Chileresan, sammanfattning.

Jaa, det blev lite mycket i förra inlägget.
Så jag tänkte sammanfatta allt istället, roligare och lättare att läsa, än när det blir sådär långt för bara TVÅ dagar. ( som jag skrev just då ) Men som sagt, jag åkte till Chile torsdagen den 7:e februari, kom dit fredag den 8:e februari ca kl. 15. Åkte till lägenheten och träffade några fr. släkten.
På kvällen åkte vi för att överraska Ely och hennes familj, hon hamnade i stor chock när vi helt plötsligt stod i hennes hus. Vi var oerhört trötta och somnade där.

Under helgen hände det inte så mycket, vi umgicks med Ely, gick på stan och åt gott.
Jag shoppade inget förän en vecka senare, hade inte hittat något tidigare och var inte så sugen.
Saknade Robin för mycket och det påverkade mitt humör.
Tänkte på honom varje minut och det gjorde mig olycklig att han var så långt borta, och att det var svårt att hålla kontakten då. Eller, det var rättare sagt jag som var långt borta, eftersom det var jag som åkte iväg.
Vi kunde ju inte prata som vi brukar, när vi pratar nästan varje kväll i telefon, utan nu var jag tvungen att anpassa mig till tidsskillnaden och att han hade skola.

Var på stranden två gånger bara, hann inte med så mycket mer, eftersom vi var ute och åkte en del och vi hade bara två veckor på oss.
Brände mig ordentligt då vi skulle TILL stranden. Vi gick en bra bit från Viña del mar, centrum, till stranden "La Salina". Jag hade solen hela tiden på min vänstra sida och jag hade inte smörjt in mig med någon solskyddskräm än. Det var inget jag tänkte på förän dagen efter, då halva mitt ansikte var knallrött och näsan såg ut som Rudolphs. Brände lite, men det var värsta var hur jag såg ut.
Halsen på vänster sida var också bränd.
Men när det hade lagt sig och jag fått färg på andra sidan, så lyckas jag bränna mig igen.
Den här gången hade vi hunnit till stranden och vi skulle lira volleyboll.
Jag hade shorts på mig och glömde därför smörja in baksida lår, knäväck, smörjde in ryggen och konstigt nog brännde jag mig där ändå.
Slutade med att jag inte kunde gå ordentligt på två-tre dagar, jg gick som en gammal kärring som skitit på sig. Brände mig alltså rejält i knävecken, baksidalår, rumpa och ryggslut.
Kunde inte sitta ordentligt, gå på toa, gå överhuvudtaget. Sträckte jag på benen gjorde det ont, böjde jag på benen gjorde det ont så jag var hela tiden tvungen att ha det i något slags mellanläge.

Åkte mycket på stan och gallerian, där jag hittade mest kläder. var också i Tirua, där vi bodde hos en Mapucheindian. Det var mycket trevligt och lärorikt. Tog över 12 timmar att åka buss dit också, vilket var mindre kul, men det var värt pinan. Det första vi fick göra när vi kom dit, var att släppa ut hennes tre kor på bete, sen gå och handla och laga mat.
Efter maten klättrade vi bland klipporna vid havet, och faan alltså, det var riktigt mysigt och kul!
Fotade som en tok där, eftersom ajg itne var rädd för att förlora kameran, med tanke på att det inte fanns någon som kunde stjäla den där.

Var på Festival de Viña också, och wow alltså! Första festivalen jag varit på och den var riktigt grym!
Bästa bandet var Earth, Wind and Fire, dem var riktigt coola alltså och spelade funk!
Jag köpte allt som gick att köpa där, haha händer, lampor m.m.!

Nu i efterhand så känner jag mig inte riktigt tacksam för resan..
Känns riktigt jobbigt, men jag tror att en liten del var den negativa inställningen jag hade från början, som beror på vissa grejer och kulturer. Den stora orsaken var den jobbiga saknaden till Robin!
Har aldrig varit borta ifrån honom, så långt bort som jag var nu. Var fasiken på andra sidan jordklotet och det var fyra timmars skillnad.
Så förlåt pappa...!
För nu när jag kommit hem till Sverige, har jag blivit skitdeppig och vill bara tillbaka till Chile, men den här gången vill jag att Robin ska följa med.
Alltså, Sverige suger, ärligt talat... Landet är trist och dyrt...
Vill skaffa jobb och flytta hemifrån nu!

Har inte kunnat vända tillbaka på dygnet heller, lägger mig sent och vaknar tidigt.
Sover knappt om nätterna, sover bäst med Robin vid min sida.
Blir jobbigt i längden och jag kan inte koncentrera mig i skolan..

Chileresan var underbar annars! Och är det något mer ni undrar så får ni fråga.
Är lite less på att jag inte uppskattade den riktigt så mycket då, som jag önskar nu att jag hade gjort.
För nästa chileresa lär inte bli förän om 3-5 år och då jag kan betala själv.
Kostar ca 10 000:- fram och tillbaka!!

Hejsvejs.


Kommentarer
Postat av: Robin

:D Chileresan lät asskön! =)

2008-03-03 @ 12:21:27
URL: http://rsvmrk.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback