ni märkt, inte orkat blogga medan jag varit i Södertälje. Av många olika anledningar, men en av dem är att jag velat umgås med min farmor som är väldigt sjuk.

Så nu ska jag väl komplettera listan på något sätt, har ju ett par dagar kvar på den så får väl köra på för de sista dagarna, kommer knappt ihåg vilket ämne jag var på, men bara att kolla upp.

Nu ska jag nog steka lite pannkakor till brunch eller sådär

Upptagen med annat

Nu under julhelgen har jag inte bloggat något alls, och det är för att jag varit upptagen med annat. Tyvärr. Juldagen städade jag i princip hela dagen och förfesten började runt 17-18 med fina tjejer. Hade en riktigt rolig kväll ute och jag är nöjd till tusen.

Igår vaknade jag väl ganska skapligt och sedan plockade jag lite efter förfesten, för att sedan ta mig till södertälje och träffa familjen här. Vi kikade på film och bara umgicks och kvar är jag här nu.

Hade svårt att somna inatt och somnade inte förrän runt tre-tiden, så idag är jag galet trött då jag vaknade runt halv tio också. Saknar min sambo, nu nr jag inte är hemma. Men ska försöka hitta på något i snön idag. Träffa lite gamla vänner, kanske kika in mellandagsrean osv.

Hoppas ni klarar er utan en konstant blogguppdatering och har fullt upp med mellandagsrean ni också!

Puss o kraam

God Jul!



Ville bara säga God Jul till er alla mina kära läsare! Hoppas ni var nöjda med gårdagen och hade det riktigt mysigt! Det hade jag i alla fall och därför blev det ingen uppdatering eller julhälsning igår. Ber om ursäkt för det, men det var ju faktiskt julafton och då har inte jag tid för att blogga eller sitta vid datorn.

Var som sagt jättemysigt igår med mycket mat, skratt och fina stunder, självklart klappar också. Men när det är småbarn med i bilden under julafton så blir det väl att man öppnar julklapparna tidigt, då lillebror inte kunde hålla sig och hade tjatad redan tidigt på morgonen.

Men nu ska jag ta och koka te och börja städa snart, för idag är det juldagen och då vankas fest!

Puss och kram och ha en fortsatt god jul allesammans!

dag 25 - En första

Första dagen jag började på gymnasiet, i en ny stad där jag inte alls kände speciellt många. Var oerhört nervös och var rädd att jag inte skulle hitta varken till aulan eller till min kommande klass, samt klassrum. Skolan var ju som en enda stor labyrint!? Satt för mig själv i den stora aulan medans personen på scenen presenterade skolan och ropade upp våra namn för att vi skulle hamna med rätt klass osv.

När jag tog de första stegen in i klassrummet var jag rädd, nervös och samtidigt väldigt glad. Skulle bli så skönt att börja om på nytt, men faaan vad missanpassad jag kände mig.. Några tjejer längst fram i klassrummet kacklade på som tusan och jag undrade vad det var för några.



Jag satte mig snabbt och hamnade därför också längst fram men på andra sidan klassrummet. Bredvid mig satt en lika tyst tjej och vi presenterade oss för varandra. Lina hette hon och det var den första vännen jag fick i klassen. En av tjejerna som jag tyckte var så jobbig och kacklade så mycket är idag min älskade vän Alice som jag har så enormt kul med.



Tänk vad fördomar gör med oss, och första intryck också. Men jag är glad att jag fick lära känna både Lina och Alice, för idag har vi verkligen grymt kul tillsammans!


Fäääärdig!

Yees, då har jag handlat de sista julklapparna, väntar på den allra sista som skulle ha kommit med posten under veckan men verkar som den uteblivit... Så med lite tur kanske den kommer direkt efter jul och det är ju ändå efter jul som jag behöver just denna julklapp.

Blev två väldigt intressanta böcker till brorsan, kanske tråkigt att ge honom böcker i år igen. Men han gillar att läsa och uppskattade förra årets böcker väldigt mycket!

Nu ska jag bara slå in alla klappar och kanske hitta på ett eller annat julrim, hehe. Hoppas på att bror kommer hem idag också, skulle vara väldigt mysigt att umgås lite med honom.

Nu vidare till julstöket igen!

sista julförberedelserna!

Julafton imorgon, pirrig som jag är, så ska jag fixa de allra sista julklapparna inför morgondagen. Har väl två-tre kvar egentligen, men vet bara vad jag ska köpa till en av dem som är kvar. Kluurigt som tusan det där alltså! Ska i alla fall pyssla lite idag och jag tror nog jag precis, i skrivande stund, kom på vad jag ska köpa till nr 2 också. Blir något egentillverkat.

Bara bror kvar då, vad ska man hitta på till honom? Någon som har förslag på vad man kan ge till sin bror på 19 år som egentligen aldrig vill ha några presenter.

Sedan är det bara tt städa det sista så är jag klar inför imorgon. Ska fota den supergoda chokladkakan jag gjorde igår också.

Vad gör ni dagen innan julafton?

Dag 23 och 24 – Det här får mig att må bättre och gråta

Jag kör med en dubbel idag, de två senaste som jag missat de två sista dagarna! Det här får mig att må bättre och det här får mig att gråta.

Vad som får mig att må bättre är mycket, men att komma på något specifikt sådär är lite svårt. Jag glädjs gärna av det lilla, kan vara små värmande ord eller en kram av min älskling. Eller när man besöker mormor och morfar tillexempel, de två söta människorna får mig att skratta väldigt lätt med sina roliga påhitt och kommentarer. Eller när jag umgås med familjen överhuvudtaget, det får mig att må bättre.

Och det som får mig att gråta då... Hm, jag är väl en väldigt känslosam person, och då menar jag att jag är som en öppen bok när det gäller känslor. Är jag arg så märks det (händer sällan) är jag glad så lyser det, är jag ledsen så märker nog alla det också.

Jag kan gråta av The Green mile men jag gråter också när jag blir sårad på något sätt. Kan till och med gråta när jag hör en fantastisk låt.

Så det är vad som får mig att gråta men också det som får mig att må bra.

Alltid något roligare

Tänk att det alltid finns något roligare att göra än allt det där man måste. Som nu t.ex. så fastnade jag framför datorn när jag egentligen skulle storstäda. Aja, städa lite till och sedan åka och lämna tapetproverna och vidare för att handla lite ingredienser till bakningen ikväll.

Vad hittar ni på idag?

Att göra inför jul



En liten lista vad som händer hos mig de kommande två dagarna, idag blir det väl allt förutom julklappshandling I guess..

Vad har ni för något som ni känner att ni måste göra inför julen?

Natti Natti

Nu säger jag god natt, ska krypa ned i sängen och bli varm. Är fortfarande kall efter att ha varit ute i -19°C. Så God natt till er!

Dag 22 – Det här upprör mig

En dag försent, såklart... Förlåt mig!

Jag är en tjej som sällan faktiskt blir upprörd, jag är oftast glad och vill se saker positivt. Men något som kan göra mig riktigt upprörd är när jag pratar om globala frågor med någon. Det intresserar mig väldigt mycket och jag var väldigt insatt förut, tycker det är synd att jag tappat den glöden jag hade för globala frågor. Men nu tillbaka till ämnet.

Det som gör mig upprörd är när jag har diskussioner med människor som antingen är för själviska för att förstå eller bara helt enkelt inte vill förstå. Som nu under musikhjälpen hade jag en diskussion med en vän som har svårt att förstå att oavsett hur lite eller mycket man skänker så är det handlingen som gör skillnad. (Jag kan förövrigt gärna diskutera det här en hel kväll) Att 50 kr för oss inte är så mycket, men om vi är många som skänker 50 kr kan det bli mycket och det kan bli en hjälp för andra som behöver dem mer. Men när min diskussionskompis istället säger att de 50 kr kan man ju lägga på något som gynnar en själv, t.ex. ett ciggpaket.

Det är alltså när personer inte vill lyssna eller förstå när en annan människa försöker förklara en sak som kan göra mig upprörd.. Eller jag vet inte hur jag ska förklara det på ett bra sätt, men jag hoppas i alla fall att ni förstår. :-)

- här har ni listan -

Ångest för kylan ute

Ordet ångest är framm igen, men av en mindre betydelse.. Känner mest att det ska bli väldigt jobbigt att lämna iväg bilen på älsklingens jobb, för att sedan gå därifrån till andra sidan stan för att gå på modevisning. Har redan varit ute och sprungit idag och då var det så jäääävla kallt att jag helst av allt inte vill gå ut igen. Men kan bli kul, så vad gör man inte?

Okeej, andas ytterligare tre gånger , sätta på sig extra varma kläder och snart är det dags att ut och knata. Önska mig lycka till i kylan och att jag inte halkar i en snöhög och blir fast där ;-)

Stackars bilen!

Finns två bilar på våran gata som det kommer bli problem för när de väl ska användas. De har nog stått här sedan snön kom, och nu ser man dem inte alls. Sådär ser i alla fall den ena bilen ut, jaa om ni lyckas se den förstås!




Sushi-oskulden

Idag blev det en sushilunch med min kära vän Lina. Hon hade aldrig ätit sushi förut och ville göra det med mig första gången, känner mig hedrar haha! Gott och mycket trevligt var det, och jag vet inte riktigt om allt gick hem hos Lina, men förhoppningsvis kan det bli fler gånger i alla fall!




Härliga honungsmarinerade revbensspjäll



Igår hade vi en liten försmak av julen hemma i lägenheten då jag tillagade honungsmarinerade revbensspjäll. Blev supergott och är hur enkelt som helst! Vi hade tjocka revbensspjäll som jag lät marineras under natten och sedan grillade jag dem i ugnen i ca en timme.

Kanske förstörde själva revbensspjällen med de där knapriga "pommes fritsen" men det var ändå supergott tillsammans!

Godmorgon :)

Då var man uppe tidigt idag, vaknade egentligen tidigare än kl. 9 och hade svårt att somna om där runt kl. 6.. Men nu är jag uppe helt och stressen har börjat springa sig på mig. Känns inte bra. Ska iväg och gymma nu med Cissi, och hon är redan där men jag kommer inte hemifrån än, känns stressigt!

Sedan hem och lämna grejer för att ta en sushilunch med Lina, häärligt som tusan! Och runt 16-17 ska jag vara på Öster för modefotografering. Där emellan ska jag hinna redigera foton och fixa i lägenheten. Baah, stressa stressa stressa.... hur göra nu?

Aja, bara att ta tre djupa andetag och sedan köra igenom dagen i lugn takt. Jag fixar det.

Snökaos och bilåkande

Varit på stan med mami för att kolla tapeter, svänga förbi mormor och morfar, handla, göra stan och bara ha en skön och rolig dag tillsammans.

Blev dock mycket bilåkande då man irrande runt i en snöfylld stad där himlen fortsatte att spy ut mer snö, bokstavligen talat.




Mormors fina små minitomtar


Lunch på Sandy's med mamsen




Gick knappt att gå utomhus idag, vi halkade bara runt och såg andra drutta på rumpen också.

Snökaos ute och jag och mamma är ute på äv...

s__t3144 (MMS)

Snökaos ute och jag och mamma är ute på äventyr i stan. Kollar Tapeter och ska förbi mormor o morfar. Lunch på stan får vi se om det blir också. :)


We only said goodbye with words



Dagens musikfavorit för bli supersköna Amy Winehouse, avgudar hennes röst och hennes musikstil!

dag 21 - Ett annat ögonblick

Jag var glad, eller kanske mer lycklig, när jag stod där på dansgolvet och rörde på höfterna och vevade med armarna. Ljusen blinkade, laserstrålarna flög kring mig och mina vänninor. Vi ägde dansgolvet! Jag kunde höra rökmaskinerna pysa ovanför mig och när röken några sekunder senare skingrat ser jag två ögon som ser på mig med en intensiv blick. Vi börjar dansa och fortsatte dansa så hela natten, tätt emot varandra, våra kroppar som stötte i varandra när höfterna följde rytmen. Båda kropparna blev till en när de flöt ihop med vågorna från musiken.

Jag kanske ser dessa bilder i huvudet för att jag var aningen full när detta hände. Och jag tänkte aldrig att jag skulle flyta ihop med denna människa så bra som jag har gjort. Finns ingen annan som kan göra mig lycklig på samma sätt som min älskling - och det här är min version av hur vi träffades, ett underbart ögonblick som förändrade mitt liv. <3

Ny design, som jag äntligen är nöjd med!

Hej hopp!!

Nu har jag pillat med en helt ny och egen design. Är mycket mer nöjd med denna, då det känns mer som jag. Enkel, stilren, schysst stor text och stora foton kommer det bli. Perfekt för en fotoblogg va?

Lite småpill kvar, så som ikoner och länkar osv. Men det kommer senare idag, för nu ska jag iväg på en fotografering!

Ha det fint allesammans.

(Tryck på F5 om ni inte kan se den nya designen ordentligt!)

Kycklingsouvlaki, tzatziki



Igår överträffade jag mig själn ännu en gång i matlagning. Jag gjorde hemmagjord kycklingsouvlaki med klyftpotatis och självklart gjorde jag tzatzikin själv också! Hur gott som helst och hur enkelt som helst. Gjorde egen marinad till kycklingen också så den fick ligga och gona in sig i medan jag fixade med allt annat.

Om jag minns rätt så hade jag i det här i marinaden:
Olja
soja
grillkrydda
salt
finhackad vitlök
liiite ingefära
"American steak"-krydda


Pepparkaksdag!



















haft en mysig dag på landet hemma hos mamma och familj. Tänd brasa, pepparkaksbak och många skratt. Nu väntar jag på 6 kg julskinka till julafton, OMNOMNOM!

Dag 20 – Den här månaden

December - en av de vackraste månaderna tycker jag! Det är ljus i nästan allas fönster, det är mycket snö och stora snöflingor som trillar från himlen. Och vad har jag gjort denna månad?























Har äntligen kommit igång med träningen och tränat en hel del denna månad, dock blivit sjuk så haft ett uppehåll på en vecka. Fotat bebisar, mig själv, bilar och själv blivit fotograferad. Myst och njutit med vänner och min älskling, hälsat på familjen. Varit i Norrköping osv.

Lyssnat en hel vecka på radio, nästan 24/7 och bidragit med pengar till musikhjälpen, som avslutade sin vecka med över 12 miljoner!!

Men framförallt ätit supergod mat! Jag älskar maat

Julförberedelser och mys

Jag och lillebror har gett oss på en svår uppgift, är väl snarare jag då han tröttnade ganska snabbt på att hjälpa till. Vi ska inte bygga ett pepparkakshus, utan något mycket mycket bättre! Kan ni gissa vad det blir för något? Kommer självklart vara gjort i pepparkaksdeg, så gissa gissa gissa!

Har lite Julmys hemma hos mamma också, bakat massa pepparkakor hittills, ätit alldeles för mycket pepparkaksdeg känner jag nu också. aaj min mage!. Och snart ska vi nog koka knäck och äta lite lunch. Myspysigt!

Och gissa vad vi ska göra för skapelse!!  Den som gissar rätt kanske får ett litet pris i form av en länkning skulle vi ju kunna säga. :-)

Dags att baka pepparkakor hemma hos mamma ...

s__t3142 (MMS)

Dags att baka pepparkakor hemma hos mamma med en gnällig lillebror.


God morgon alla snyggingar

Nu ska jag alldeles strax köra iväg älsklingen till jobbet för att sedan ha bilen resten av dagen. Blir att hämta en julklapp på stan och sedan vidare ut till landet och mamma + familj för att julstöka lite. Ska se till att vi bygger ett pepparkakshus också, hähä. ;-)

Vad som händer mer idag får vi se, känner för en riktig myyshelg då kroppen värker.

Puss och kram på er allesammans.

Dag 19 – Detta ångrar jag

Jag har en tanke att ångra sig så lite som möjligt. Visst kanske man ångrar sig, men tillslut tänker jag att det är bättre att man lär sig av sina misstag. Saker går upp och saker går ned, och när man står för sitt val så kanske det inte blev som man trott. Och då är det bättre att kanske gå vidare än att stanna upp för att stå och trampa i något man ångrar.

En fin vän!



Alice har ännu en gång gjort min dag. Har varit butter hela dagen och bara kännt mig allmänt låg. Men nu med lite planer och lite prat så mår jag genast mycket bättre. Känns skönt och jag längtar tills hon kommer hem idag.

Hej, det är jag som är Butter i de sju dvärgarna!

Idag känner jag mig lite butter, kanske för att planerna inte blev som det var tänkt. Kanske för att min tanke bakom det hela var en fin och bra tanke, för att göra bl.a. mina vänner glada. Men sedan när saker och ting inte går igenom blir jag lite ledsen. För det är inte alltid så kul när man försöker hitta på roliga saker, speciellt när man hela tiden hör att det aldrig finns något att göra i lilla Nyköping. Och när man kommer med idéer duger inte det heller, så jag blir lite trött, och jag känner mig butter just nu.

Känner mig nästan instängd hemma, har ingen bil idag men har ändå ingenstans att ta vägen just nu. Funderar på att gå förbi ner på stan för att hämta julklappen som är klar. Men har samtidigt ingen ork.. det är extremt grått och tråkigt ute så det kanske också är en anledning till min butterhet..

Usch fy och blää för det, kanske dags att göra något vettigt som att rensa ur mina kläder i garderoben, slipa lite väggar, städa och tänka ut något att äta till kvällen..

Var inte så snål, våga handla!

Det är inte summan utan det är handlingen som räknas, en av meningarna som går varma i Musikhjälpen i år! Och det stämmer ju, det är inte summan det handlar om när man ska hjälpa andra, utan det är faktiskt själva handlingen.
Om det är några som missat vad Musikhjälpen innebär så är det bara att klicka här.

I år handlar det i alla fall om kampen mot människohandel - Barn är inte till salu! Och 50 kr som är det lägsta du kan bidra med i en låtönskning gör mycket för dessa barn som är utsatta varje dag för denna hemska slavhandel.

Jag har haft många diskussioner med vänner om varför man ska skänka pengar. Vissa tycker det är onödigt och känner att man kan lägga de 50 kr på något annat, så som ett paket cigg. Men vad gör cigaretterna för dig eller någon annan? Ingen nytta egentligen.



Och tänk er om varje människa i Sverige skulle skänka 50 kr var, för det är inte mycket pengar och de flesta har faktiskt råd med 50 kr, vad mycket pengar det skulle bli! Vi är över 9 miljoner invånare i Sverige och då skulle det alltså bli 450 000 000kr! Tänk er vad mycket denna summa skulle göra då ca 200 kr kan få ett barn att få gå i skolan en hel termin.

Musikhjälpen är, i skrivande stund, uppe i 4 082 427 kr och det tycker jag är oerhört starkt med tanke på att det är två dygn kvar av sändningen. Och på två dagar kan vi alla tillsammans göra en ännu större skillnad!

Sluta snåla och våga handla! För vi alla tillsammans kan göra en skillnad! Och vill du göra en skillnad redan nu när du läser det här, så kan du ju sms:a in en önskelåt och det enda du behöver göra är att skriva en summe på 50, 100 eller 200 kr, låt och artist samt motivering till numret 72 999! Och tänk nu inte att du kan ju lyssna på låten på Spotify, so what? Här går pengarna till något vettigt istället!

Inte som planerat, som vanligt..

Jahopp, då blev dagen inte riktigt som planerat då. Ännu en gång. Lite trist, men vad gör man när det inte går som man vill att det ska gå? Är bara att boka om och ta sig upp till Stockholm en annan dag nästa vecka eller under mellandagarna. Oavsett när det blir så kommer det bli kul!.

Så idag verkar det bli en alldeles för seg hemmadag. Vill träna men förkylningen sitter fortfarande i, men borde kunna träna lite i helgen i alla fall. Och vad som händer ikväll har jag inte heller en aning om. Kan fixa lite träning i armarna under dagen i alla fall och slipa klart det sista i sovrummet, för sedan är det ju bara tapetseringen kvar!

Kanske hinner innan jul ändå?

Dag 18 - Min favoritfödelsedag

Varför välja en födelsedag när alla mina födelsedagar har varit meningsfulla på sitt lilla vis? Jag tycker om födelsedagar, för man träffas och myser på ett helt annat sätt än "vanliga" dagar.

- Här är listan -

17-19 December


Ingen fotografering men jag bjuder på en...

Blir ingen fotografering nu under eftermiddagen, känner mig inte alls kry och det värler i hela kroppen idag. Fota bilarna imorse gick inte allt för bra då jag helst hade krypit ned i soffan under en filt med en stor kopp te. Usch och blä för att vara såhär förkyld!!



Men imorgon blir det i alla fall Stockholm och en annan fotografering, känns bra. Och fotograferingen jag skulle ha haft idag skjuter vi upp till antingen helgen eller nästa vecka. Blir nog hur bra som helst.

Och eftersom jag missade dagens fotografering, så bjuder jag på en bild från den förra jag var på.

sova lite längre?

Oj vad jag skulle vilja sova någon timme till, bredvid älsklingen som för en gångsskull är ledig dag. Aja, bara att kliva upp för att jobba. Är ju hur mycket snö som helst ute och det bara fortsätter att snöa också..

Idag blir det som sagt jobb under förmiddagen, fota bilar som vanligt nu när det är torsdag. Sedan hem och mysa lite för att under eftermiddagen bli fotograferad tror jag nog. Kul kul och en spännande idé!

Dag 17 - Mitt favoritminne










15 december


But i wanna touch, and i wanna kiss

modell: jag, foto: Lena Carmesten

Dag 16 – Min första kyss

Min första kyss finns på bildbevis, Jag och min allra första barndomsvän.
Inte många år kan vi ha varit, men det var min första kyss.

två charmtroll och jag kommer få sittsår

Suttit och redigerat foton mer än halva dagen, har ett par kvar men inte många! Mitt mål är att skicka in allt ikväll så jag hinner få dem och skicka iväg dem innan jul. Det kommer ju förmodligen bli julklappar. Och fina sådana också!

Här har ni två söta små charmtroll som var riktigt roliga att fota. De skrattade och sprattlade och verkade ha det allmänt roligt, haha.

Jag är supernöjd!
Sååå Kommentera!! Vad tycker NI?









Redigering pågår...

Oufh vad mycket det är att redigera, många många bilder. Minst tio bilder per familj ockås, för att kunna fixa och trixa innan jul. Idag har jag redigerat.... ett par bilder och har många kvar. Måste se till att hinna skicka in fotona för framkallning idag, så det är mycket som ska göras. Sedan vill jag ha en ny och ordentlig bloggdesign, stilrenare än denna jag har nu! Headern är i alla fall klar, ska bara koda ihop alltsammans.

Nuu fortsätta jobba!

Lucia i kyrkan



Var och såg ett Luciaframträdande igår i kyrkan, är inte så förtjust att gå i kyrkan men Lucia är ju så mysigt med fin musik, vackert ljus osv. Fast vissa var ju mer eller mindre roade där och tyckte att facebook var mer intressant.

en babyboom och en fråga





Känns som det kommer bli många babyfoton framöver, fotade ju totalt 8 barn igår. Så det får ni leva med, haha.

En annan sak också! Vad är ni sugna på att läsa om i min blogg? Skriv skriv skriv!!

Supernöjd!



Fick precis fotona som togs när jag och älsklingen var i Linköping för ett par veckor sedan. Längtat som tusan efter dem och här är en klar favorit!

Dag 15 - Mina Drömmar

Det är stora drömmar, för drömmar ska man ha tycker jag. Det är drömmar som gör att man oftast orkar kämpa till något, bevisa att kämpandet i längden kan ge resultat.

Jag har stora drömmar, de kan vara stora för mig personligen men ses som mindre i andras ögon. En av mina största drömmar är att åka iväg som volontär till ett annat land, eller bara åka runt i Latinamerika, stöta på olika kulturer, utbyta erfarenheter och träffa nya människor.

DET är vad jag drömmer om

Musikhjälpen 2010



Äntligen är veckan här som jag varje år längtar efter. Idag, om ca 30 minuter drar Musikhjälpen ännu en gång igång igen! (Konstig mening det blev där va?) I år kan man skänka pengar och stödja Kampen mot människohandel! Hur intressant som helst tycker jag, och jag lyssnar i princip jämt på p3 under musikhjälpen, så fort jag har tillgång till radio.

Kääärlek på det!

En söt liten filur








Söt bild från dagens fotografering, en liten plutt som tycker att hans favoritleksak är himla gosig.

Svartvit eller färg, vad säger ni?

Dags för redigering då

Och nu till kanske det tråkigaste med fotograferingarna - redigeringarna. Men det kan bli kul, har ju så många underbara foton att jag spricker av längtan till att se det färdiga resultatet! Kommer bli bra, bra, bra! Aja, måste sätta igång nu så jag blir klar med fotona imorgon.

Tjingeling allesammans!

Fotograferingar

Uppe sjukt tidigt, tidigare än tuppen. ;-) Ska alldeles strax köra Tommy till jobbet och sedan åker jag iväg för fotografering . Blir en hel del idag och vad får ni sesrnare :)

Dag 14 - Det här har jag på mig idag



Det är söndag och söndagar ska vara slappt. Så har vandrat runt i mina nya och supersköna strumpor från Cubus, för 149 kr. Skitsöta hotpants från New Yorker, 49 kr. Och sedan ett basic-linna från H&M. Soft och skönt, som det ska vara en söndag.

Dag 13 - Den här veckan

Måndag: Då blev det gym, jobbcoaching, och en liten runda på stan. Sedan städade jag hemma och fixade.







Tisdag: Inställd fotografering, tog en liten biltur och fotograferade själv, stanmed Dalle och Terror. Sedan pysslade ihop lite julmys hemma.

Onsdag: Hade jag och älsklingen en underbar sovmorgon och tog det lugnt hela dagen, förutom när han var iväg och jobbade ett tag. Drog och kollade på film med ett par vänner senare under kvällen.



Torsdag: Bilfotograferingen som vanligt, sedan tog vi oss en tur till Norrköping, jag och älsklingen. I hopp om att hitta julklappar.





Fredag: Var hos tandläkaren på morgonen, gymmade under eftermiddagen, gjorde fint hemma och lagade en dundermiddag! Senare på kvällen var det fest för hela slanten.

Lördag: Gjorde jag inget vettigt alls, bara myste och tog hand om mig själv. Senare umgicks jag med Viktor och lirade lite spel tills det var dags att hämta älsklingen.

Söndag: Idag är idag, och vad som händer, who knows?

Dag 12 - I min väska



Detta är vad som finns i min väska, inte mycket saker egentligen. Sedan är det plus kameran, men måste ju fota med något ;-)

Glasögon, almanacka, reflex jag fick på en kurs, pennor, tuggummi (alltid ett paket iaf), läppstift och läppglans, minneskort till kameran, fjärrutlösare, hårnålar, viktiga papper och kvitton, sedan självklart min plånbok (som just nu ligger någon annanstans. )

dag 11 - Mina syskon

Jag måste ha två av världens bästa bröder. De är bäst på helt olika sätt och ingen skulle kunna ta deras plats i mitt hjärta. Visst kan de vara retsamma, bråkiga och jobbiga ibland, men vilket syskon är egentligen inte det? Syskonkärlek kallas det har jag hört!



Vill först och främst gratta min första lillebror som idag fyller 19 år. Oj oj oj vad tiden går fort och vad mycket vi varit med om tillsammans, Alexander! Jordbävningar, föräldrar som skiljer sig, världsresor, m.m. Både jobbiga och roliga saker. Har alltid kul med brorsan och vi är mer lika varandra än vad vi kanske vill vara ibland.



Sedan har vi sladdisen som är 13 år yngre än mig. Får mig att känna mig lite äldre. Lillpojken som är så otroligt smart, ändå bara 7 år. Han kommer kunna bli något stort och vackert en dag, det är han iof redan. Men med den hjärnan så kommer han kunna göra vad han vill!

Älskar er båda två, mina älskade bröder.

Julklappar klara?

Wiiho, precis varit och hämtat älsklingens julklapp på posten. Wiiiho, tror verkligen han kommer bli glad för den där! Är så sugen på att ge honom julklappen att jag vill ge den till honom nu, nu, nu.. Men det är ju i alla fall två veckor kvar till jul, tusan också.

Halkat efter lite

har visst halkat efter lite med listan, skulle ha skrivit om mina syskon igår men det hanns inte riktigt med, så får göra det idag tillsammans med att jag även ska skriva om vad jag har i min väska.

Men först blir det tandläkaren och det skulle inte förvåna mig om jag har hål NU när jag är 20 och ska börja betala, vore väl typiskt?

Tv-spelsnörd!



Det är jag det, nördig som tusan och många killar brukar bli förvånade över att jag gillar tv-spel så pass mycket. Och idag köpte jag och älsklingen hem två spel - Mirror's Edge och Street Homecourt. Mirror's edge är ett spel som ingår i genren - Action, First-person och Adventure. Alltså ett äventyrsspel, det andra är ett streetbasket spel. Just the way I like it. Så nu sitter jag hemma i soffan, med myskläder och nördar lite Mirror's Edge!

Hej så läänge!

Ja jag skulle ju inte säga nej till en ege...

s__t3137 (MMS)

Ja jag skulle ju inte säga nej till en egen bil i alla fall.


Moorning

God morgon allesammans! Hoppas ni haft en fin godnatt sömn!

Nu är det dags för mig att göra mig iordning, för att sedan åka iväg och fota åt BMW igen. Hoppas på lite bilar idag, för jag vill till Norrköping snabbt med min älskling, haha. Men nu kanske det är dags att göra sig iordning. Hade varit skönt med lite sovmorgon... Får ta det till helgen!

Dags för ett godnatt

Nu är det dags för mig att säga god natt. Imorgon blir det jobb på förmiddagen, hoppas på att jag slutar tidigt. Och sedan åker jag och min älskade sambo till Norrköping för lite julklappsshopping förhoppningsvis. Gaah, vet inte vad jag ska köpa! Något lär jag hitta.

Sov gott och dröm sött allesammans!

Dag 10 - Det här hade jag på mig idag



Haft en skön och seg hemmadag idag, tagit det lugnt och sådär med älskling. Och här är en liten illustration av vad jag hade på mig idag. Ett enkelt svart linne och jeansleggings ska det vara!

-            Här har ni listan -

He Just Says, Let It Snow




Filmtajm!



Nu är det dags för filmmys, fint en lill-lördag!

Galen tårta nr 2!



Ännu en gång harj ag kollat på hemmfruskanalen och idag har jag sett en galen tårta som förestället Fenixfågeln!

Cissi, en vacker vän





När vi tog dessa bilder hade vi hoppats på att det funnits snö, men tyvärr. Så då är det bara att ändra lite i idén och här är resultatet. Får ta och bli en snöfotografering snart då!

Dag 9 - Min dag

















- Listan -

En morgon i ett vinterland




Inte riktigt som jag tänkt mig

Dagens lilla morgonäventyr blev inte riktigt som jag tänkt mig, därför skjuter vi upp det till på måndag istället och hoppas att allt ska funka som det ska då istället! Sparar info tills dess!

Men nu sitter jag här i min ensamhet i lägenheten, känner mig lite sådär översocial och glad idag så jag måste ta och hitta på något. Ska bara äta upp min miso-soppa till lunch och sedan bege mig ned mot stan för att möta upp två vänner.

Vad hittar ni på en dag som denna?

Upp upp och iväääg!

Nu är det dags att åka och hämta lite grejer och sedan är det dags för en grej, wiiho! Skriver mer när jag kommer hem ;-)

dag 8 - Min Tro

Las Cosas pasan por algo - Allt händer av en anledning. Något jag står fast vid dagligen, det är det jag tror på för att kunna kämpa vidare under mina sämre dagar. Tro behöver ju absolut inte handla om andliga och religiösa ting, utan för mig handlar det främst om att hålla fast vid något man själv vill tro på för att kunna hålla huvudet högt. Kunna leva sitt liv och kämpa sig igenom det tuffa och det som inte funkar som man vill att det ska.

Jag har väl varit med om en del i mitt liv men det var efter Chileresan som jag började tänka mer och mer på mitt motto - min tro. Efter de händelser som var där har jag insett att saker faktiskt händer av en anledning. Men vad hade hänt om jag valt annorlunda? För jobbigt och svårt att tänka så egentligen. Lite dumt kanske, då man egentligen aldrig kan få svar på det? Det är viktigt att tänka på nutiden, inte fördjupa sig allt för mycket i det förflutna och välkomna framtiden!

( Och för er som missat, här är listan )

Ett tänkvärt inlägg

Fick en kommentar av min älskade papi efter att jag skrivit om ögonblicket med jordbävningen i Chile. En kommentar som greppade tag om mitt hjärta direkt och det var nära att tårarna kom. Tänkvärt, sant och något man inte ska glömma!


En flickfotografs bekännelser

Jag är riktigt sugen på att läsa Bingo Rimérs bok - En Flickfotografs Bekännelser. Oavsett vad folk tycker om honom och vad han har gjort så gillar jag honom. Han verkar vara jävligt soft och hans foton då! Grym är han! Och efter att ha lyssnar på Morgonpasset i p3 nu, så blir jag mer sugen på att läsa boken, då han var med i radion nu på morgonen.



Så nu fyller jag på listan med denna bok!

En lunch för bara 30 kr!



Åt ute idag, eller jag köpte rättare sagt hem mat idag. I ett litet gatukök med thaimat, rätt gott och jag är supermätt nu. Allt jag betalade var 30 kr för tre stora vårrullar och rätt lagom med ris. Inte sådär som det brukar vara, att man får överflödigt med mat och inte ens orkar hälften för det dubbla priset.

Nu ska jag pyssla och städa!

Gymmet - Möte - sedan då?

Nu har jag varit på gymmet hela morgonen, började vid åtta och körde på i en timme. Kommer vara helt slut i mage och rygg sedan, haha. Men det känns skönt! Ska åka iväg till min nya arbetscoach också. Se hur det är, aldrig haft någon tidigare och nu är jag verkligen sugen på jobb! Trött på att sitta hemma hela dagarna. I och för sig så gör jag inte det heller, då jag alltid har något nytt på g.

Tänkte väl fixa lite pyssel och sådär senare också, efter mötet. Handla lite smågrejer och sedan sätta igång! Storstäda också, då det blivit vääldigt stökigt efter helgen. Tråk tråk.

Men imorgon händer det roliga saker! jiippi!

Got to go now
, ha det så fint allesammans!

Dag 7 - Min bästa vän



Min bästa vän skulle jag kunna säga även är min stora syster. Eller jag vill kalla henne stora syster. Lottis, hon är ett par år äldre än mig och har alltid funnits hos mig sedan födseln. Men det var inte under min födsel som hon kom till familjen, utan det var långt tidigare - så hon har varit en av familjen länge.

Lottis är den personen som alltid har ställt upp, funnits där för mig, jag kan prata med henne om allt, hon lyssnar och förstår. Vi har rest till Chile tillsammans, där vi fick uppleva ett helt nytt land för första gången tillsammans.

Så tack så enormt mycket, Lottis, för att du alltid finns där hos mig. För att du alltid förstår. Älskar dig syster!

- Dag 7, min bästa vän -

Kroppen gör ont idag

Idag känns det som att varken huvudet eller kroppen riktigt är med mig. Hela ryggen, nacken och axlar värker och känner att jag behöver knådas om ordentligt. Får flörta lite med älsklingen om en massage senare ikväll kanske, haha. Huvudet är segt också och dagens arbetsdag har gått riktigt segt, känns som jag jobbat i en evighet och har fortfarande tre timmar kvar.

Vad som händer ikväll har jag ingen aning om, förhoppningsvis bara en lugn och skön hemmakväll med god mat! Nästa helg kommer min efterlängtade vän Alice hem också, då blir det vin och pysselkväll kanske! Myys pys <3

Kanske ska återgå till jobbet nu då, rasten är väl snart slut.
Kraam kram på er allesammans!

Dag 6 - Ett ögonblick

Jag gjorde lite ändringar i min lista då jag har jobbat hela dagen, kände att det inte var allt för kul för er att veta exakt vad min dag. Så ni får istället veta om ett galet ögonblick i mitt liv. Dag 6 - ett ögonblick

Mitt uppe i en god nattsömn börjar mina drömmar helt plötsligt skaka, hela världen skakade hos mig och jag vaknar upp och inser att det faktiskt är min säng som skakar. Den skakar enormt mycket och hela huset skakar. Helt plötsligt i mörket hör jag pappas röst som säger åt oss att vara lugna. Om det fortsätter måste vi springa ut till trädgården. Ganska snart har det slutat skaka och vi tror att det inte var så farligt och somnar därför om igen.

Tre timmar senare vaknar vi, efter ett antal samtal på pappas mobil. Alltid samma fråga - "Hur är det med er?". Vi som inte förstod så mycket svarade alltid destamma - "Vi mår bra, själva då?". Det var lite konstigt att så pass många ur släkten helt plötsligt ringer runt kl. 7 på morgonen. När jag vaknar nästa gång är tv:n igång, pappa sitter i sängen med telefonen i handen och ser ut att vara helt inne i programmet som visas.

"Det har varit en jordbävning här i Chile, en sjua på skalan. Det var därför alla ringde imorse..."


Jag minns inte vad min reaktion var, men jag vet vad en av mina första tankar var. Jag måste ringa hem till Sverige! Jag måste berätta att vi faktiskt mår bra, för jag visste på ett sätt att detta skulle sändas i Sverige.

De två kommande veckorna i Chile bestod av en viss oro, spänningar och jordskalv dygnet runt. Och i efterhand har jag drömt mardrömmar om det och kan fortfarande ibland drömma mardrömmar.

Får man utöka sin önskelista?

Kommer hela tiden på saker jag önskar mig, och det kanske blir mer man önskar sig nu också då jag inte har råd med så mycket för tillfället. Högst på listan står i alla fall ett jobb, så ni arbetsgivare som kanske råkar se det här - jag är väldigt sugen på ett jobb! Jag är öppen och spontan och tycker det är kul med olika typer av kundservice.

Haha nej nej, nu ska inte detta bli ett personligt brev.

Men bara för att jag skriver detta kommer jag inte ihåg vad det var mer för något som jag hade önskat mig, tusan då. haha. Mammas sambo tyckte i alla fall att jag hade "för stora" önskningar på årets lista, haha. Men vad gör man när man flyttat hemifrån och behöver lite saker till hushållet? Det är väl meningen att man ska skriva det man önskar sig ;-)

Blir inte mycket bloggande idag

Idag blir det inte mycket jobb, ska alldeles strax åka iväg och jobba. Efter jobbet ska vi på husfest hos Cissi som precis flyttat till hus. Häärligt!

Dags att göra sig iordning

Spelkväll, javisst!

Nu blir det spelkväll med Tommy, Dalle och min älskade brooor. Tekken 6 lirar vi idag och hittills har min bror lyckats spöa mig och Tommy.

Dag 5 - Vad är Kärlek?

Världens bästa känsla, när det pirrar i hela kroppen bara av tanken på kärleken eller personen jag delar kärleken med. Pulsen slår snabbare, händerna blir varma och jag känner hur det bara spritter i kroppen på mig. Jag är kär! I en kille som fastnade i mina ögon på dansgolvet för över ett år sedan.

Men hur ska jag förklara för er vad kärlek är för mig? Och ska jag bara beskriva vad kärlek är eller ska jag skriva om min kärlek till Tommy?



Ialla fall, kärlek för mig behöver inte betyda kärlek som i att vara tillsammans med en partner, utan kärleken kan man dela på många olika nivåer. För mig handlar det om att känna sig trygg med en person, familjemedlem, en vän eller ens partner. Trygghet är så oerhört viktigt i kärleken, för när man väl känner sig trygg med någon det är också då man vågar öppna upp sig för en annan person. Man vågar berätta allt utan att skämmas och man är tillsammans med personen oavsett vad man har för bagage. Man accepterar varandra och kommunicerar. För kommunikation är något utav det viktigaste för att samspelet mellan människor ska funka, och därför lika viktigt i kärlek.

Men kärlek är också allt det där som händer i kroppen när man känner kärlek. Hur mungiporna drar sig uppåt utan att man tänker på det. Eller hur jag blir alldeles varm och gosig bara jag tänker på min sambo. Att jag fortfarande kan bli lika pirrig när jag vet att han är på väg hem från jobbet, som jag blev för ett år sedan när jag var nykär.

Kärleken är nog ganska svår att beskriva med ord, eftersom alla känner så olika! Men jag hoppas ni förstår på ett ungefär hur jag menar och vad jag känner.

Oj oj, vilken dag

Det blev inget gym för mig imorse, istället hade jag snö- och bilkaos. Usch alltså vad jag kommer bli duktig på att köra bil efter den här vintern... Lärorikt minst sagt! Hände dock mindre roliga saker när jag var ute på vägarna. Bl a så blev jag och maami påkörda bakifrån när vi var påväg ut i en rondell, snubben bakom kunde inte bromsa och bara gled rakt in i oss. Men det gick bra, det gick så fort och ingen av oss uppfattade riktigt vad som hade hänt. Tur med bilen också då det bara blev en liiiten liten repa!

Sedan har jag bara legat hemma i soffan och faktiskt inte gjort ett dugg! Spelat lite på datorn, kollat fem avsnitt av Gossip Girl från säsong tre (Gaalet spännande och mother fucking drama) och nu håller jag på med maten. Idag får det bli något jag aldrig provat på att laga förut, nämligen gryta!

Och snart snart kommer min älskade Mr T hem också, pirrar i magen på mig!

Ännu en bloggdesign

Nu fick det bli en ny, som jag själv tycker passar mig mer, det enda tråkiga är att det inte finns någon riktig header, men ska försöka fixa det hade jag tänkt :-)

Ny design!


Jahopp då var det en ny design då, vet inte om jag är nöjd med den.. för på något sätt känns det inte riktigt som om det är så mycket "jag". Känns lite för flickig och sådär, men jaa jag får se. Kanske blir mer nöjd med den i framtiden. Är förövrigt inte jag som gjort designen. Har tappat lite motivation till att göra egna designer och minns inte allt. Så denna får duga undertiden. :-)


Gymmet, nu!

Nu har jag suttit och chillat för länge hemma, nu är det dags att dra sig till gymmet! Hej och hå, nu kör vi!

Dag 4 – Det här åt jag idag

Tyvärr har jag ingen bild på dagens maträtt, men ni får nöja er med en bild på något annat smaskigt!

Idag blev det en enkel och god kycklingsallad, eller snarare kyckling som serverades med sallad, en god hemmagjord dressing och vitlöksbaguette. muums muums.



Till lunch åt jag i och försig lasagnen som blev över från igår, också riiiktigt gott! Och om ni vill veta allt jag ätit så.. uhm, fick det bli flingor till frukost och lite popcorn nu på kvällen, även ett par bitar knäck och lite tårta. Tårtan fick jag när jag var hemma hos Michelle som fyller år idag. Treevligt!

Burlesque, so hot!



Jag är inte den som riktigt avgudar Christina Aguilera och jag gillar inte Cher, meeen.. Jag älskar musik, dans, stay ups och fjädrar! OCh jag är så otroligt sugen på att se den nya filmen Burlesque som går i usa. Någon som vill ha en tjejkväll, med vin, god mat och kolla på en film som verkar sexig, fartfylld och massor med musik?

Vad ska jag hitta på nu då?

s__t3134 (MMS)

Vad ska jag hitta på nu då?


Kalas och fotografering

Under förmiddagen har jag jobbat och fotat bilar i vanlig ordning varje torsdag. Och nu ska jag alldeles strax ta mig förbi Lottis och fota lite blommor, sedan blir det födelsedagskalas i Oxelösund, trevlans trevlans!

Men nu måste jag åka vidare.
Ha en trevlig dag allesammans!

Bloody with Dexter


bildkälla

Nu kryper vi ned under filtar i den sköna soffan och kollar på dexter.

Dag 3 - Mina föräldrar

Känns som att det här kan bli ett lätt ämne, eller kanske svårt? Det svåra är väl att hålla det på en läsvärd nivå, för jag känner att jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om mina älskade föräldrar.

Mina föräldrar skildes när jag var rätt liten, och i många år hade jag och min bror en svår tid som skilsmässobarn. Idag lever vi med det som om det alltid varit så och jag skulle aldrig kunna tänka mig se mina föräldrar tillsammans igen. Jag skulle för den delen inte vilja se dem tillsammans igen, för de lever varsitt liv med nya erfarenheter och nya livsval. Pappa bor kvar i Södertälje och har även en lägenhet i hemlandet Chile och mamma bor nu ute på landet utanför Nyköping med sin nye man och deras gemensamma barn, Gustav. Min andre och föreste bror bor även han kvar i Södertälje men honom ska jag inte skriva om idag.

Något som jag står för och alltid har gjort är att jag älskar mina föräldrar och jag har Aldrig kännt att de skämt ut mig. Oavsett vad det är för tokigheter de hittar på och oavsett hur många av mina vänner det är som sagt att mina föräldrar är pinsamma så har jag aldrig skämts över dem. Och när jag tänker efter så har jag nog aldrig haft en vän som tyckt att de varit pinsamma, utan snarare tvärtom - Coola!

De har hjälpt mig genom mycket och under vissa perioder har jag varit utan någon av mina föräldrar. Men jag har alltid känt att de funnits där för mig och stöttat mig genom alla svårigheter och upplevelser i mitt liv. Även fast jag vissa gånger upplevt deras uppfostran gentemot mig och min bror som orättvis.



Men ni ska veta, älskade mamma och pappa, att jag älskar er så enormt mycket och denna kärlek till familjen som ni lärt mig att uppskatta, kommer aldrig ta slut och jag ska även sprida denna kärlek vidare till min egna familj i framtiden.

Te quiero mucho, papi y mami!

Kära tomten...

I år har jag varit en snäll flicka, jag lovar!



Här är ett litet plottrigt ihopplock av vad jag önskar mig.

Skor från Nelly
Smyckesträd från Bluebox
fjärrutlösare, reflexskärm och kamerafilter (Starfilter och close-up)
Sköna och tunna träningskläder
Dessa coola armband skulle inte sitta fel!

Kurs i ljusarrangemang








Mitt slutresultat på sista bilden, om jag är nöjd - Självklart! Om jag är förvånad över att kunna göra något sådant? - Om jag är!