Musikhjälpen har blivit storfavorit



Musikhjälpen
drog igång igår kväll på p3, för andra året i rad här i Sverige. Förra året var jag fast i det programmet och försökte lyssna dygnet runt. Och i år har jag sett fram emot det igen av många olika anledningar.

Det är radioprogramledare som sätts i en glasbus någonstans i Sverige, i år sitter de mitt i Göteborg, och där ska de befinna sig i sex dagar utan ordentlig mat och med tv-kameror överallt. Vem som helst kan gå förbi och titta in, retas med feta burgare osv. Men det är inte det som är grejen.

Bakgrunden till Musikhjälpen är den att de deltagande länderna samlar in pengar innan jul för en gemensam sak. Så tanken är att du ska önska låtar i en veckas tid och betala minst 50 kr för låten. Pengarna går till Radiohjälpen och i år handlar det om kampen mot Malaria.

Grundkonceptet kommer från Holland och har funnits i hela sex år och idag deltar även Belgien, Kenya och Schweiz i Musikhjälpen.

Så släng igång p3 eller titta på svt2 och stöd radiohjälpen i kampen mot Malaria, det tänker i alla fall jag göra! Ska bara komma på en bra låt att önska.

Pusspuss


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback